Αυξημένες οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Αγορά αυτοκινήτου

Δημοσίευση: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 13:14

Αυξημένες οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων!

Γιώργος Μούζος
   

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά αυτοκινήτου τον μήνα Αύγουστο, όπου οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο κατά 23%, συγκριτικά με τον Αύγουστο 2016.

Συνολικά, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +9,0% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Βέβαια, σημειώνεται πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το οκτάμηνο του 2017 βρίσκεται -68,1% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009). Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+19,1%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά -24,2% ως προς 2016.

Αυξημένα κρατικά έσοδα

Η αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έφερε και αυξημένα έσοδα στο κράτος, από το Φ.Π.Α., αλλά και από το ειδικό τέλος ταξινόμησης. Σε ότι αφορά τις προβλέψεις, κύκλοι της αγοράς αυτοκινήτου εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Επιπρόσθετα τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, αναμένεται να δώσει ώθηση και στον ασφαλιστικό κλάδο του αυτοκινήτου, μιας και θα αυξηθεί ο αριθμός των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου