close
Αρχική
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Ιδιωτική Ασφάλιση
    • Κοινωνική Ασφάλιση
    • Επαγγελματικά Ταμεία
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • Υγεία
    • Αυτοκίνητο
    • Οικονομία
    • Τράπεζες
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Bancassurance
    • Διεθνή
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Καταναλωτικά Νέα
    • Αθλητικά
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ
    • Διαμεσολάβηση
    • Ασφαλιστικά Γραφεία
    • Πωλήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Γυναίκα και Ασφάλιση
    • Αγγελίες
    • Λεξικό
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • Σύνταξη
    • Υγεία
    • Περιουσία
    • Αυτοκίνητο
    • Bancassurance
    • Τραπεζικά
    • Λοιποί Κλάδοι
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡA
    • Ασφαλιστικές Εταιρείες
    • Θεσμικοί Φορείς
      • Ενώσεις - Σύλλογοι - Οργανισμοί - Διεύθυνση Εποπτείας
      • Διεθνείς Οργανισμοί
    • Φορείς Υγείας
    • Νομοθεσία
    • Μελέτες / Στατιστικά
    • Οικονομικά Αποτελέσματα
    • Άλλοι φορείς
      • Επιμελητήρια
      • ΕΦΚΑ - Ασφαλιστικά Ταμεία
      • Εφορίες
      • ΟΤΑ
      • Υπουργεία
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • Άρθρα
    • Αρθρογράφοι
    • Βήμα Αναγνωστών
    • Ψηφοφορίες
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις προτάσεις του Nextdeal για φαγητό
Nextdeal newsroom
Nextdeal newsroom,
29/5/2020 - 11:39
  • facebook
  • twitter
  • linkedin

Τρεις προτάσεις του Nextdeal για φαγητό

Nextdeal newsroom, 29/5/2020
  • facebook
  • twitter
  • linkedin

Συνταγή για Γιαπράκια (ντολμάδες με φύλλα από λάχανο)

Υλικά

800 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι ρύζι
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη(ή ιδιαίτερα γενναιόδωρη χρήση φρέσκου κρεμμυδιού)
Λίγο μαϊντανό ή άνηθο ή μάραθο ή και όλα κατά προτίμηση
Αλάτι
Πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
μπούκοβο
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας (προαιρετικό) ή φρέσκια ντομάτα
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί μαύρο ή κόκκινο χυμό από 1 λεμόνι ή 1 κουτάλι γλυκού ξινό (μπαχαρικό)
Ενα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
Αρμιά ή λάχανο ζεματισμένο
Καρότο (προαιρετικό)-Η χρήση καρότου σε ροδέλες, ανάμεσα στις στρώσεις λαχανοντολμάδων, δίνει χρώμα και γεύσεις στο ζουμί και στη σύνθεση.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο σκεύος

Παίρνουμε τα φύλλα από το λάχανο και τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε τα γιαπράκια

Βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά σα ντολμάδες σε τριγωνική κυρίως μορφή

Αραδιάζουμε τα γιαπράκια σε σειρές σε μια κατσαρόλα. Στον πάτο της κατσαρόλας βάζουμε το σκληρό μέρος απ το λάχανο, για να μη κολλήσουν τα γιαπράκια.

Η ντομάτα είναι προαιρετική οπότε διαλύουμε σε νερό πελτέ ντομάτας ανάλογα πόσο κόκκινα τα θέλουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Στύβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε το λάδι.

Σκεπάζουμε τα γιαπράκια με φύλλα από το λάχανο, ρίχνουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Θα είναι έτοιμα μόλις μαλακώσουν τα φύλλα από το λάχανο

Αν θέλουμε αυγολέμονο φροντίζουμε να έχει μείνει ζουμί ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αυγολέμονο με αλεύρι ένα αυγό ή δύο ανάλογα την ποσότητα και μπόλικο λεμόνι!

Σε κάθε πιάτο από 8-10 λαχανοντολμάδες, με λίγες ροδέλες καρότου και μπόλικη σάλτσα από πάνω. Απαραίτητο το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βέβαια το ψωμί για τη σάλτσα.

Α βολοντέ η καλή φέτα ως συνοδεία...

Αγκινάρες α λα πολίτα: Ένα μυρωδάτο καλοκαιρινό πιάτο!

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 αγκινάρες καθαρισμένες
4-6 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο)
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Χυμός από 3 μέτρια λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μία πρέζα πιπέρι

NEWSLETTER

Λάβετε τα καλύτερα του Nextdeal στα εισερχόμενά σας, κάθε μέρα.

Εκτέλεση

Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τις αγκινάρες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και νερό, τόσο όσο να καλύπτεται το φαγητό μας.

Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδάτη τραγανή κρούστα

Προετοιμασία: 30′ / Ψήσιμο: 15′-20′ λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες

Για την κρούστα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος (σε όλα τα μπαχαράδικα)
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο (το βρίσκουμε συσκευασμένο σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα μπαχαρικά – είναι τέλειο για την κρούστα!)
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C, στη λειτουργία του αέρα.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για την κρούστα.

Ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.

Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση.

Απλώνουμε τις σαρδέλες και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα, φρέσκο κεμυδάκι και ελιές.

Πίνουμε ένα λευκό ξηρό κρασί ή ρετσίνα.

 

Πηγή: constantinoupoli.com

Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .
  • TAGS:
  • συνταγές
  • φαγητό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Μια πρόταση του Nextdeal για μεσημεριανό φαγητό!
    Nextdeal newsroom, 28/5/2020

    Μια πρόταση του Nextdeal για μεσημεριανό φαγητό!

  • Τρεις προτάσεις του Nextdeal για μεσημεριανό φαγητό
    Nextdeal newsroom, 27/5/2020

    Τρεις προτάσεις του Nextdeal για μεσημεριανό φαγητό

  • Η διατροφολόγος Ιωάννα Αδαμίδου (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ) συμβουλεύει πως να κάνετε διατροφική μετάβαση από την καραντίνα στην κανονικότητα

    Η διατροφολόγος Ιωάννα Αδαμίδου (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ) συμβουλεύει πως να κάνετε διατροφική μετάβαση από την καραντίνα στην κανονικότητα

    «Η έναρξη της καραντίνας σηματοδότησε ολική αλλαγή στις καθημερινές συνήθειες όλων, με παραμονή στο σπίτι και άδεια ή τηλεργασία για...
    Άρης Μπερζοβίτης, 08/05/2020 - 12:57 8/5/2020
  • 5 τροφές που κάνουν καλό στη διάθεση!

    5 τροφές που κάνουν καλό στη διάθεση!

    Το γνωρίζατε ότι υπάρχουν τρόφιμα που κάνουν καλό όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά ταυτόχρονα τονώνουν και τη ψυχολογία μας; Τρόφιμα...
    Nextdeal newsroom, 13/04/2020 - 13:32 13/4/2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνέδριο Insurance Europe: Κλιματική αλλαγή και αποταμιεύσεις στις πρώτες προτεραιότητες
17:00 Συνέδριο Insurance Europe: Κλιματική αλλαγή και αποταμιεύσεις στις πρώτες προτεραιότητες
  • 15:50 Γιάννης Στουρνάρας (Τράπεζα της Ελλάδος): Χρειάζεται να εστιάσουμε στην προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
  • 15:25 Με αφιερώματα στην καινοτομία στην υγεία και τα Κέντρα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών κυκλοφόρησε το νέο Health Next Generation και σε ηλεκτρονική μορφή!
  • 15:00 Insurance Europe: Η νεότερη γενιά δηλώνει ότι η ασφάλιση πρέπει να γίνει πιο απλή
  • 14:43 Αποκαλυπτήρια αγάλματος Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο Ογκολογικό Νοσοκομέιο Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ»
  • 14:00 Boehringer Ingelheim Ελλάς | Δράσεις ουσίας για ένα πιο πράσινο μέλλον
  • 13:20 Client Expectations in the Digital Age: How Agents Can Adapt
  • 13:18 Προσδοκίες Πελατών στην Ψηφιακή Εποχή: Πώς Μπορούν να Προσαρμοστούν οι Πράκτορες
  • 12:48 New technologies, the driving force for health and economy
  • 12:46 Οι νέες τεχνολογίες κινητήριος δύναμη για την υγεία και την οικονομία
  • 12:28 Το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης τραγουδά για την Ελλάδα μέσα από τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη
  • 12:18 Συνεργασία του Γ.Ν.Α “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” και της Α΄ Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ με τη HOPEgenesis!
  • 12:00 ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στη Βουλή: Από τους 660.000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, 420.000 έχουν ήδη επιστρέψει
  • 11:55 The uninsured Greeks, their money available and the penetration of insurers in the market!
  • 11:35 Οι ανασφάλιστοι Έλληνες, τα διαθέσιμα χρήματά τους και η διείσδυση των ασφαλιστών στην αγορά!
  • 11:20 Πως ο ΕΟΠΥΥ αποκλείει τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη από την πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες!
  • 11:00 Το Ε.Β.Ε.Π. ζητά να ενταχθεί η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό κατάλογο μονάδων ανακύκλωσης πλοίων
  • 10:40 Με αφιερώματα στην καινοτομία στην υγεία και τα Κέντρα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών κυκλοφόρησε το νέο Health Next Generation!
  • 09:45 ΥΠΕΘΟ: Σε διαβούλευση νομοσχέδιο ενίσχυσης πολιτών που διαμένουν σε ενοίκιο, των συνταξιούχων, υπερηλίκων και ατόμων με αναπηρία
  • 09:36 CNP Ασφαλιστική: Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία | Παρουσίαση - «Χημικά Προϊόντα και Ψηφιοποίηση»
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  1. 30/5 Το πάρτι των αλλαγών ξεκίνησε με την Generali πρωταγωνίστρια!
  2. 2/6 Υπασφαλισμένος: Ποιά τράπεζα εξαγοράζει ποιά ασφαλιστική - Μύθοι και πραγματικότητα
  3. 2/6 «Ψήνεται» deal Εθνικής με ασφαλιστική, η πτώση ρεκόρ της ανεργίας και το «κενό» θέσεων εργασίας, το επτάμηνο ράλι στο Χ.Α και το πρόβλημα της ασφάλισης των επιχειρήσεων
  4. 30/5 Ιδιωτική ασφάλιση υγείας: Τελικά, αξίζει ή όχι;
  5. 3/6 ΕΑΕΕ: Δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου
  6. 5/6 Πως να προστατευτούν οι επιχειρήσεις από την υπασφάλιση, εν όψει της υποχρεωτικής ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών;
  7. 2/6 Σε ισχύ από χτες 1η Ιουνίου η υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών σε οχήματα και επιχειρήσεις: Τι λέει ο νόμος για επιπτώσεις και πρόστιμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Config Page Gr

Διεύθυνση: Φιλελλήνων 3, 10557
Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3229394 Fax: 210 3257074 Email: [email protected]

NEWSLETTER

Λάβετε τα καλύτερα του Nextdeal στα εισερχόμενά σας, κάθε μέρα.

FOLLOW US

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • YouTube

QUICK LINKS

  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

© 2018 Nextdeal.gr

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Newsletter
  • Like Us on
    Facebook

  • Follow Us on
    Twitter

  • Follow Us on
    Instagram

  • Follow Us on
    LinkedIn

  • Subscribe on
    YouYube