Interasco: Έμφαση στην ασφάλιση των μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-12-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 08:37

Interasco: Έμφαση στην ασφάλιση των μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Για ισχυροποίηση της θέσης της Interasco στην αγορά μιλάει στο NextDeal o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κάρολος Σαΐας.

Από το πρώτο έτος λειτουργίας μας χαράσσουμε στρατηγική εστιασμένη στην κερδοφορία, θεωρώντας πως μόνο αυτόφωτοι οργανισμοί μπορούν να έχουν θέση στην επόμενη μέρα της αγοράς, τονίζει ο κ. Σαΐας και γνωστοποιεί ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να εντείνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον τομέα των μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων καθώς και των financial lines.

- Ποιοι είναι οι αναπτυξιακοί στόχοι της εταιρείας σας;

- Το 2016 ήταν για εμάς μια ακόμα χρονιά ισχυροποίησης της θέσης μας στην αγορά και υλοποίησης των δεσμεύσεων μας για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους μας.

Από το πρώτο έτος λειτουργίας μας δεν διστάσαμε να χαράξουμε μια στρατηγική εστιασμένη στην κερδοφορία, θεωρώντας πως μόνο αυτόφωτοι οργανισμοί μπορούν να έχουν θέση στην επόμενη μέρα της αγοράς.

Η εστίαση μας όμως στην κερδοφορία δεν παραγνωρίζει την ανάγκη για υγιή οργανική ανάπτυξη, τομέα στον οποίο έχουμε να επιδείξουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι, σε μεσοσταθμική βάση, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των εργασιών μας για την περίοδο 2010 έως και 2016 , την περίοδο δηλαδή κατά την οποία η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, ξεπερνά το 11%.

Συνεχίζουμε λοιπόν στο ίδιο πνεύμα και τα επόμενα χρόνια, προχωρώντας στην υλοποίηση μιας σειράς από σχεδιασμών που θα διευρύνουν και θα καταστήσουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές τις προϊοντικές μας επιλογές σε όλους τους κλάδους, αντλώντας τεχνογνωσία και από τη μητρική μας εταιρεία, ενώ παράλληλα φιλοδοξούμε να εντείνουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στον τομέα των μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων καθώς και των financial lines.

- Είστε αισιόδοξος για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς;

- Εστιάζοντας στην αγορά των Γενικών Ασφαλίσεων, στις οποίες και δραστηριοποιούμαστε, θα έλεγα ότι συνολικά βρισκόμαστε σε αναζήτηση ενός νέου σημείου ισορροπίας. Από πλευράς μου είμαι αισιόδοξος για το μέλλον αρκεί όλοι μας, εταιρείες και συνεργάτες πωλήσεων, να εστιάσουμε στην έννοια της πελατοκεντρικότητας, με βασικό άξονα την ενίσχυση των σταυροειδών πωλήσεων, κυρίως σε προϊόντα στα οποία είμαστε προνομιακοί συνομιλητές των πελατών μας, όπως τα προγράμματα Υγείας καθώς και αυτά των αστικών και επαγγελματικών ευθυνών.

Στον τομέα των εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων, αποτελεί ακράδαντη πεποίθηση μου ότι το μέλλον για τις ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκεται σε εξειδικευμένες αγορές, με καλύτερο παράδειγμα την αγορά των Cyber Risks (ασφάλιση κατά επιθέσεων στον Κυβερνοχώρο), όπου, αντίθετα με την κοινή πεποίθηση πρωταρχικός στόχος δεν είναι οι Τράπεζες και οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά αντίθετα μικρότεροι οργανισμοί (πχ διαγνωστικά εργαστήρια και δικηγορικά γραφεία) που διατηρούν όγκο ευαίσθητων δεδομένων χωρίς να έχουν συστήματα υψηλής προστασίας. Επιπλέον, ο γενικότερος τομέας των financial lines, είτε μέσω καλύψεων όπως η ευθύνη Στελεχών και μελών Δ.Σ. (D&O), είτε συνολικά της Γενικής Αστικής αλλά και Επαγγελματικής ευθύνης είναι δεδομένο ότι θα παρουσιάσει έντονη ανάπτυξη στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, λόγω της ανάγκης εναρμόνισης μας με την ευρύτερη Ευρωπαϊκή πρακτική και νομοθεσία*Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το επετειακό τεύχος (389, 20/9/2017) της εφημερίδας Nextdeal για το 19ο διεθνές ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο της Ύδρας

   

σχόλιο

  • kozanis
    kozanis Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 22:52

    ΠΡΟΕΔΡΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ,ΟΣΑ ΕΝΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ? ΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΑ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.....

Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου