Άρης Μπερζοβίτης, 13/5/2016 - 11:47 facebook twitter linkedin 10 πρακτικές συμβουλές για την πρόληψη τροφικών δηλητηριάσεων Άρης Μπερζοβίτης, 13/5/2016 facebook twitter linkedin 1. Να πλένετε τα χέρια σας συχνά, ιδίως πριν αγγίξετε τα τρόφιμα ή μετά από επαφή με ορισμένα από αυτά (κρέας, βρώμικα χόρτα κλπ.) και απαραίτητα μετά από επίσκεψη στο αποχωρητήριο. Κόψτε τα νύχια σας και μη φοράτε δαχτυλίδια, όταν πιάνετε τρόφιμα. 2. Μην πιάνετε τρόφιμα αν έχετε τραύματα ή πληγές με πύο. Μικρά τραύματα από κόψιμο ή εγκαύματα πρέπει να καλύπτονται καλά με αδιάβροχο επίδεσμο ή λευκό λευκοπλάστη. 3. Αν το επάγγελμα σας έχει να κάνει με τρόφιμα, δεν θα πρέπει να έρχεστε σε επαφή με αυτά, όταν είστε άρρωστοι ή έχετε εντερικά. Παράλληλα θα πρέπει να το αναφέρετε στον προϊστάμενο σας ή το γιατρό της υπηρεσίας σας. 4. Να διατηρείτε τα τρόφιμα πάντοτε και συνεχώς σε ψυγείο, ιδίως τα μαγειρεμένα κρέατα, γλυκίσματα με κρέμες κλπ. 5. Να μαγειρεύετε τα τρόφιμα καλά, ειδικά αυτά που μπορεί να έχουν μικρόβια τροφικών δηλητηριάσεων π.χ. κρέατα, κοτόπουλα, αυγά. Μετά το μαγείρεμα αυτά πρέπει να καταναλίσκονται γρήγορα, αλλιώς να ψύχονται και να διατηρούνται συνεχώς στο ψυγείο. 6. Προστατεύετε τα τρόφιμα από μύγες και έντομα. 7. Καθαρίζετε και πλένετε με καλό απορρυπαντικό και με σχεδόν βραστό νερό ή απολυμαντικό τα σκεύη, δίσκους, μαχαίρια κλπ., που χρησιμοποιήσατε για ωμά τρόφιμα ζωικής προέλευσης. 8. Βράζετε ή αποστειρώνετε καθημερινά τις πετσέτες και τα υφάσματα που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα για το σκούπισμα ή ακόμη καλύτερα να χρησιμοποιείτε απορροφητικό χαρτί μιας χρήσης. 9. Μην αφήνετε υπολείμματα τροφίμων στους πάγκους, τραπέζια, μηχανήματα κοπής ή επεξεργασίας. Μετά την χρησιμοποίηση τους απαιτείται καλό πλύσιμό και απολύμανση. 10. Φροντίζετε να φοράτε πάντοτε καθαρές ποδιές, σκούφους ή μπλούζες. Το πλύσιμό τους πρέπει να γίνεται με βραστό νερό. Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .
Άρης Μπερζοβίτης, 04/11/2025 - 16:00 9ο Συνέδριο «Το Φαρμακείο του Αύριο» - «Φαρμακείο 360ο: Συνδέοντας ανθρώπους, τεχνολογία & υγεία»
Άρης Μπερζοβίτης, 04/11/2025 - 09:00 Χρήστος Γεωργόπουλος (Ερρίκος Ντυνάν): Όταν η σύγχρονη Νευροχειρουργική νικά το φόβο!
Άρης Μπερζοβίτης, 03/11/2025 - 13:13 Ομάδες εθελοντών της Chiesi Hellas υλοποίησαν δράσεις για ένα πιο πράσινο αστικό περιβάλλον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Άρης Μπερζοβίτης, 31/10/2025 - 15:20 Πως επηρεάζει η ακρίβεια την διατροφή των Ελλήνων; Τι λένε οι ειδικοί;
ΤΑΥΦΕ: Θετικό βήμα η διετής αναβολή για την άρση της υποχρεωτικότητας - Ο διάλογος συνεχίζεται Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση διαφύλαξης και περαιτέρω ενίσχυσης της θετικής πορείας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ), αποτελεί η... Άρης Μπερζοβίτης, 27/10/2025 - 13:30
Επανάληψη αρθροπλαστικής: Προστατεύουν τα φάρμακα αδυνατίσματος; Τι επισημαίνει ο χειρουργός δρ. Αθ. Τσουτσάνης του ΥΓΕΙΑ Ο αριθμός των αντικαταστάσεων ισχίου και γόνατος έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% την τελευταία δεκαετία στις χώρες του ΟΟΣΑ και... Άρης Μπερζοβίτης, 27/10/2025 - 10:17
Η DEMO υποδέχθηκε νέους επιστήμονες στο πλαίσιο του θεσμού Business Days 2025 Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον θεσμό Business Days 2025, το καθιερωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού που υλοποιείται... Άρης Μπερζοβίτης, 24/10/2025 - 11:30
Θ.Καρποδίνη: Η συνεργασία με όλες τις ενώσεις ασθενών είναι σημαντική και καθοριστική για τον ΕΟΠΥΥ Στον κοινό στόχο ΕΟΠΥΥ και ασθενών αναφέρθηκε η Διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη μιλώντας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών. «Η... Άρης Μπερζοβίτης, 23/10/2025 - 09:10
Σήμερα τα εγκαίνια για το νέο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων και την ανακαίνιση του Ωνάσειου Νοσοκομείου! Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στις 13:00 στην εκδήλωση για την παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος... Άρης Μπερζοβίτης, 21/10/2025 - 11:25
Ιουλία Τσέτη: «Η βιωσιμότητα & η ανθεκτικότητα το νέο κεφάλαιο εμπιστοσύνης»! Το 9ο Sustainability Summit για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, που διοργανώθηκε από τον Economist Impact, αποτέλεσε έναν από... Άρης Μπερζοβίτης, 20/10/2025 - 10:22