Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 15-12-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 10:49

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διενέργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τις ανανεωμένες λίστες που απέστειλαν οι αρμόδιοι φορείς και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ο αριθμός πλέον των ανασφάλιστων οχημάτων «κατέβηκε» από τα 1.150.000 (πρώτη διασταύρωση με λανθασμένα στοιχεία) στα 457.000.

Ωστόσο, στελέχη της ΑΑΔΕ σημειώνουν στην «Καθημερινή» ότι πρόκειται για μία άτυπη διασταύρωση (έγινε στις 15 Ιουλίου) και σε αυτή τουλάχιστον τη φάση δεν πρόκειται να αποσταλούν ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες οχημάτων που φαίνεται να εξακολουθούν να έχουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους.

Και αυτό διότι περιμένουν και μία τρίτη επικαιροποίηση της λίστας από την αστυνομία και το υπουργείο Μεταφορών έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη

Σημειώνεται όπως έχει αναφέρει το nextdeal.gr ότι η όλη την διαδικασία με τα ανασφάλιστα οχήματα που ξεκίνησε από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων.

Ειδικότερα, από την 1 Ιουνίου μέχρι και τις 10 Ιουλίου του 2017, διάστημα κατά το οποίο «έτρεξε» η όλη υπόθεση με τα ανασφάλιστα (αποστολή σημειωμάτων και απόφαση για παράταση της έναρξης καταβολής των προστίμων) ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 318.776 οχήματα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ζορμπάς.

Αναλυτικότερα, στις 31/05/2017 ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων αριθμούσε 5.755.340 οχήματα ενώ στις 9/07/2017 έφτασε τα 6.074.116 οχήματα. Επίσης να σημειωθεί ότι από τη αρχή του έτους έχουμε αύξηση του στόλου των ασφαλισθέντων οχημάτων κατά 464.905 οχήματα.

Συνεπώς η ασφαλιστική αγορά και η κοινωνία βγήκε κερδισμένη από την διαδικασία αυτή!

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου