Η Insurtech βοηθά τον ασφαλιστικό τομέα, σύμφωνα με έκθεση της Aon στο Μόντε Κάρλο!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-02-2018

Διεθνή

Δημοσίευση: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 15:10

Η Insurtech βοηθά τον ασφαλιστικό τομέα, σύμφωνα με έκθεση της Aon στο Μόντε Κάρλο!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Την ετήσια έκθεση για τις ευκαιρίες στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά (GIMO), παρουσιάζει σήμερα η Aon στο διεθνές συνέδριο του Monte Carlo. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία εξετάζει βασικούς τομείς δυνητικής ανάπτυξης για τις ασφαλιστικές.

Στη μελέτη υπογραμμίζεται ότι η Insurtech μπορεί να βοηθήσει περισσότερο και όχι να διαταράξει το παραδοσιακό ασφαλιστικό μοντέλο. Ο ταχέως αναπτυσσόμενος επιχειρηματικός τομέας Insurtech - ο οποίος έχει εξασφαλίσει έως σήμερα περίπου 14 δισ. δολάρια σε επενδύσεις σε περισσότερες από 550 νεοσύστατες επιχειρήσεις παγκοσμίως - μπορεί να έχει περισσότερο υποστηρικτικό ρόλο για τις ασφαλιστικές μέσω της «καινοτομίας ανοικτής αρχιτεκτονικής». Οι αναγνωρισμένοι οργανισμοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καινοτομία ανοιχτής αρχιτεκτονικής, καθώς συνεργάζονται σε ένα πλαίσιο το οποίο διαθέτει πρότυπα που επιτρέπουν κλιμακούμενες λύσεις για τους πελάτες αλλά και ευελιξία που ενθαρρύνει την επιχειρηματική καινοτομία.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι τρεις από τους κορυφαίους τομείς όπου τα analytics μπορούν να βοηθήσουν όσο αφορά την ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας - κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο, κίνδυνοι καταστροφής και παθογόνοι κίνδυνοι - θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα ασφαλίσιμοι μέσω συνεργασιών με Insurtech εταιρίες και παρόχους τεχνολογίας και analytics, ανοίγοντας έτσι νέες ευκαιρίες στους ασφαλιστές και τους αντασφαλιστές να παράσχουν νέα και ενισχυμένα προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, η on-demand οικονομία παρουσιάζει τόσο ευκαιρίες όσο και προβλήματα στον παραδοσιακό ασφαλιστικό τομέα, λόγω της απαίτησης για ένα ευρύτερο φάσμα time-based ασφαλιστικών προϊόντων που αναγνωρίζουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία όπως τα αυτοκίνητα και τα σπίτια χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε εμπορική και προσωπική βάση ταυτόχρονα (εξαιτίας της αυξανόμενης χρήσης υπηρεσιών όπως η Uber και η Airbnb).

Όσον αφορά τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, η έκθεση υπογραμμίζει ότι τα καθαρά ασφάλιστρα κλάδου αυτοκινήτου στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν μειωθεί περισσότερο από 40%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2015, μέχρι το 2050 - το χρονικό σημείο στο οποίο αναμένεται να έχουν υιοθετηθεί πλήρως τα αυτόνομα οχήματα. Ωστόσο, καθώς η συχνότητα των ατυχημάτων αναμένεται να μειωθεί, ως αποτέλεσμα της αυτόνομης τεχνολογίας, η μελέτη προειδοποιεί ότι η σοβαρότητα των ατυχημάτων θα μπορούσε να αυξηθεί και ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεταφορά ευθύνης, από τους οδηγούς στους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους παρόχους λογισμικού.

Ο Paul Mang, στέλεχος της Aon, δήλωσε: "Γνωρίζουμε ότι ο ασφαλιστικός τομέας αντιμετωπίζει προκλήσεις στο σημερινό μακροοικονομικό περιβάλλον, οπότε πρέπει να αναμένουμε από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κλάδο να οδηγήσουν την αλλαγή. Χρησιμοποιούμε ήδη τεχνολογία για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ως τομέας και να επεκταθούμε σε αναδυόμενες αγορές κινδύνου. Ωστόσο, ο πραγματικός μετασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί όταν όλοι μαζί θα επαναπροσδιορίζουμε τη διαχείριση κινδύνου. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, οι συνεργασίες, ή αυτό που αποκαλούμε καινοτομία ανοικτής αρχιτεκτονικής, θα αποτελέσουν το κλειδί για μεγαλύτερη ανάπτυξη".

Η έκθεση GIMO 2017 περιλαμβάνει εκτεταμένες αναλύσεις που αφορούν τον κυβερνοχώρο. Ειδικότερα, αποκαλύπτει ότι ο χειρισμός του κυβερνοχώρου κινείται πέρα από την παραδοσιακή ασφάλιση και ότι μια τυπική πολιτική ασφάλισης κυβερνοχώρου πρέπει να παρέχει πρόσβαση σε μια ομάδα παρόχων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση περιστατικών και πρόσθετων υπηρεσιών. Αυτές οι υπηρεσίες - είτε προσφέρονται από έναν φορέα απευθείας είτε μέσω εταιρικών σχέσεων - θα παρέχουν στις ασφαλιστικές έναν τρόπο να διευρύνουν την πρόταση αξίας τους πέρα από το παραδοσιακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου