Ασφαλιστές προνοήστε για το ακατάσχετο των προμηθειών σας!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 15-12-2017

Διαμεσολαβούντες

Δημοσίευση: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 11:25

Ασφαλιστές προνοήστε για το ακατάσχετο των προμηθειών σας!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Με κατασχέσεις εισοδημάτων καθώς και κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται όσοι διαμεσολαβητές και εν γένει οφειλέτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και δεν τις έχουν ρυθμίσει.

Καθημερινά τα δικαστικά τμήματα των εφοριών στέλνουν στα τραπεζικά ιδρύματα ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και για αυτούς που χρωστούν μικροποσά. Οι τράπεζες μόλις λάβουν το ειδοποιητήριο προχωρούν άμεσα στη δέσμευση των ποσών που βρίσκουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων και εν συνεχεία «σηκώνουν» τις καταθέσεις που προέρχονται από μισθούς, ενοίκια, αποταμιεύσεις, συντάξεις και προμήθειες διαμεσολαβητών! Ο οφειλέτης -διαμεσολαβητής βρίσκεται σε έκπληξη καθώς δεν του κοινοποιείται η απόφαση της κατάσχεσης!

Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής των διαμεσολαβητών και εν γένει των οφειλετών το Δημόσιο έχει δικαίωμα να κατασχέσει για παράδειγμα από 1000 και έως 1500 ευρώ, το 50% επί του τμήματος από τα 1000 έως τα 1500, ενώ για ποσά άνω των 1500 ευρώ το μήνα το 100% του υπερβάλλοντος ποσού. Επίσης προβλέπεται η κατάσχεση ακινήτου για χρέος άνω των 500 ευρώ καθώς και αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε ακινήτου και κινητού περιουσιακού στοιχείου με ορισμένες προϋποθέσεις καθώς και την επίσημη κοινοποίηση προς τον οφειλέτη πριν την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης. Σε περίπτωση που ο διαμεσολαβητής εισπράττει ενοίκια από ακίνητα τότε κατάσχεται έως και το 100 % του ποσού. Επιπλέον κατάσχονται έως το 100% οι πάσης φύσεως εισπράξεις από πώληση αυτοκινήτου, σκάφους, οικόπεδο κτλ. Τυχόν κοινοί λογαριασμοί με συζύγους, τέκνα, γονείς που λαμβάνουν μισθούς συντάξεις επιδόματα κ.α θα πρέπει να ελέγχονται και να προφυλάσσονται. Αντίστοιχα και οι λογαριασμοί νομικών προσώπων που πιθανόν πληρώνουν μισθοδοσία, πάγια έξοδα κτλ.

Ένα από τα όπλα που έχουν οι διαμεσολαβητές που οφείλουν στο Δημόσιο, έναντι των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης είναι να δηλώσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό ως «Ακατάσχετο» στο Taxisnet για να προστατεύσουν εισοδήματα μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως. Από την στιγμή που θα δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στο Taxisnet θα πρέπει να εκτυπωθεί σε έντυπη μορφή και να προσκομισθεί στην τράπεζα. Η ισχύς του εντύπου έναντι των κατασχέσεων στον τραπεζικό λογαριασμό ξεκινά την επόμενη ημέρα της προσκόμισης του αποδεικτικού στην τράπεζα ενώ η διαδικασία προβλέπει την ενημέρωση του φορολογούμενου για την έγκριση του αιτήματος..

Δείτε εδώ την έντυπη μορφή της δήλωσης «Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού» όπως υποβλήθηκε στο Taxisnet και εκτυπώθηκε από διαμεσολαβητή για να προσκομισθεί στην τράπεζα που συνεργάζεται:

Δήλωση ακατάσχετου

Όσοι διαμεσολαβητές οφείλουν ληξιπρόθεσμα έστω και μικροποσά στο Δημόσιο και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση ή έχουν χάσει την ρύθμιση κτλ, ας προνοήσουν για το ακατάσχετο των προμηθειών τους! Προνοητικό θα ήταν ακόμη εκ μέρους των διαμεσολαβητών ο διάλογος με τους ασφαλισμένους πελάτες που έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για την πληρωμή των οφειλών των συμβολαίων τους πριν τους ενημερώσει η εταιρεία ή δουν ακυρώσεις στο σύστημα! Πιθανόν και οι πελάτες να οφείλουν στην εφορία και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί να είναι κενοί! Επιπλέον οι συνάδελφοι που εισπράττουν ασφάλιστρα πελατών σε τραπεζικό λογαριασμό και αποδίδουν στις εταιρείες με πινάκιο στο επταήμερο ας προνοήσουν πριν εκτεθούν!

Φίλοι συνάδελφοι σπεύσατε προς πάσα κατεύθυνση!

 

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

 

 

 

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου