Απελεύθερος: Κρίσιμη η 21η Φεβρουαρίου για Εθνική Ασφαλιστική!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-02-2018

Οικονομία

Δημοσίευση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 08:30

Απελεύθερος: Κρίσιμη η 21η Φεβρουαρίου για Εθνική Ασφαλιστική!

Απελεύθερος

Γράφει:

   

Καλημέρα σας.

Τράπεζες - IFRS9: Ως την 21η Φεβρουαρίου θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις εκτιμήσεις τους για την ζημιά (νέες προβλέψεις) από την εφαρμογή του IFRS9 και τη μορφή, με την οποία θα συμπεριληφθούν στα stress test templates. 

Η εκτίμηση είναι ότι το συνολικό νούμερο θα κινείται στην περιοχή των 5 δις ευρώ.

ΕΤΕ - ΑΕΕΓΑ: Ως την 21η Φεβρουαρίου θα πρέπει η Exin να καταθέσει στην ΤτΕ πλήρη φάκελο. Προς το παρόν συζητά με την Broadwell Capital για να μπει η τελευταία με CoCos στους management partners.

Αν τα καταφέρει και η ΤτΕ αποδεχθεί τη δομή και τους τελικούς επενδυτές, τότε σώζει την παρτίδα, ανέλπιστα. Εξαιρετικά δύσκολο...

ΕΤΕ - Fosun: Δεν είναι σαφές, αν με τους όρους του υφιστάμενου διαγωνισμού η Εθνική μπορεί να στραφεί στη Fosun, ως τον επενδυτή με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά.

Ακόμη και αν μπορεί, πως η διοίκηση της τράπεζας θα δικαιολογήσει ότι πούλησε το 75% ως και 150 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από ό,τι είχε συμφωνήσει αρχικά;

Πειραιώς - Coco-mat: Στις 21 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η κύρια αίτηση ανακοπής της Coco-mat στη διαταγή πληρωμής ύψους 6 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Από τις 21 και έπειτα θα ξεκινήσει και το... χοντρό παζάρι. Στα υπέρ της τράπεζας η ύπαρξη αρκετών πρόθυμων στρατηγικών επενδυτών.

Αλουμύλ: Στις 12 Μαρτίου λήγει το waiver που έχουν δώσει οι πιστώτριες τράπεζες για δόσεις δανείων.

Τσίπρας - J. Calamos: Όταν ο πρωθυπουργός είδε, στο περιθώριο του Capital Link Invest in Greece, τον Ελληνοαμερικάνο επενδυτή, J. Calamos, ο τελευταίος είχε, ήδη, ανακοινώσει στην Exin την πρόθεσή του να αποσυρθεί από management partner.

Ενημερώθηκε για αυτό ο πρωθυπουργός; Στην Εθνική το γνώριζαν;

 

Ο Απελεύθερος

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου