Πακέτο υπηρεσιών υγείας «Free Clinic» από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας (video)

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 23-11-2017

Ενημέρωση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 08:57

Πακέτο υπηρεσιών υγείας «Free Clinic» από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας (video)

Άρης Μπερζοβίτης
   

Πολυμέσα

90 χειρουργικές επεμβάσεις δωρεάν για το κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης και προ-εγχειρητικού ελέγχου, με επιβάρυνση μόνον του κόστους αναλωσίμων και φαρμάκων και τις αμοιβές χειρουργού και αναισθησιολόγου

Του Άρη Μπερζοβίτη

 

Στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν και να απεξαρτηθούν από τον ΕΟΠΥΥ -μετά τα τεράστια ποσά που τους χρωστά, με την επιβολή clawback και rebate και τους εκβιασμούς που τους κάνει κάθε φορά στη συνεργασία τους, χωρίς τις περισσότερες φορές να τηρεί τα συμπεφωνημένα- αλλά και με επίκεντρο τον ασθενή που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορεί να νοσηλευθεί σε ιδιωτικές κλινικές, τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας (ΣΙΚΕ) προχώρησαν στη δημιουργία ενός Προγράμματος Υγείας που δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όλων σε ιδιωτικές κλινικές σε όλη τη χώρα.

Το πακέτο υπηρεσιών υγείας «Free Clinic» παρουσίασε την προηγούμενη Πέμπτη ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας, μέσω του οποίου προσφέρονται -έναντι προκαθορισμένου τιμήματος- προνομιακές τιμές στο σύνολο των παροχών πρωτοβάθμιας υγείας και για πρώτη φορά 90 χειρουργικές επεμβάσεις δωρεάν για το κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης και τον προ-εγχειρητικό έλεγχο, ενώ ο ασθενής επιβαρύνεται μόνο με το κόστος ειδικών υλικών και φαρμάκων και τις αμοιβές χειρουργού και αναισθησιολόγου. Η νοσηλεία γίνεται σε τρίκλινο θάλαμο, ενώ με παράλληλη χρήση του ΕΟΠΥΥ υπάρχει δωρεάν αναβάθμιση θέσης σε δίκλινο ή μονόκλινο δωμάτιο, ανάλογα της διαθεσιμότητας.

Την παρουσίαση προλόγισε η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη, ενώ στο σκεπτικό της δημιουργίας του συγκεκριμένου πακέτου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΙΚΕ Γρηγόρης Σαραφιανός, ο οποίος τόνισε ότι «στόχος των ιδιωτικών κλινικών, μέσω του συγκεκριμένου πακέτου παροχών, είναι να προσφερθούν αξιόπιστες, ασφαλείς, αποτελεσματικές, αποδοτικές και προσιτές υπηρεσίες υγείας, σε ελάχιστο χρόνο, σε τουλάχιστον στο 89% των πολιτών που σήμερα δεν διαθέτει ιδιωτική ασφάλιση υγείας και λόγω της οικονομικής κρίσης, της έλλειψης ασφαλιστικής ικανότητας και του υψηλού ποσοστού ανεργίας είναι αναγκασμένο να προσφεύγει στα δημόσια νοσοκομεία». 

«Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους σπουδαστές, στους χαμηλόμισθους, θέλοντας να ανοίξουμε την ιδιωτική υγεία, τις ιδιωτικές κλινικές, σε έναν κόσμο που δεν μπορεί σήμερα να την αντέξει οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφιανός.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό μερικά από τα πλεονεκτήματα της κάρτας είναι η ανυπαρξία ανώτατου ηλικιακού ορίου (από το 15ο έτος και άνω), η πανελλαδική κάλυψη, η μη εξέταση προϋπαρχουσών ασθενειών και το χαμηλό κόστος (0,50 ευρώ την ημέρα). Σήμερα, με το πακέτο υγείας «Free Clinic» συνεργάζονται ήδη οκτώ ιδιωτικές κλινικές από πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ σύντομα αναμένεται και η ένταξη άλλων πέντε. Ο στόχος του Συνδέσμου -ο οποίος έχει 100 κλινικές ως εγγεγραμμένα μέλη- είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχουν μπει στο πρόγραμμα συνολικά τριάντα κλινικές.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Σαραφιανός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας: «Από το 2011 έως σήμερα έχουν κλείσει 35-40 κλινικές λόγω ελλειπούς ρευστότητας και όχι εξαιτίας της χαμηλής πληρότητάς τους. Τα τιμολόγια του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ χαμηλά και αποπληρώνονται με μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις, ενώ μέσω του clawback προσφέρεται το 60% των υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών δωρεάν. Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος προκύπτει και από το γεγονός ότι οι δαπάνες του έχουν μειωθεί από τα 25 στα 15 δισ. ευρώ. Μόνο 235 εκατ. ευρώ το χρόνο δίνει ο ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές και μάλιστα στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και ποσοστό ΦΠΑ 24%».

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ιδιωτικές κλινικές με την οικονομική αδυναμία των ασθενών να νοσηλευτούν σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, ενώ ταυτόχρονα ο Δημόσιος τομέας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης και η Άννα Καστρινάκη, manager υγείας και ο Γιώργος Μελισσουργός, CEO μιας από τις συμμετέχουσες κλινικές.

Τέλος στη λειτουργία του 24ωρου συντονιστικού κέντρου, στον τρόπο πρόσβασης στο συγκεκριμένο πακέτο, στο ημερήσιο κόστος του 0,50€ και στις τεχνικές λεπτομέρειες αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μαρνερης της MVP Group, που έχει αναλάβει τα τεχνικά και λειτουργικά θέματα. Όπως τόνισε, «αμέσως μετα το Πάσχα θα ξεκινήσει έντονη διαφημιστική καμπάνια, ενώ στις συμβάσεις δεν θα υπάρχουν ψηλά γράμματα».

Παροχές

• ΔΩΡΕΑΝ νοσηλεία για 90 είδη χειρουργικών επεμβάσεων.
• ΔΩΡΕΑΝ προεγχειρητικός έλεγχος.
• Ειδικές εκπτωτικές αμοιβές για χειρουργούς και αναισθησιολόγους.
• Χρήση μονόκλινου ή δίκλινου δωματίου.
• ΔΩΡΕΑΝ χρήση ασθενοφόρου.
• 50% έκπτωση στη νοσηλεία για παθολογικά περιστατικά, επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου της κλινικής.
• Απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις σε προνομιακή τιμή.
• Απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις σε προνομιακή τιμή.
• Ετήσια αιματολογικά και οφθαλμολογικά τσεκάπ σε προνομιακή τιμή.
• 24ωρο Ιατρικό Συντονιστικό Κέντρο.

Πλεονεκτήματα

• Ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας μόνο σε ιδιωτικές κλινικές.
• Εύκολη και άμεση πρόσβαση σε κλινικές και ιατρούς, χωρίς αναμονές.
• Χωρίς όριο στη χρήση χειρουργικών περιστατικών.
• Χωρίς όριο ηλικίας.
• Χωρίς περιορισμό προϋπάρχουσας ασθένειας.
• Πανελλαδική κάλυψη.
• Με προσιτό κόστος και αντιμετώπιση μεγάλων δαπανών.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου