Πως αξιοποιείται ο «πλούτος» του ασφαλιστικού κλάδου;

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-12-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 09:58

Πως αξιοποιείται ο «πλούτος» του ασφαλιστικού κλάδου;

Λάμπρος Καραγεώργος
   

Χρόνια τώρα σε συλλογικό επίπεδο ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης επιζητά την εξωστρέφεια όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε την προσπάθεια να γίνει πιο γνωστός ο κλάδος, τα προϊόντα του, να ενισχυθεί εν γένει η ασφαλιστική συνείδηση.

Στο πλαίσιο εξυπηρέτησης αυτής της ανάγκης πάντοτε σε συλλογικό επίπεδο είτε από τον κατ΄ εξοχή εκπρόσωπο του κλάδου την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, είτε από άλλους φορείς όπως τον Σύνδεσμο Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (ΣΕΣΑΕ), είτε φορείς της διαμεσολάβησης, αναλαμβάνονται διάφορες πρωτοβουλίες ή και διοργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση της ιδέας της ασφάλισης.

Πολλές από τις πρωτοβουλίες αυτές είναι περισσότερο επιτυχημένες άλλες λιγότερο, μερικές αμφισβητούνται ως προς το αποτέλεσμα. Όλες όμως δίνουν την εντύπωση ότι «μήνυμα» του κλάδου δεν φθάνει στο πολύ κόσμο αλλά εξακολουθεί να κινείται εντός «συγκεκριμένων πλαισίων».

Και όμως υπάρχουν τομείς όπου δεν διαπιστώνεται έλλειμμα «ασφαλιστικής συνείδησης». Για παράδειγμα στα μεγάλα έργα θεωρείται υποχρεωτική η ασφάλιση τους αφού χωρίς ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν υπογράφονται οι χρηματοδοτικές συμβάσεις! Εκεί δεν αμφισβητείται ο ρόλος του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης ως στήριγμα της επιχειρηματικότητας. Εκεί δεν αμφισβητείται ο πλούτος της τεχνογνωσίας και αναγκαιότητας ύπαρξης του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης. Μήπως ο κλάδος θα πρέπει να σκεφτεί τρόπους να αξιοποιήσει το κύρος που του προσδίδει ο ρόλος του σε αυτούς τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας έτσι ώστε να μεταλαμπαδεύσει αυτή τη θετική ενέργεια και σε άλλους χώρους ;

 

Aναδημοσίευση από την εφημερίδα NextDeal τεύχος 390 που κυκλοφορεί σήμερα 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.

   

σχόλιο

  • Γιώργος  Κουτίνας
    Γιώργος Κουτίνας Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 16:57

    Αγαπητέ Λάμπρο, πολύ σωστά επισημαίνεις πως ΑΣΦΑΛΙΣΗ δεν είναι μόνο για ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (υποχρεωτική από το νόμο), ΥΓΕΙΑ (όλο και πιο πολύ απαραίτητη λόγω αδυναμίας της Κοινωνικής Ασφάλισης) και ΣΠΙΤΙ (γιατί η Τράπεζα που δανειοδότησε το απαιτεί).
    Επίσης, πολύ σωστά αναφέρεσαι στον κλάδο ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Κάποτε, ο κλάδος αυτός παρήγαγε μεγάλο όγκο ασφάλιστρων και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα. Στην τρέχουσα φάση, είναι σε αδράνεια λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά δεν παύει να αποτελεί πολύ σημαντική ύλη για την ασφαλιστική αγορά όταν αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη και οι απαιτήσεις για ασφάλιση θα είναι περισσότερο επιτακτικές. Βέβαια, για την κατάλληλη προετοιμασία τόσο των απαιτήσεων ασφάλισης από την πλευρά της Πολιτείας και των Επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον κλάδο των έργων όσο και της ασφαλιστικής αγοράς στο να ανταποκριθεί κατάλληλα, χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση και συστηματική προσπάθεια ...

Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου