Άρης Μπερζοβίτης, 3/8/2018 - 12:45 facebook twitter linkedin Οδηγίες ζωής στη διάρκεια του καλοκαιριού για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη Άρης Μπερζοβίτης, 3/8/2018 facebook twitter linkedin Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών η καθημερινότητά αλλάζει. Βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, μη μπορώντας να παρασκευάσετε κάτι μόνοι, ενώ τις περισσότερες φορές τρώτε σε ταβέρνες και εστιατόρια. Όταν, λοιπόν, θα φάτε έξω θα πρέπει να εξηγήσετε με σαφήνεια στο σερβιτόρο ή ακόμη και στον ίδιο τον μάγειρα, τι ακριβώς πρέπει να αποφύγετε. Τα σκεύη στα οποία θα ετοιμάσουν το γεύμα σας δεν θα πρέπει να έχουν πρωτίστως χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γευμάτων που περιέχουν γλουτένη. Κλασικό παράδειγμα είναι οι τηγανιτές πατάτες, οι οποίες θα πρέπει να είναι φρέσκες (κι όχι προτηγανισμένες) και να τηγανιστούν σε καθαρό λάδι, το οποίο δεν είχε νωρίτερα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αλευρωμένης τροφής. Επισκεπτόμενοι πολλές φορές νησιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιθυμείτε να φάτε ψάρι, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι στα κάρβουνα και όχι στο τηγάνι για το λόγο που αναφέραμε και ανωτέρω. Μετά από ένα καλό γεύμα, συνήθως επιθυμείτε να φάτε και κάποιο επιδόρπιο. Εάν τα καλοκαιρινά φρούτα δεν σας καλύπτουν και θελήσετε κάποιο παγωτό, καλό είναι να προτιμήσετε τα τυποποιημένα, για τα οποία έχετε πιστοποίηση πως δεν περιέχουν γλουτένη, αποφεύγοντας το «χύμα» παγωτό, όσο κι αν επιμένει ο παρασκευαστής πως δεν περιέχουν γλουτένη. Πολλές φορές αποδεικνύεται ότι παρότι φτιάχνει ο ίδιος το παγωτό, η πρώτη ύλη έρχεται σε αυτόν από άλλες πηγές και στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά της, άρα δεν μπορεί να εγγυηθεί και για την ασφάλεια του προϊόντος του. Εύκολα μπορείτε να ξεγελαστείτε το καλοκαίρι και με τα ποτά που θα καταναλώσετε. Πολλές φορές ζητάτε κάποιο κοκτέιλ, το οποίο όμως αν δεν ξέρετε τί ακριβώς θα περιέχει, καλό είναι να το αποφύγετε. Πολλές φορές η γλουτένη είναι κρυμμένη, και είναι δύσκολο να την εντοπίσετε, κυρίως όταν αναγκάζεστε να φάτε εκτός σπιτιού και άρα γεύματα που δεν έχετε παρασκευάσει οι ίδιοι. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να αποφεύγετε τα τρόφιμα που είναι: • Παρασκευασμένα χρησιμοποιώντας τα ίδια μηχανήματα που χρησιμοποιούνται προϊόντα που περιέχουν γλουτένη (π.χ. άλευρα που η επεξεργασία τους έγινε σε μύλο ο οποίος επεξεργαζόταν αλεύρι σίτου). • Μαγειρεμένα στο λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για το τσιγάρισμα άλλων τροφίμων (π.χ. σε καταστήματα fast food). • Βρασμένα στο νερό που χρησιμοποιείται για άλλα προϊόντα (π.χ. για βράσιμο ζυμαρικών στα εστιατόρια). • Μαγειρεμένα σε μια σχάρα που χρησιμοποιείται για άλλα τρόφιμα (π.χ. εστιατόρια και καταστήματα fastfood). Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .
Άρης Μπερζοβίτης, 02/10/2025 - 15:34 ΜΗΤΕΡΑ: Επιστημονική Επιτροπή Κύησης Υψηλού Κινδύνου για τη βέλτιστη φροντίδα στην εγκυμοσύνη! (βίντεο)
Άρης Μπερζοβίτης, 02/10/2025 - 09:50 Η Affidea κάνει την Αθήνα πανευρωπαικό κέντρο αριστείας για τις νευρολογικές παθήσεις! (βίντεο)
Άρης Μπερζοβίτης, 24/09/2025 - 14:54 ΕΟΦ: Αμετάβλητες παραμένουν οι συστάσεις για χρήση παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη!
Άρης Μπερζοβίτης, 09/09/2025 - 10:44 Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λανθασμένη μετάγγιση στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ!
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία οδηγός για αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ! Ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρου Τρύφων Στο πλαίσιο του συνεδρίου “The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit” που διεξήχθη... Άρης Μπερζοβίτης, 08/09/2025 - 11:35
Βιβλία που σας προτείνουμε να διαβάσετε στις διακοπές σας! Του Άρη Μπερζοβίτη Η σονάτα των αθέατων πουλιών Συγγραφέας: ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ 1833 Παρόλο που το δουλεμπόριο στη Μεσόγειο φθίνει, οι επιδρομές των κουρσάρων εξακολουθούν να... Άρης Μπερζοβίτης, 14/08/2025 - 14:40
Ξεκινάει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ιδιωτικών κλινικών στην Ελλάδα - Τι αλλάζει στη φροντίδα των ασθενών! Φωτογραφία: Η κ. Βανέσα Δεληχρήστου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος (ΣΙΚΕ) Ιδιωτικές κλινικές σε όλη την χώρα θα μπορούν να παράσχουν... Άρης Μπερζοβίτης, 17/07/2025 - 15:25
Αριστείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ιουλία Τσέτη - Στα βραβεία του ελληνικού επιχειρείν «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» Με Αριστείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας για τη συνολική της προσφορά στον κλάδο του φαρμάκου, της υγείας και του επιχειρείν, τιμήθηκε η... Άρης Μπερζοβίτης, 16/07/2025 - 14:25
Χρήστος Γεωργόπουλος: «Πολύμορφο γλοιοβλάστωμα - Δεν θεραπεύουμε μόνον τη νόσο. Στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο»! Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης για το Πολύμορφο Γλοιοβλάστωμα «Το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα (GBM) παραμένει μία από τις πιο επιθετικές και σύνθετες μορφές πρωτοπαθούς... Άρης Μπερζοβίτης, 16/07/2025 - 13:15
Η Άννα Παπακοσμοπούλου νέα Head of Communications & Patient Advocacy στη Novartis Hellas! Από τις 14 Ιουλίου 2025, η Άννα Παπακοσμοπούλου εντάχθηκε στην ηγετική ομάδα της Novartis Hellas, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της Head... Άρης Μπερζοβίτης, 16/07/2025 - 12:08