Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης από την «Συντήρηση Ανελκυστήρων»;

RSS
Αθήνα, 22-02-2018

Διαμεσολαβούντες

Δημοσίευση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 12:14

Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης από την «Συντήρηση Ανελκυστήρων»;

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ανελκυστήρες χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού σε πολυκατοικίες, γραφεία, δημόσια κτήρια, ξενοδοχεία, πλοία, αεροδρόμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, επιχειρήσεις κτλ.

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα που έλαβε χώρα σε Νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας, κατά την διάρκεια του οποίου κόπηκε ο ιμάντας του ανελκυστήρα, υποχώρησε δυο ορόφους κάτω από το ισόγειο και τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες, το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Η «Αστική Ευθύνη Συντηρητή Ανελκυστήρων» καλύπτει την ευθύνη του ασφαλισμένου φυσικού ή νομικού πρόσωπου από σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που θα προκληθούν προς τρίτους κατά την λειτουργία του ασανσέρ από αμελείς πράξεις ή παραλείψεις από την συντήρηση των εγκαταστάσεων του. Τρίτοι θεωρούνται όλα τα πρόσωπα όπως διάφοροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μέλη των οικογενειών τους, θυρωροί, επισκέπτες, διαχειριστές, πελάτες κ.α. που χρησιμοποιούν τον ανελκυστήρα για την κίνηση τους. Επιπλέον στην παροχή περιλαμβάνεται η εργοδοτική ευθύνη της επιχείρησης ή ακόμα και η πυρκαγιά ή έκρηξη που θα προκληθεί από τις εγκαταστάσεις του ανελκυστήρα και θα προξενήσει βλάβες σε τρίτα πρόσωπα και πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Συνήθεις προϋποθέσεις για την ισχύ της παροχής είναι η επιχείρηση συντήρησης ανελκυστήρων να διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας, οι υπάλληλοι και τεχνικοί να διαθέτουν όλα τα τυπικά προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματος, η τακτική συντήρηση και ο έλεγχος σωστής λειτουργίας του ανελκυστήρα, η άμεση επισκευή τυχόν μηχανικών βλαβών, οι εγκαταστάσεις του ανελκυστήρα να έχουν γίνει σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και προδιαγραφές του κατασκευαστή κ.α. ανάλογα την εταιρεία.

Ορισμένες εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα προγράμματα ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Συντηρητή Ανελκυστήρων σε διάφορες επιλογές και με ανώτατο κεφάλαιο αποζημίωσης έως 60, 80, 100, 150, 200, 300, 500, 600 χιλ. ευρώ και συμμετοχή του ασφαλισμένου με ένα ποσό ενδεικτικά 150 ευρώ σε κάθε υλική ζημιά ανάλογα την εταιρεία. Ορισμένες εταιρείες που δεν διαθέτουν τυποποιημένα προγράμματα για την εν λόγω παροχή αξιολογούν τα στοιχεία της ενδιαφερόμενης προς ασφάλιση επιχείρησης και κατόπιν διαμορφώνουν το ασφάλιστρο και την προσφορά.

Το κόστος της παροχής διαμορφώνεται ανάλογα το ύψος του ασφαλιζομένου κεφαλαίου, τον αριθμό των ανελκυστήρων που έχει αναλάβει να συντηρεί η ασφαλιζόμενη επιχείρηση, το είδος των ανελκυστήρων όπως οικιακής, επαγγελματικής, βιομηχανικής χρήσης κτλ ενώ το ασφάλιστρο δύναται να ξεκινάει ακόμα και από 1,5 ευρώ ανά ανελκυστήρα ενώ σε περίπτωση συντήρησης πλήθους ανελκυστήρων επιχείρηση δίδεται στην ασφαλισμένη επιχείρηση σημαντική έκπτωση.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα ασφάλισης «Αστική Ευθύνη Συντηρητή Ανελκυστήρων» από τις εταιρείες ενδεικτικά Μινέττα και Generali:

Μινέττα:

Μινέττα

Generali:

Generali

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για το οφέλη ασφάλισης της επιχείρησης σας.

 

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

   

σχόλια

 • leventis asfalistis
  leventis asfalistis Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 16:08

  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΕΜΑ ΠΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΣΑΣ (ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΚΛΑΥΤΟΥΣ )
  ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΣΙΣΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ Π.Χ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!!! ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ..........ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.........ΑΥΞΑΝΟΥΝ ,ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΛΠ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΙΝΙΜΘΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΙΟΙ ΣΕΜΑ ΠΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΜΠΙΠΑΡ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑΛΛΑ ΜΑΥΡΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΖΩΗΣ

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΙΜΠΟΣ
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΙΜΠΟΣ Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:16

  Αγαπητέ συνάδελφε κ. Κουτίνα,

  δεν υπάρχει καμία διάθεση για αντιπαράθεση παρά μόνο για διάλογο.
  Στο πλέον κατάλληλο μέρος που είναι τα κλαδικά περιοδικά μας.!
  Νομίζω ότι θα ήταν καλό να μας πείτε σε ποιες ευθύνες των διαμεσολαβητών
  αναφέρεστε και σε ποιες περιπτώσεις ; Πάντα σχετιζόμενες με το εν λόγω άρθρο .

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΙΜΠΟΣ
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΙΜΠΟΣ Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:06

  κύριε Σεραφειμίδη επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για το σχόλιο σας.
  Ελπίζω να είστε συνάδελφος μας , αυτό θα με κάνει πολύ χαρούμενο , γαιτί έχει ανάγκη
  ο κλάδος μας απο ανθρώπους σοβαρούς και γνώστες.!

 • Γιώργος Κουτίνας
  Γιώργος Κουτίνας Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 18:38

  Αγαπητοί συνάδελφοι Νικόλαε Χόιμπο και Γιώργο Σεραφειμίδη, χαίρομαι που συμμερίζεστε την άποψή μου πως το θέμα είναι σοβαρό και πως επιδέχεται ανάλυση – βελτίωση σε ότι αφορά τις προσεγγίσεις της αγοράς όπου εύλογα εμπλέκεται και η ευθύνη του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή έναντι των Ασφαλισμένων.
  Ωστόσο, το παρόν βήμα δεν για λεπτομερή συζήτηση ή αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά μου πάντως υπάρχουν ξεκάθαρες λύσεις και μάλιστα Lloyd’s!

 • Γιώργος Σεραφειμίδης
  Γιώργος Σεραφειμίδης Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 15:48

  Εύστοχες οι πρωτοβουλίες του Nextdeal σε τέτοια θέματα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η πληροφόρηση είναι συγκεχυμένη. Το άρθρο αναφέρεται στη ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης συντηρητών με λανθασμένες αναφορές σε όρους γενικής αστικής ευθύνης κοινοχρήστων. Σε ένα συμβόλαιο επαγγελματικής ευθύνης δεν προβλέπεται κάλυψη εργοδοτικής και δεν γίνεται να ισχύουν προϋποθέσεις τακτικής συντήρησης του ανελκυστήρα και άμεσης επιδιόρθωσης βλαβών, αυτά αποτελούν ευθύνη του διαχειριστή, όχι του συντηρητή.

  Ο κλάδος αστικής ευθύνης υποφέρει στην Ελλάδα και πριν εξετάσουμε τα της επαγγελματικής ευθύνης των διαμεσολαβητών (κατά τον αγαπητό Γιώργο Κουτίνα) καλό είναι να δούμε πρώτα την ποιότητα των συμβολαίων και των όρων που διατίθενται στην αγορά, καθώς είναι για τα πανηγύρια... Πρόσφατα είδα συμβόλαιο γενικής ευθύνης για διοργανωτή εκθέσεων το οποίο εξαιρούσε τα εκθέματα των πελατών του με πραγματικό ασφάλιστρο 14%οο!!! Σε άλλη περίπτωση, ο ΣΕΜΑ ξεκίνησε μία προσπάθεια διορθώσεων στους όρους εργοδοτικής ευθύνης, αλλά μάλλον πάει προς θάψιμο... Το όλο πλαίσιο περιλαμβάνει ασαφείς όρους οι οποίοι ερμηνεύονται κατά το δοκούν, με underwriting της πλάκας που καταλήγει σε ληστρικά ασφάλιστρα. Χωρίς μαλλιά στη γλώσσα, το 80% των συμβολαίων της αγοράς έχουν θέματα (σύνηθες φαινόμενο οι βασικές εξαιρέσεις να αναιρούν το ίδιο το αντικείμενο ασφάλισης...) και ο κλάδος θέλει γενικό συμμάζεμα.

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΙΜΠΟΣ
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΙΜΠΟΣ Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 13:53

  Τι εννοείται κύριε συνάδελφε Κουτίνα όταν μιλάτε για ευθύνη του διαμεσολαβητή
  όταν το ασφαλιστήριο δεν αποζημιώνει;

 • Γιώργος Κουτίνας
  Γιώργος Κουτίνας Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 17:19

  Σοβαρό θέμα που επιδέχεται σοβαρή ανάλυση σε ότι αφορά καλύψεις, εξαιρέσεις και προϋποθέσεις που σπάνια διερευνώνται, μέχρι να γίνει το ατυχές ζημιογόνο συμβάν.
  Και, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές έχουν επαγγελματική ευθύνη γι’ αυτό όταν το ασφαλιστήριο δεν αποζημιώνει ...

Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου