Απελεύθερος: Περνούν οι τράπεζες τα stress tests

RSS
Αθήνα, 21-02-2018

Οικονομία

Δημοσίευση: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 11:08

Απελεύθερος: Περνούν οι τράπεζες τα stress tests

Απελεύθερος

Γράφει:

   

Καλημέρα σας.

ΑΕΠ- PwC: Ενώ …κερδάμε κάποιοι επιμένουν να μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα. H PwC εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει, πιθανότατα, αναιμική και φέτος με το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ να μην ξεπερνά το 2%.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιώθηκε πλήρως στη συντηρητική της πρόβλεψη περί ΑΕΠ για το 2017.

Επενδύσεις: Το ύψος τους εκτιμάται ότι θα κυμανθεί και φέτος στα 20 δις, ενώ χρειάζονται 85 δις για να επανέλθει η χώρα στα επίπεδα του 2010.

Τράπεζες Ι: Μετά και τον καθορισμό των μακροοικονομικών παραδοχών οι τραπεζίτες έχουν πλέον την αίσθηση ότι θα περάσουν το stress test, χωρίς να χρειαστούν ΑΜΚ, και οι τέσσερις εγχώριες τράπεζες.

Τράπεζες ΙΙ: Ακόμη και σε αυτό το πολύ καλό σενάριο, όμως, είναι πιθανόν να αναγκαστούν να υποβάλουν νέα πλάνα μείωσης των κόκκινων δανείων.

Τα πλάνα θα έχουν πολύ πιο απαιτητικούς στόχους ( π.χ μείωση των NPEs κάτω του 20% ως το 2021) με προβλέψεις για επιθετικές πωλήσεις.

Άρα, οι τράπεζες θα έχουν τη δαμόκλειο σπάθη των ΑΜΚ πάνω από το κεφάλι τους.

ΜΟΗ - Μυτιληναίος: Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης το μίνι ματς εν όψει της τακτικής αναθεώρησης του MSCI τελειώνει.

Η πρώτη έχει το πλεονέκτημα της υψηλότερης κεφαλαιοποίησης, η δεύτερη της καλύτερης εμπορευσιμότητας.

ΑΕΕΑΠ: Μεγάλο το ενδιαφέρον από τις εισηγμένες ΑΕΕΑΠ για τα τέσσερα ακίνητα που βγάζει προς πώληση η Εθνική Leasing. Τα δύο εξ αυτών ανήκαν στο παρελθόν στην Μπ. Βωβός (σ.σ ένα στεγάζει τη Wind).

Τιμή ελάχιστης προσφοράς τα 36,5 εκατ. ευρώ

Ιασώ: Η Farallon θα ελέγχει το 7,4% των μετοχών του Ιασώ, με την αγορά δανείων της Euromedica ονομαστικής αξίας 182 εκατ. ευρώ περίπου στο 16% της ονομαστικής τους αξίας.

Μόνο οι μετοχές του Ιασώ αξίζουν σήμερα 8,7 εκατ. ευρώ.

 

Ο Απελεύθερος

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου