Πετρόπουλος: Θα επιστραφούν οι επιπλέον εισφορές σε 1 εκατ. συνταξιούχους

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Κοινωνική ασφάλιση

Δημοσίευση: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 14:46

Πετρόπουλος: Θα επιστραφούν οι επιπλέον εισφορές σε 1 εκατ. συνταξιούχους

Μαίρη Λαμπαδίτη
   

Tην επιστροφή των επιπλέον ποσών που παρακρατήθηκαν από την εισφορά υπέρ ΕΟΠΠΥ εγγυήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία συνταξιούχων που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας.

Εδώ και χρόνια από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους.

Με διάταξη του ν.4387/2016 (άρθρο 44) αποκαταστάθηκε ο τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας για το παραπάνω χρονικό διάστημα και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το μεικτό ποσό της σύνταξης, αφού όμως αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.

Οι συνταξιούχοι ωστόσο διεκδικούν και τα ποσά που έχουν παρανόμως εισπραχθεί τα προηγούμενα χρόνια

Σύμφωνα με τον κ.Πετρόπουλο, ο επανυπολογισμός της εισφοράς των συνταξιούχων υπέρ ασθενείας σε είδος θα αφορά συντάξεις με ημερομηνία έκδοσης έως και 30/6/2016. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αφού επαληθεύσουν τα ποσοστά και τη βάση υπολογισμού, θα επιστρέψουν τη θετική διαφορά στους δικαιούχους - συνταξιούχους.

   

σχόλιο

  • Βασιλόπουλος Α
    Βασιλόπουλος Α Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 21:17

    Φράγκος Νικος Βαβυλουσάκης Βασίλης Μαυρογένης Διονύσης ,άνθρωποι που με το πρόγραμμα που διαχειρίστηκαν το ασφαλιστικό ακόμα και σήμερα ζουν οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης απο τις παρεμβασεις τους !Άνθρωποι που είχαν προβλέψει τα σημεία που μπορουσαν τα ασφαλιστικά ταμεία να νοσήσουν στη σημερινή κατάσταση. Έχετε πολλές φορές αναφερθεί σε αυτούς μεταξύ άλλων, αλλά νομίζω ότι στο σημερινό χάος της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει η ιστορία να διδάσκει το μέλλον.Κάτι μπορεί ακόμα να αναστραφεί.

Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου