Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 28-04-2017

Διεθνή

Δημοσίευση: Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 11:37

Μινεσότα: Νομοσχέδιο επιτρέπει στις ασφαλιστικές να μην καταβάλουν αποζημιώσεις στους συγγενείς τρομοκρατών

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρίες ζωής να αρνηθούν την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς τρομοκρατών, που πεθαίνουν σε βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

Με 127 ψήφους υπέρ και 2 ψήφους κατά, το νομοσχέδιο πέρασε και τώρα αναμένεται να εγκριθεί από τη Γερουσία της Μινεσότα.

Το νομοσχέδιο εισήχθη από τον Ρεπουμπλικάνο Joe Hoppe, ύστερα από την εξόντωση του τρομοκράτη Syed Farook στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο του 2015, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 14 άτομα ενώ τραυμάτισε άλλα 22 κατά τη διάρκεια μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής. Ο Farook, πριν το θανατηφόρο του χτύπημα, είχε επιβεβαιώσει ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής αξίας 275.000 δολαρίων που είχε συνάψει ήταν έγκυρα.

Μετά το θάνατο του Farook, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία, η μητέρα του προσπάθησε να παραμείνει δικαιούχος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, όμως η ασφαλιστική εταιρία αρνήθηκε να καταβάλει την αποζημίωση και η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου