Νέα δεδομένα δημιουργεί στον κλάδο ασφάλισης υγείας η εξαγορά της Aetna από την CVS Health!

RSS
Αθήνα, 22-02-2018

Διεθνή

Δημοσίευση: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 10:02

Νέα δεδομένα δημιουργεί στον κλάδο ασφάλισης υγείας η εξαγορά της Aetna από την CVS Health!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Την εξαγορά της Aetna - μίας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες υγείας των ΗΠΑ - επιβεβαίωσε η φαρμακευτική εταιρία CVS Health.

Σε περίπτωση έγκρισης, η εξαγορά ύψους 69 δισ. δολαρίων, 77 δισ. δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους της Aetna, θα μπορούσε να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον κλάδο ασφάλισης υγείας στην ιστορία.

Ειδικότερα, υπό τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Aetna θα λάβουν 207 δολάρια ανά μετοχή, 145 δολάρια σε μετρητά και 0,8378 σε μετοχές της CVC Health. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Aetna θα κατέχουν περίπου το 22% της εταιρίας ενώ οι μέτοχοι της CVS το υπόλοιπο ποσοστό.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2018, όπως αναμένεται, το 2020 οι συνέργειες κόστους θα φθάσουν τα 750 εκατ. δολάρια.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εξαγορά ασφαλιστικής εταιρίας από εταιρία του κλάδου των υπηρεσιών υγείας (φαρμακευτική) και δημιουργεί νέα δεδομένα για τις ασφαλίσεις υγείας παγκοσμίως, καθώς είναι ένα "πείραμα" που θα δείξει εάν μέσω αυτής της καθετοποίησης μπορεί να υπάρξει βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και συγκράτηση του κόστους στον κλάδο.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ετικέτες

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου