«Ώρα Ασφάλισης»: Τι είπε ο Γιώργος Κώτσαλος για τον «ψηφιακό ασφαλιστή» της Interamerican

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-11-2017

Nextdeal – Τηλεόραση

Δημοσίευση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 15:29

«Ώρα Ασφάλισης»: Τι είπε ο Γιώργος Κώτσαλος για τον «ψηφιακό ασφαλιστή» της Interamerican

Nextdeal newsroom

Γράφει:

Ο «anytime» «ψηφιακός ασφαλιστής» της Interamerican αλλά και η ανάγκη συνεργασίας του δημοσίου με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την ασφαλιστική κάλυψη του πληθυσμού ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην εκπομπή «Ώρα Ασφάλισης» που προβλήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου με φιλοξενούμενο τον κ. Γιώργο Κώτσαλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Interamerican και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Αρχικά για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση αναλύθηκε το Ολλανδικό μοντέλο ασφάλισης υγείας, για το οποίο είχε ενημερωθεί εκτενώς και η προηγούμενη κυβέρνηση, όταν ο πρόεδρος της Ολλανδικής Achmea (μητρικής της Interamerican) είχε συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παρουσία του κ. Κώτσαλου.

Την στιγμή που το ίδιο το Ολλανδικό κράτος έχει εναποθέσει την ασφάλιση όλου του πληθυσμού σε ένα επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα «καρκινοβατεί» μία πρώτη απόπειρα συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών με τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία θα επωφελούνταν και επιπλέον εσόδων.

Αυτή η ακατανόητη η αποστροφή που επιδεικνύουν οι πολιτικοί στη χώρα μας στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης σε σύγκριση με την αντιμετώπιση που τυγχάνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχολιάσθηκε εκτενώς στην εκπομπή.

Επίσης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες της Interamerican και οι συμφωνίες συνεργασίας που έχει συνάψει με πολλούς νησιωτικούς κυρίως δήμους της χώρας για την επείγουσα αεροδιακομιδή ασθενών. Συμφωνίες πρότυπο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, με πολύ θετικά αποτελέσματα καθώς πρόκειται για συνεργασία που σώζει ζωές.

Ο κ. Κώτσαλος τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών με σκοπό την ασφαλιστική κάλυψη του πληθυσμού και αναφέρθηκε ειδικότερα στα ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, στον τομέα της υγείας αλλά και στην κάλυψη της περιουσίας των Ελλήνων έναντι του κινδύνου του σεισμού και γενικότερα των φυσικών καταστροφών.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες της Interamerican για την ανάπτυξη του «anytime» και γενικότερα του «ψηφιακού ασφαλιστή», ο οποίος λειτουργεί συμπληρωματικά και βοηθητικά στον ασφαλιστικό σύμβουλο. Η τεχνολογία θα πρέπει να γίνει κτήμα και των ασφαλιστικών συμβούλων τόνισε ο κ. Κώτσαλος ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Interamerican είναι πλέον ένας «ψηφιακός ασφαλιστής» καθώς έχει πραγματοποιήσει σοβαρές επενδύσεις στην τεχνολογία για την ανάπτυξη υποδομών που διευκολύνουν τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή αλλά και τον ασφαλισμένο.

Ο ασφαλιστής δεν λειτουργεί «κόντρα» στην τεχνολογία, αντίθετα πρέπει να την αξιοποιεί πλήρως προκειμένου να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τον πελάτη του και προς τα εκεί βαδίζει κάθε ημέρα η αγορά υπογράμμισε ο κ. Κώτσαλος.

Η «Ώρα Ασφάλισης» είναι η μοναδική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που ασχολείται με τα θέματα της δημόσιας και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Συντονιστείτε με την «Ώρα Ασφάλισης» στο Extra Channel κάθε Πέμπτη στις 20:00 και κάθε Κυριακή στις 18:30 σε επανάληψη.

Ο Ευάγγελος Σπύρου, ο Κώστας Μπερτσιάς, και η δημοσιογραφική ομάδα του nextdeal.gr και του «Ασφαλιστικού ΝΑΙ» με τον Λάμπρο Καραγεώργο, τον Κωστή Σπύρου και τους υπόλοιπους συνεργάτες, παρουσιάζουν επίκαιρα και χρηστικά θέματα της κοινωνικής και ιδιωτικής ασφάλισης.

Στείλτε ερωτήσεις, απορίες, καταγγελίες, προτάσεις, απόψεις, γνώμες στο [email protected] και στο [email protected].

Add Comment 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου