Πώς αποζημιώνεται η «Τροφική Δηλητηρίαση» πελατών επιχειρήσεων εστίασης μέσα από συμβόλαια εταιρειών;

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Διαμεσολαβούντες

Δημοσίευση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 11:18

Πώς αποζημιώνεται η «Τροφική Δηλητηρίαση» πελατών επιχειρήσεων εστίασης μέσα από συμβόλαια εταιρειών;

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Με αφορμή την καλοκαιρινή περίοδο και την αύξηση κατανάλωσης τροφίμων και ποτών το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Η κάλυψη αστική ευθύνη από «Τροφική Δηλητηρίαση» τρίτων δίδεται συνήθως μέσα από τα συμβόλαια Γενικής Αστικής Ευθύνης Επιχειρήσεων Εστίασης και καλύπτει την ευθύνη της ασφαλισμένης επιχείρησης και των υπαλλήλων της για σωματικές βλάβες που θα προκληθούν σε τρίτους από τρόφιμα ή και ποτά που παρασκευάσθηκαν ή παρασχέθηκαν από την επιχείρηση.

Η ασφάλιση αφορά τις σωματικές βλάβες τρίτων δηλαδή πελατών, προμηθευτών και επισκεπτών ενώ συνήθως εξαιρείται της αποζημίωσης ο λήπτης της ασφάλισης, ο/η σύζυγος και συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού καθώς και τα πρόσωπα που έχουν σχέση εξάρτησης με σύμβαση με την ασφαλισμένη επιχείρηση. Οι προϋποθέσεις αποζημίωσης από τροφική δηλητηρίαση τρίτων είναι η επιχείρηση να διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας, να τηρούνται οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα του ασφαλισμένου και των υπαλλήλων κ.α.

Ένα ασφαλιστήριο γενικής αστικής ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης περιλαμβάνει επιπλέον της παροχής Τροφικής Δηλητηρίασης, ασφάλιση για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές. Οι εταιρείες διαθέτουν ποικίλα σχέδια κάλυψης με ανώτατο όριο αποζημίωσης π.χ. 20, 25, 30,50,60,75,100,150,200 χιλ ευρώ κ.α. ανάλογα την εταιρεία. Για να πιστοποιηθεί η τροφική δηλητηρίαση απαιτείται η εμφάνιση ιδίων συμπτωμάτων σε τουλάχιστον 3 άτομα (ανάλογα την εταιρεία) καθώς και επίσημη ιατρική γνωμάτευση (συνήθως από κρατικό νοσοκομείο) ενώ η ασφαλισμένη επιχείρηση συμμετέχει στην αποζημίωση κάθε ατόμου που θα νοσήσει με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 100,150,200 ευρώ ανά γεγονός και ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Όλες οι εταιρείες Generali, AXA, Allianz, Eurolife ERB, ERGO, Interamerican, Εθνική, Μινέττα, Ιντερσαλόνικα, Υδρόγειος, Ατλαντική Ένωση, Interasco, PRIME, Ευρώπη, Συνεταιριστική, AIG, Groupama, Ορίζων διαθέτουν προγράμματα γενικής αστικής ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης σε διάφορα σχέδια κάλυψης και με ιδιαίτερο προσιτό κόστος. Για παράδειγμα ένα συμβόλαιο αστικής ευθύνης επιχείρησης εστίασης συμπεριλαμβανομένης της παροχής τροφικής δηλητηρίασης για κεφάλαιο αποζημίωσης έως 100 χιλ ευρώ κοστίζει ενδεικτικά 70-80 ευρώ ετησίως ανάλογα την εταιρεία. Επιπλέον οι επιχειρήσεις που διατηρούν ήδη συμβόλαιο ασφάλισης πυρός έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν την παροχή αστικής ευθύνης και τροφικής δηλητηρίασης με προϋποθέσεις ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Δείτε εδώ τον όρο «Αστική Ευθύνη από Τροφική Δηλητηρίαση» μέσα από τους γενικούς όρους και τις παροχές ασφάλισης γενικής αστικής ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης των εταιρειών PRIME, Ατλαντική Ένωση, Generali, Μινέττα και Interamerican:

PRIME:

PRIME

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ:

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

GENERALI:

GENERALI

MINETTA:

MINETTA

INTERAMERICAN:

INTERAMERICAN

Η παροχή «Τροφική Δηλητηρίαση» ενδιαφέρει μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων που διαθέτουν τρόφιμα και ποτά σε τρίτους όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί, μπυραρίες, πιτσαρίες, ψητοπωλεία, καντίνες, κυλικεία πλοίων σχολείων και φροντιστηρίων, παιδότοπους, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, εταιρείες παρασκευής τροφίμων, κτήματα και χώρους δεξιώσεων, παιδικές κατασκηνώσεις, οίκους ευγηρίας, παρασκευαστήρια κολλύβων, κλινικές, θέατρα, κινηματογράφους, καφέ, κέντρα διασκέδασης, καλοκαιρινά beach bar, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα καταλύματα κ.α. 

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη και το κόστος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ασφάλισης της επιχείρησης σας.

 

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου