Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει η «Αστική Ευθύνη Κέντρων Διασκέδασης-Εστιατορίων»;

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Διαμεσολαβούντες

Δημοσίευση: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 08:30

Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει η «Αστική Ευθύνη Κέντρων Διασκέδασης-Εστιατορίων»;

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ευχάριστα πέρασαν οι ημέρες των εορτών αφού κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, night clubs και εστιατόρια γέμισαν από ανθρώπους κάθε ηλικίας που βγήκαν για να διασκεδάσουν με οικογένεια και φίλους!

H «Αστική Ευθύνη Κέντρων Διασκέδασης- Εστιατορίων» καλύπτει την ευθύνη έναντι τρίτων πελατών, επισκεπτών, προμηθευτών για σωματικές βλάβες/θάνατο και υλικές ζημιές (συμπεριλαμβανομένης ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης) από αμελείς πράξεις και παραλείψεις που θα συμβούν στους χώρους και εγκαταστάσεις της ασφαλισμένης επιχείρησης κατά την διάρκεια λειτουργίας της. Επιπλέον στο εν λόγω συμβόλαιο δύναται να συμπεριληφθεί η ευθύνη της επιχείρησης προς τρίτους για ζημιές από πυρκαγιά σε πρόσωπα, ιδίες εγκαταστάσεις, γειτονικά κτήρια κ.α, από τροφική δηλητηρίαση, από κατανάλωση τροφίμων και ποτών, από πτώση επιγραφών ή και πινακίδων, από χρήση ανελκυστήρα, ζημιές σε οχήματα που σταθμεύουν στο παρκινγκ των κέντρων διασκέδασης, νομική προστασία, ατυχήματα κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης, ευθύνη του εργοδότη έναντι των απασχολούμενων κ.α ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Η ευθύνη της επιχείρησης προς τρίτους για τις ζημιές σε αντικείμενα που δίνονται για φύλαξη στην γκαρνταρόμπα όπως ρούχα, τσάντες, αντικείμενα κτλ, ή που φέρουν ή φορούν οι πελάτες πάνω τους, δύναται να συμπεριληφθούν με ορισμένες προϋποθέσεις, μέχρι ενός συγκεκριμένου ανωτάτου ορίου αποζημίωσης, με μια ελάχιστη οικονομική συμμετοχή του ασφαλισμένου σε κάθε υλική ζημιά ή και με μια ελάχιστη αύξηση του ασφαλίστρου κ.α και συνήθως εξαιρουμένων πολύτιμων αντικειμένων και τιμαλφών, πάντοτε όμως ανάλογα τους όρους του εκάστοτε συμβολαίου και την εταιρεία.

Δείτε εδώ απόσπασμα από τους γενικούς όρους του συμβολαίου ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Κέντρων Διασκέδασης- Εστιατορίων της εταιρείας Interamerican:

Interamerican

Συνήθεις προϋποθέσεις ισχύος του συμβολαίου για όλες τις εταιρείες είναι η επιχείρηση να λειτουργεί με νόμιμη άδεια λειτουργίας σε εγκαταστάσεις νόμιμων προδιαγραφών, να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, οι υπάλληλοι να διαθέτουν τα απαραίτητα αντικειμενικά προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματος τους κ.α ενώ συνήθως εξαιρούνται ατυχήματα κατά την διάρκεια ένοπλης επίθεσης εντός/εκτός του καταστήματος και ζημιές κατά την διάρκεια αψιμαχιών, διαπληκτισμών, διενέξεων μεταξύ πελατών ή ζημιές από άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης ή και ναρκωτικών/τοξικών ουσιών.

Το κόστος ενός συμβολαίου ασφάλισης «Αστικής Ευθύνης Κέντρων Διασκέδασης-Εστιατορίων» διαμορφώνεται συνήθως ανάλογα τις θέσεις/καθίσματα π.χ έως 200, 300, 400, 500 κ.α καθίσματα ή και την συνολική χωρητικότητα του κέντρου και το ανώτατο κεφάλαιο ασφάλισης π.χ 100, 200, 300, 500 χιλ. ευρώ κ.α, κυμαίνεται ακόμα και από 0,50 λεπτά του ευρώ ανά θέση ενώ συνήθως ο ασφαλισμένος συμμετέχει με ένα ελάχιστο ποσό π.χ 100, 150 ευρώ ανά υλική ζημιά. Ακόμα πιθανοί παράγοντες διαμόρφωσης του ασφαλίστρου μπορεί να είναι ο αριθμός των υπαλλήλων και το είδος του κέντρου διασκέδασης ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Δείτε εδώ απόσπασμα των γενικών όρων του συμβολαίου ασφάλισης «Αστικής Ευθύνης Εστιατορίου έως 300 θέσεων» της εταιρείας ERGO:

ERGO

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα προγράμματα ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Κέντρων Διασκέδασης- Εστιατορίων σε διάφορα σχέδια και με προσιτά ασφάλιστρα. Ασφαλώς ορισμένα κέντρα διασκέδασης λόγω του μεγέθους του αριθμού των θαμώνων - πελατών ή των θεαμάτων που προσφέρουν δύναται να χρειάζονται ένα ειδικά διαμορφωμένο συμβόλαιο αστικής ευθύνης. Σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση κάθε ενδιαφερόμενου επιχειρηματία και σε αυτήν την περίπτωση.

Δείτε εδώ απόσπασμα από τους γενικούς όρους συμβολαίου ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Καταστημάτων Εστίασης - Ψυχαγωγίας της εταιρείας Μινέττα:

Μινέττα

Ενημερωθείτε με λεπτομέρειες από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη ασφάλισης της επαγγελματικής σας περιουσίας. 

 

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου