Άρης Μπερζοβίτης, 3/8/2018 - 12:45 facebook twitter linkedin Οδηγίες ζωής στη διάρκεια του καλοκαιριού για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη Άρης Μπερζοβίτης, 3/8/2018 facebook twitter linkedin Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών η καθημερινότητά αλλάζει. Βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, μη μπορώντας να παρασκευάσετε κάτι μόνοι, ενώ τις περισσότερες φορές τρώτε σε ταβέρνες και εστιατόρια. Όταν, λοιπόν, θα φάτε έξω θα πρέπει να εξηγήσετε με σαφήνεια στο σερβιτόρο ή ακόμη και στον ίδιο τον μάγειρα, τι ακριβώς πρέπει να αποφύγετε. Τα σκεύη στα οποία θα ετοιμάσουν το γεύμα σας δεν θα πρέπει να έχουν πρωτίστως χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γευμάτων που περιέχουν γλουτένη. Κλασικό παράδειγμα είναι οι τηγανιτές πατάτες, οι οποίες θα πρέπει να είναι φρέσκες (κι όχι προτηγανισμένες) και να τηγανιστούν σε καθαρό λάδι, το οποίο δεν είχε νωρίτερα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αλευρωμένης τροφής. Επισκεπτόμενοι πολλές φορές νησιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιθυμείτε να φάτε ψάρι, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι στα κάρβουνα και όχι στο τηγάνι για το λόγο που αναφέραμε και ανωτέρω. Μετά από ένα καλό γεύμα, συνήθως επιθυμείτε να φάτε και κάποιο επιδόρπιο. Εάν τα καλοκαιρινά φρούτα δεν σας καλύπτουν και θελήσετε κάποιο παγωτό, καλό είναι να προτιμήσετε τα τυποποιημένα, για τα οποία έχετε πιστοποίηση πως δεν περιέχουν γλουτένη, αποφεύγοντας το «χύμα» παγωτό, όσο κι αν επιμένει ο παρασκευαστής πως δεν περιέχουν γλουτένη. Πολλές φορές αποδεικνύεται ότι παρότι φτιάχνει ο ίδιος το παγωτό, η πρώτη ύλη έρχεται σε αυτόν από άλλες πηγές και στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά της, άρα δεν μπορεί να εγγυηθεί και για την ασφάλεια του προϊόντος του. Εύκολα μπορείτε να ξεγελαστείτε το καλοκαίρι και με τα ποτά που θα καταναλώσετε. Πολλές φορές ζητάτε κάποιο κοκτέιλ, το οποίο όμως αν δεν ξέρετε τί ακριβώς θα περιέχει, καλό είναι να το αποφύγετε. Πολλές φορές η γλουτένη είναι κρυμμένη, και είναι δύσκολο να την εντοπίσετε, κυρίως όταν αναγκάζεστε να φάτε εκτός σπιτιού και άρα γεύματα που δεν έχετε παρασκευάσει οι ίδιοι. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να αποφεύγετε τα τρόφιμα που είναι: • Παρασκευασμένα χρησιμοποιώντας τα ίδια μηχανήματα που χρησιμοποιούνται προϊόντα που περιέχουν γλουτένη (π.χ. άλευρα που η επεξεργασία τους έγινε σε μύλο ο οποίος επεξεργαζόταν αλεύρι σίτου). • Μαγειρεμένα στο λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για το τσιγάρισμα άλλων τροφίμων (π.χ. σε καταστήματα fast food). • Βρασμένα στο νερό που χρησιμοποιείται για άλλα προϊόντα (π.χ. για βράσιμο ζυμαρικών στα εστιατόρια). • Μαγειρεμένα σε μια σχάρα που χρησιμοποιείται για άλλα τρόφιμα (π.χ. εστιατόρια και καταστήματα fastfood). Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .
Άρης Μπερζοβίτης, 04/11/2025 - 16:00 9ο Συνέδριο «Το Φαρμακείο του Αύριο» - «Φαρμακείο 360ο: Συνδέοντας ανθρώπους, τεχνολογία & υγεία»
Άρης Μπερζοβίτης, 04/11/2025 - 09:00 Χρήστος Γεωργόπουλος (Ερρίκος Ντυνάν): Όταν η σύγχρονη Νευροχειρουργική νικά το φόβο!
Άρης Μπερζοβίτης, 03/11/2025 - 13:13 Ομάδες εθελοντών της Chiesi Hellas υλοποίησαν δράσεις για ένα πιο πράσινο αστικό περιβάλλον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Άρης Μπερζοβίτης, 31/10/2025 - 15:20 Πως επηρεάζει η ακρίβεια την διατροφή των Ελλήνων; Τι λένε οι ειδικοί;
ΤΑΥΦΕ: Θετικό βήμα η διετής αναβολή για την άρση της υποχρεωτικότητας - Ο διάλογος συνεχίζεται Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση διαφύλαξης και περαιτέρω ενίσχυσης της θετικής πορείας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ), αποτελεί η... Άρης Μπερζοβίτης, 27/10/2025 - 13:30
Επανάληψη αρθροπλαστικής: Προστατεύουν τα φάρμακα αδυνατίσματος; Τι επισημαίνει ο χειρουργός δρ. Αθ. Τσουτσάνης του ΥΓΕΙΑ Ο αριθμός των αντικαταστάσεων ισχίου και γόνατος έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% την τελευταία δεκαετία στις χώρες του ΟΟΣΑ και... Άρης Μπερζοβίτης, 27/10/2025 - 10:17
Η DEMO υποδέχθηκε νέους επιστήμονες στο πλαίσιο του θεσμού Business Days 2025 Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον θεσμό Business Days 2025, το καθιερωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού που υλοποιείται... Άρης Μπερζοβίτης, 24/10/2025 - 11:30
Θ.Καρποδίνη: Η συνεργασία με όλες τις ενώσεις ασθενών είναι σημαντική και καθοριστική για τον ΕΟΠΥΥ Στον κοινό στόχο ΕΟΠΥΥ και ασθενών αναφέρθηκε η Διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη μιλώντας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών. «Η... Άρης Μπερζοβίτης, 23/10/2025 - 09:10
Σήμερα τα εγκαίνια για το νέο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων και την ανακαίνιση του Ωνάσειου Νοσοκομείου! Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στις 13:00 στην εκδήλωση για την παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος... Άρης Μπερζοβίτης, 21/10/2025 - 11:25
Ιουλία Τσέτη: «Η βιωσιμότητα & η ανθεκτικότητα το νέο κεφάλαιο εμπιστοσύνης»! Το 9ο Sustainability Summit για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, που διοργανώθηκε από τον Economist Impact, αποτέλεσε έναν από... Άρης Μπερζοβίτης, 20/10/2025 - 10:22