Πέντε στόχοι για τη νέα χρονιά από την Insurance Europe!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Διεθνή

Δημοσίευση: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 15:04

Πέντε στόχοι για τη νέα χρονιά από την Insurance Europe!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Πέντε στόχους για τη νέα χρονιά δημοσίευσε η Insurance Europe με σκοπό να βοηθήσει τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που κυκλοφορούν, ώστε να ασφαλίζονται σωστά.

Ειδικότερα, η Insurance Europe προτείνει:

Εκπαιδευτείτε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές έννοιες ώστε να λαμβάνετε πιο συνετές αποφάσεις.

Μάθετε τι καλύπτουν οι ασφαλιστικές σας συμβάσεις. Για να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι όταν συμβεί κάποιο συμβάν, αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε τις λεπτομέρειες της ασφαλιστικής σας σύμβασης. Πολύ συχνά τοποθετούμε τα ασφαλιστήρια σε ένα συρτάρι χωρίς να εξετάζουμε τις λεπτομέρειες, να κατανοούμε τα οφέλη και να ελέγχουμε τους περιορισμούς που μπορεί να ισχύουν.

Αξιολογήστε τις ασφαλιστικές σας συμβάσεις. Αποφύγετε τυχόν κενά στην ασφαλιστική σας κάλυψη, εξετάζοντας τις υπάρχουσες πολιτικές σας μία φορά το χρόνο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχουν υπάρξει αλλαγές στην ζωή σας, όπως ο γάμος, η αγορά ενός σπιτιού, η δημιουργία οικογένειας ή εάν υπάρχει νέο οδηγό στην οικογένεια. Είναι σημαντικό να ελέγξετε αν η κάλυψή σας χρειάζεται ενημέρωση.

Εξερευνήστε νέα ψηφιακά κανάλια. Από ιστοσελίδες μέχρι εφαρμογές για smartphone, υπάρχουν πλέον περισσότεροι τρόποι από ποτέ να επικοινωνείτε με τον ασφαλιστή σας. Είτε πρόκειται για επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστικού προϊόντος, για διαχείριση των οικονομικών σας αποφάσεων είτε απλά για μια ερώτηση προς τον ασφαλιστή σας, η τεχνολογία παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που μπορούν να προσφέρουν ταχύτερες και πιο βολικές επιλογές. Γιατί να μην εξερευνήσετε μερικά από αυτά τα νέα, ψηφιακά κανάλια για να δείτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν για σας;

Αποταμιεύστε για τη συνταξιοδότησή σας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την "οικονομική υγεία" του ατόμου, όμως πολύ λίγοι άνθρωποι εξοικονομούν επαρκώς για τη συνταξιοδότησή τους. Το ποσό που πρέπει να αποταμιεύσετε είναι μοναδικό για εσάς. Θα εξαρτηθεί από τις αναμενόμενες μελλοντικές σας ανάγκες στη συνταξιοδότηση και το εισόδημα που απαιτείται για την κάλυψη αυτών. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δημιουργήσει εργαλεία παρακολούθησης των συντάξεων που μπορούν να δώσουν μια γενική εικόνα των μελλοντικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Γιατί να μην ρίξετε και εσείς μια ματιά;

Η Insurance Europe εγκαινίασε επίσης μια νέα δικτυακή πύλη η οποία περιέχει μια ευρεία επιλογή πρωτοβουλιών χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού κλάδου για την αύξηση της χρηματοοικονομικής παιδείας και την κατανόηση της ασφάλισης σε όλα τα μέρη της κοινωνίας.

Η Michaela Koller, Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe, δήλωσε: "Ο οικονομικός αλφαβητισμός είναι μια βασική δεξιότητα που επιτρέπει στους ανθρώπους να αναλάβουν τον έλεγχο των οικονομικών τους και της ασφαλιστικής τους κάλυψης. Οι πρωτοβουλίες για την αύξηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού είναι σημαντικές, διότι όταν οι άνθρωποι κατανοούν καλύτερα τα προϊόντα που αγοράζουν, μπορούν να κάνουν πιο συνετές επιλογές και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα."

Οι πρωτοβουλίες του κλάδου που περιγράφονται στην δικτυακή πύλη αποδεικνύουν τη δέσμευση των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιριών να αυξήσουν το επίπεδο χρηματοοικονομικής παιδείας και ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Insurance Europe ενθαρρύνει επίσης τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ και τις ρυθμιστικές αρχές να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στην υποστήριξη αυτού του στόχου. Για παράδειγμα, η Insurance Europe καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής μιας σύστασης για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης εθνικών στρατηγικών χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στα κράτη μέλη της ΕΕ και την ενσωμάτωση στοιχείων χρηματοοικονομικής παιδείας στα σχολικά προγράμματα σπουδών.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου