Δείτε όλα όσα έγιναν στις εκλογές του ΣΕΜΑ! (Όλα τα video)

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 25-11-2017

Ενημέρωση

Δημοσίευση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 08:25

Δείτε όλα όσα έγιναν στις εκλογές του ΣΕΜΑ! (Όλα τα video)

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Πολυμέσα

Νέα σελίδα, με νέα διοίκηση, γυρίζει ο ΣΕΜΑ. Κατά τις αρχαιρεσίες της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο, με τον επί μια οκταετία πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Γιώργο Καραβία να έχει νωρίτερα ανακοινώσει την επιθυμία του να μην διεκδικήσει εκ νέου τη συμμετοχή του στη διοίκηση του φορέα.

 

Από τις αρχαιρεσίες εξελέγησαν, χθες, ως νέα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΑ οι Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος, Φάνης Παπανικήτας, Θεοδώρα – Ιωάννα Οικονομοπούλου, Νικόλαος Κόκκινος, Ζακ Καπουάνο, Φίλιππος Μυτιληναίος, Ευγενία Καφφετζή, Μαρία Τσιλιμπάρη και Ευάγγελος Κατσίκας και επιλαχόντες οι Κωνσταντίνος Αλφιέρης, Βασιλική Δράκου και Μιχάλης Τζωρτζωρής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, φορτισμένος έντονα συναισθηματικά, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε στα χρόνια της οκταετούς θητείας του να λειτουργήσειως ένας συνδετικός κρίκος για όλα τα μέλη του Συνδέσμου, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της θέσης και του ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο ΣΕΜΑ στα ασφαλιστικά δρώμενα.

Όπως είπε, ο Σύνδεσμος από ισχυρότερη πλέον θέση, αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους συνομιλητές όλων των φορέων της ασφαλιστικής βιομηχανίας, έχοντας επίσης αυξήσει, πέρυσι, σε 89 από 76 τα μέλη του.

«Ο ΣΕΜΑ λειτουργεί ως ένας ζωντανός πομπός και δέκτης μηνυμάτων της αγοράς. Ένας κομβικός διαμορφωτής των εξελίξεων στον κλάδο. Η ταχύτητα των γεγονότων, καθώς και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με ανάγκασαν να αλλάξω τον βηματισμό του Συνδέσμου, με σκοπό τη επίλυση μιας σειράς πολύ κρίσιμων ζητημάτων» τόνισε ο κ. Καραβίας, για να προσθέσει ότι κύρια επιδίωξή του ήταν να εδραιωθεί στον ΣΕΜΑ μια σύγχρονη και ηθική αντίληψη για τον τρόπο δράσης του φορέα και τη συνδικαλιστική του υπόσταση.

Σχολίασε επίσης τη διαφορετική κουλτούρα που πολλοί θεωρούν ότι χωρίζει το παλαιό από το νέο. «Το δίλημμα «παλαιό ή νέο» είναι ψευδές και δημαγωγικό. Εκτιμώ ότι όλοι μας μπορούμε, ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε στην άκρη τα ψευδή διλήμματα. Η προσφορά στα κοινά δεν αποτελεί προνόμιο του παλαιού ή του νέου. Αποτελεί χρέος όλων μας» τόνισε με έμφαση ο κ. Καραβίας.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο ΣΕΜΑ ανακήρυξε ως επίτιμο αντιπρόεδρο τον κ. Δημήτρη Ζαφείριου, αναγνωρίζοντας την πολυετή και καθοριστική συμβολή του για την αναβάθμιση του Συνδέσμου, όπως και τη μαχητικότητα την οποία επέδειξε συμβάλλοντας ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες του ΣΕΜΑ για περισσότερα από 10 χρόνια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, σε σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις προοπτικές των μεσιτών ασφαλίσεων, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο τον έντονο ανταγωνισμό που δέχεται ο κλάδος από τον τραπεζικό τομέα.

Σε παρέμβασή του, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, σχολίασε και αυτός με τη σειρά του τον κομβικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει ο ΣΕΜΑ για τη διαμόρφωση της «επόμενης μέρας» της ιδιωτικής ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι ως φορέας πολύ σύντομα θα κλείσει 30 χρόνια δράσης και τα γενέθλιά του θα σηματοδοτήσουν την ολοκλήρωση ενός ιδιαιτέρως σημαντικού κύκλου πρωτοβουλιών, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα μια νέα αφετηρία για δυναμικότερες δράσεις.

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του ΣΕΜΑ, ενδιαφέρον είχαν και οι τοποθετήσεις των προέδρων των Επιτροπών του Συνδέσμου, οι οποίες τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα.

Ειδικότερα, ο κ. Γιώργος Κούμπας, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Συνδέσμου στο συνέδριο του Συνδέσμου Μεσιτών Ασφαλίσεων των Μεσογειακών Χωρών FMBA (Federazione Mediterranea Dei Brokers Di Assurazione), όπου αναδείχθηκαν τα κοινά προβλήματα για τους μεσίτες ασφαλίσεων των μεσογειακών χωρών, όπως είναι το bank Assurance, οι direct πωλήσεις και η τάση μείωσης των προμηθειών, ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη για την ίδρυση του MiiN (Mediterranean Insurance Intermediary Network), ενός δικτύου δηλαδή το οποίο θα συνδέσει απευθείας όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές των μεσογειακών χωρών. Στους επόμενους στόχους της Επιτροπής συμπεριέλαβε τη συμμετοχή του ΣΕΜΑ στο προσεχές συνέδριο της BIPAR, την πρωτοβουλία για διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου στην Ελλάδα, την πρόσκληση Κεντρικού Ομιλητή Διεθνούς Προβολής στην Ετήσια Εκδήλωση του ΣΕΜΑ και την περαιτέρω διερεύνηση της διεθνούς αγοράς για νέα προϊόντα προς διάθεση στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών Ζημιών, κ. Μαρία Τσιλιμπάρη, αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για τη δημιουργία -σε συνεργασία με της ασφαλιστικές εταιρείες- ενός πλαισίου, κοινά αποδεκτών κανόνων που θα αφορούν στην αξιολόγηση των συνεργαζομένων πραγματογνωμόνων, ενώ πρότεινε την ανάρτηση στα site των ασφαλιστικών εταιρειών των ονομάτων των μόνιμων υπαλλήλων των εταιρειών που διενεργούν πραγματογνωμοσύνες, όπως και των εταιρειών των συνεργαζομένων γραφείων πραγματογνωμόνων. Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της θέσπισης μιας διαδικασίας άμεσης ενημέρωσης των μεσιτών για την ανάθεση κάθε πραγματογνωμοσύνης, καθώς και για τα στοιχεία που ζητούνται από τον πελάτη. Πρότεινε, δε, την έκδοση ενός ετήσιου Δελτίου Ποιότητας Ζημιών που θα συμπληρώνεται από τους πελάτες, τη θέσπιση συμβολαίου Επαγγελματικής Ευθύνης των Πραγματογνωμόνων και την καθιέρωση ενός Συμφωνητικού Εμπιστευτικότητας και Εχεμύθειας μεταξύ Πραγματογνωμόνων και Ασφαλιστικών εταιρειών, το οποίο θα ανανεώνεται ετησίως.

Η κ. Θεοδώρα – Ιωάννα Οικονομοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΣΕΜΑ, αφού αναφέρθηκε στις πρακτικές που νοθεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό στο χώρο της ασφαλιστικής αγοράς, όπως είναι οι αθέμιτες συμπράξεις, η νόθευση προσφορών και διαγωνισμών, η διενέργεια φωτογραφικών διαγωνισμών, οι επιβαλλόμενες πωλήσεις, οι επιθετικές τιμολογήσεις και η απόκτηση ευαίσθητων ανταγωνιστικών πληροφοριών με ανάρμοστα μέσα, τόνισε ότι αυτό το οποίο εκκρεμεί και θα αποτελέσει προτεραιότητα για τον ΣΕΜΑ είναι η κατάρτιση ενός Κώδικα Δεοντολογίας και υγιών συμπεριφορών, ώστε, όπως είπε, να καταστεί καταφανές ποιες εμπορικές πρακτικές καταδικάζουμε ως κλάδος.

Η κ. Ευγενία Καφφετζή, πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας του ΣΕΜΑ, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του digital marketing για την εξασφάλιση μεγαλύτερης εξωστρέφειας του Συνδέσμου, στον επανασχεδιασμό του περιοδικού Broker’s Time, στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας του ΣΕΜΑ, στις εκδηλώσεις του φορέα, όπως και στο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας το οποίο στήριξε ο ΣΕΜΑ και το 2016, στη συμμετοχή του Συνδέσμου σε εκδηλώσεις και συνέδρια, καθώς και στον κύκλο επαφών και συζητήσεων που είχε η διοίκηση της Επιτροπής με εκδότες του κλαδικού τύπου για την ανταλλαγή απόψεων με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ΣΕΜΑ.

Ο κ. Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Μελών και Προστιθέμενης Αξίας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την ολοκλήρωση του Κώδικα Δεοντολογίας και τη διαμόρφωση νέων κανόνων επαγγελματικής συμπεριφοράς, με σκοπό την αυτορρύθμιση της αγοράς σε θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, τη διαμόρφωση «διάφανων» διαδικασιών κατά την Εντολή Ανάθεσης / Ασφάλισης από τον ασφαλιζόμενο πελάτη προς τον συνεργαζόμενο Μεσίτη Ασφαλίσεων και τη δημιουργία συνθηκών που να επιτρέπουν την συμμετοχή σε διαγωνισμούς / προκηρύξεις ασφάλισης με ίσους όρους και αξιώσεις. Επίσης, στάθηκε στην ενεργοποίηση της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΜΑ και τη θέσπιση κυρώσεων για τα μέλη που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και στη συμμετοχή του Συνδέσμου σε επαγγελματικούς φορείς της ασφαλιστικής αγοράς (ΣΕΒ, ΕΕΑ, ΕΕΑΕ, ΕΑΔΕ, BIPAR, FMBA) για την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων σε κρίσιμα θέματα του κλάδου. Στάθηκε, τέλος, ιδιαίτερα στις τακτικές συναντήσεις που είχε ο ΣΕΜΑ με την Εποπτική Αρχή για ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, ίσης και αμερόληπτης εφαρμογής των κανόνων δεοντολογίας και υγιούς ανταγωνισμού, επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των διαμεσολαβούντων, ελέγχου φερεγγυότητας και προστασίας της Ασφαλιστικής Αγοράς, αναμόρφωσης της ασφαλιστικής Νομοθεσίας, ενώ αναφέρθηκε και στην ενεργή συμμετοχή του ΣΕΜΑ στην υπό διαμόρφωση Επιτροπή για την προσαρμογή της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας IDD στην ελληνική ασφαλιστική νομοθεσία.

Την κοινοτική οδηγία IDD για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων ανέλυσε, χθες, η κ. Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager, Risk Management Services, Crowe SOL Συμβουλευτική, επισημαίνοντας τα σημεία των σοβαρών αλλαγών που θα επέλθουν στο ασφαλιστικό δίκαιο, τα ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις, όπως και τα θέματα στα οποία θα πρέπει να επιμείνουν οι μεσίτες ασφαλίσεων ώστε το νέο θεσμικό πλαίσιο να διασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματά τους και ένα υγιές επαγγελματικό περιβάλλον.

Τέλος, η κ. Ευγενία Καφφετζή, με αφορμή το χθεσινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο και την ισχυρή παρουσία που κατέχουν οι γυναίκες στο χώρο του επιχειρείν, παρουσιάζοντας ορισμένα από τα βασικότερα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας της ICAP σύμφωνα με τα οποία, η εργατικότητα, η ηθική και η δημιουργικότητα είναι τα τρία βασικότερα στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν όσες γυναίκες έχουν παρουσία στο επιχειρείν, ενώ οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι προκαταλήψεις λόγω φύλου και η εταιρική κουλτούρα, αποτελούν τα τρία βασικότερα εμπόδια για την ανέλιξη τους στον επαγγελματικό στίβο. Επίσης παρουσίασε πάνω από 100 ονόματα γυναικών που άφησαν ή αφήνουν το αποτύπωμά τους στην ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία, τα οποία προέκυψαν από έρευνα που έγινε σε 40 κυρίες της ασφαλιστικής αγοράς.

Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης, ο ΣΕΜΑ οργάνωσε cocktail με προσκεκλημένα όλα τα ανώτατα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και της διαμεσολάβησης. Ο κ. Καραβίας τους ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη που παρέχουν στον κλάδο των μεσιτών και ιδιαίτερα τα αρωγά μέλη και τους υποστηρικτές του ΣΕΜΑ.

Ειδικότερα τις εταιρείες ALLIANZ, AIG, GENERALI, ΕΘΝΙΚΗ, ΜΙΝΕΤΤΑ, INTERAMERICAN, ERGO, GROUPAMA, INTERASCO, ΑTE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, AΧΑ, METLIFE, ΔΥΝΑΜΙΣ, ΙΝΤΕRLIFE, ATRADIUS, EULER HERMES, ΟΡΙΖΩΝ για την ετήσια τους αρωγή προς τον ΣΕΜΑ.

Καθώς και τις εταιρείες ERGO, ΑΤΕ, GENERALI, AIG, FAIR CONSULTING, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, LLOYDS, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ, ASSET CONSULTING, EXPERT, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, INTERASCO, ΜΙΝΕΤΤΑ, COFACE, HDI Global SE, ΠΕΙΡΙΑΩΣ ΜΕΣΙΤΙΚΗ, ΙΝΤΕRAMERICAN, ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, METLIFE, CNP, EULEUR HERMES, DAS για την χορηγία τους στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ προ του Συνεδρίου της Ύδρας.

Δείτε τι είπαν οι υποψήφιοι πριν τις εκλογές: 

 

Δείτε την ομιλία του κ. Γιώργου Καραβία στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΑ:

Κυρίες και κύριοι

Έχοντας ολοκληρώσει τη αναφορά μου στον απολογισμό πεπραγμένων του ΣΕΜΑ, θα μου επιτρέψετε τώρα να κάνω και έναν πολύ σύντομο απολογισμό πεπραγμένων σε προσωπικό επίπεδο.

Ήταν τιμή για μένα που υπηρέτησα ως Πρόεδρος του ΣΕΜΑ για 8 συνεχή χρόνια, επί 4 διαδοχικές θητείες. Τιμή είναι επίσης για μένα το ότι ανήκω στην ομάδα των ιδρυτικών μελών του Συνδέσμου, στην ομάδα των μεσιτών ασφαλίσεων που πριν από 29 χρόνια λάβαμε την απόφαση να ιδρύσουμε τον ΣΕΜΑ, δημιουργώντας έναν ισχυρό ανεξάρτητο φορέα, που θα υποστήριζε με σοβαρότητα, θέληση και αποφασιστικότητα τα πραγματικά συμφέροντα μιας ιδιαιτέρως ισχυρής ομάδας επιχειρηματιών στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Αυτή την ιδέα και αντίληψη προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να υπηρετήσω ως Πρόεδρος του ΣΕΜΑ επί μια οκταετία
Θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος στηρίξαμε το στόχο μας. Επιδιώξαμε όλοι μαζί, συνειδητά, να ενισχύσουμε το κύρος του ΣΕΜΑ, ώστε να καταστεί ένας δυναμικός συνομιλητής όλων των φορέων της ασφαλιστικής βιομηχανίας, του επόπτη, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Υπουργείου Οικονομικών, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αλλά και διεθνών φορέων της αγοράς.

Ως Πρόεδρος του ΣΕΜΑ ανέλαβα, όπως θα ενθυμίστε, πρώτη φορά το 2009, σε μια περίοδο έντονων τριβών μεταξύ των μελών του Συνδέσμου, οι οποίες οφείλονταν κατά βάσει στη σύγκρουση νοοτροπιών. Υπήρξαν, μάλιστα, φορές που βρεθήκαμε και σε σημείο αδιεξόδου.

Ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και των στόχων μας ήταν, τότε, κάτι περισσότερο από επιβεβλημένος.

Στα 55 μου, το 2008, θα έλεγα ήδη καταξιωμένος επαγγελματικά μετά από μια πολυετή πορεία στον κλάδο, ήταν φανερό πως δεν αναλάμβανα την προεδρία του Συνδέσμου με στόχο την προσωπική προβολή και ανέλιξή μου. Παρ’ όλα αυτά, τα πρώτα χρόνια αντιμετώπισα δυσκολίες και επιθέσεις δυσπιστίας από μέλη που είχαν την αντίληψη ότι ένας Πρόεδρος εξαργυρώνει τη συνδικαλιστική του δύναμη για ίδιο όφελος. Με απλά λόγια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι θα χρησιμοποιούσα το ΣΕΜΑ για προσωπικό μου συμφέρον.

Θέλω να πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια στην Προεδρία όλοι έχουν πειστεί πως δεν έπραξα κάτι τέτοιο.

Ομολογώ πως, πολλές φορές, βρέθηκα μπροστά σε συμπεριφορές αλλόκοτες, περίεργες, προσβλητικές, κάποτε και κακεντρεχείς. Προσπάθησα ωστόσο να τις αντιμετωπίσω με αίσθημα δικαίου και ταπεινότητας.
Επαγγελματικές ευκαιρίες, λόγω της θέσης μου, παρουσιάστηκαν, αλλά τις απέφυγα όλες, υπηρετώντας το κοινό και όχι το προσωπικό μου συμφέρον. Με άλλα λόγια, στήριξα τις αρχές που υπηρέτησε με πίστη η ιδρυτική ομάδα του ΣΕΜΑ.

Ο ΣΕΜΑ λοιπόν, σήμερα, κλείνει τα 29 του. Είναι ένας ισχυρός θεσμός, θα έλεγα νεανικός, με γρήγορα αντανακλαστικά. Ένας ζωντανός πομπός και δέκτης μηνυμάτων της αγοράς. Ένας συνδιαμορφωτής του επαγγελματικού μας περιβάλλοντος. Η ταχύτητα των γεγονότων, καθώς και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, μας ανάγκασαν να αλλάξουμετο βηματισμό του ΣΕΜΑ, με σκοπό τη επίλυση πολλών θεμάτων μας.

Θα χαρακτήριζα επιτυχία μας το γεγονός ότι ο ΣΕΜΑ διατηρήθηκε στα 29 του χρόνια ένας αμιγώς επαγγελματικός σύνδεσμος, αποκρούοντας με επιτυχία προσπάθειες συνδικαλιστικής εκμετάλλευσής του, όπως και κομματικοποίησής του.

Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι ο ΣΕΜΑ είναι υγιέστατος οικονομικά και θέλω να πιστεύω ότι βοήθησα και εγώ έστω και στο ελάχιστο ώστε να εδραιωθεί στον ΣΕΜΑ μια σύγχρονη και ηθική αντίληψη για τον τρόπο δράσης του.

Και θεωρώ πως αυτός ο τρόπος σκέψης και στάσης, πάντα θα μας βοηθά να βγαίνουμε νικητές από ψευδή, από στημένα διλήμματα που συχνά μας υπαγορεύονται και από τρίτους. Αναφέρω ως παράδειγμα τη διαφορετική κουλτούρα που πολλοί θεωρούν ότι χωρίζει το παλαιό από το νέο. Το δίλημμα «παλαιό ή νέο» είναι ψευδές και δημαγωγικό και τελικά εκτός θέματος. Γιατί η απόλυτη υποστήριξη του «νέου» δεν εξασφαλίζει κατ΄ ανάγκη το σωστό, το ποιοτικό, το ηθικό και το αληθινά συμφέρον. Εκτιμώ ότι όλοι μας μπορούμε, ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε στην άκρη τα ψευδή διλήμματα. Η προσφορά στα κοινά δεν αποτελεί προνόμιο του παλαιού ή του νέου.

Αποτελεί χρέος όλων μας. Εκτός κι αν μέσα από το διαχωρισμό παλαιού – νέου κρύβονται άλλα...

Θέλω να πιστεύω πως όχι...

Κυρίες και κύριοι

Αν για κάτι διερωτήθηκα εξ αρχής στο ΣΕΜΑ, είχε να κάνει με το ρόλο μου στο Σύνδεσμο και το ρόλο του Συνδέσμου στην αγορά. Έπρεπε να αποφασίσω σε ποια όχθη του ποταμού θα σταθώ, ποια αντίληψη όφειλα να υπηρετήσω...

Η απάντηση σε αυτό ήταν μια: Έπρεπε να πράξω ελεύθερα, να στραφώ προς την ανάπτυξη του ανθρώπου και, εν τέλει, προς ένα περιβάλλον πολιτισμού και τέχνης στο οποίο εγώ ο ίδιος επέλεξα να ζω. Το να λειτουργείς άκρως επαγγελματικά αποτελεί στοιχείο πολιτισμού. Το να σκέπτεσαι και να αποφασίζεις ελεύθερα σε φέρνει κοντά στην τέχνη. Κι όταν καταστήσεις τον πολιτισμό κομμάτι του εαυτού σου, γίνεται πολλαπλασιαστής του καλού προς τον πελάτη, όπως και προς το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Εκπέμποντας ασφάλεια, αναπτύσσεσαι ελεύθερα, δημιουργείς χωρίς φόβο, απαλλάσσεσαι από βάρη και άγχη. Η ελευθερία και η ασφάλεια πάνε μαζί. Όσο ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας, τόσο δρούμε και αναπτυσσόμαστε ελεύθερα. Την υπηρεσία αυτή προσφέρουμε στους πελάτες μας κι ο ΣΕΜΑ συμβάλλει τα μέγιστα προς την ίδια κατεύθυνση. Συνδιαμορφώνει το περιβάλλον μας. Δίνει λύσεις σε αδιέξοδα, μας καθιστά ισχυρότερους, περισσότερο ελεύθερους.

Με αίσθημα πραγματικής ευθύνης σας λέω ότι, ΣΕΜΑ δεν είναι ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ. ΣΕΜΑ είναι ο καθένας από μας, ως μονάδα και ως μέλος μιας ομάδας που διαπνέεται από μια κοινή αντίληψη για μια σταθερή πορεία προς τον πολιτισμό, την ελευθερία, την ανάπτυξη.

Σας ευχαριστώ που τα τελευταία 8 χρόνια με εμπιστευτήκατε, που με στηρίξατε να προσφέρω για το συμφέρον όλων μας. Μου δώσατε πραγματική χαρά.

Εύχομαι να το έπραξα επάξια...

Κυρίες και κύριοι

Θα ήθελα εδώ να σας ανακοινώσω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου σε αυτές τις εκλογές. Θα διεκδικήσω, ωστόσο, θέση πρωταθλητή στο συνδικαλιστικό στίβο. Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή δράσης του Συνδέσμου, συμμετέχοντας ενεργά ως μέλος της διοίκησης και των επιτροπών της.

Αποχωρώντας από την θέση του Προέδρου θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη όλων των Διοικήσεων με τα οποία συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και προσπαθήσαμε μαζί να στηρίξουμε το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και του ΣΕΜΑ.

Ευχαριστώ τους…..

Σας ευχαριστώ όλους , έναν- έναν για την τιμή που μου κάνατε τόσα χρόνια εκλέγοντάς με...

Σας ευχαριστώ για την πρόκληση και την δοκιμασία στην οποία με θέσατε να κάνω πράξη, μαζί με εσάς, τις ιδέες που σας ανέπτυξα πριν...

Σας ευχαριστώ γιατί σήμερα είμαι σε θέση να αισθανθώ χαρά, ικανοποίηση και συνειδησιακή γαλήνη διότι συμμετείχα ενεργά σε ένα έργο ωφέλιμο για όλους μας και προσπάθησα να είμαι δίκαιος παρά ευχάριστος.

Ευχαριστώ και αυτούς που δεν με υποστήριξαν γιατί με έκαναν να προσπαθώ ακόμη περισσότερο.

Ευχαριστώ για τη σημαντική προσφορά του συμβούλου επικοινωνίας μας κυρίου Πλάτωνα Τσούλου και των γραμματέων κυρίας Έλενας Πρασκέλη και Άννας Βάιμπεργ με τους οποίους είχα άριστη συνεργασία.

Ευχαριστώ τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος για την πολυετή και άριστη συνεργασία που είχαμε στην επίλυση κοινών ασφαλιστικών θεμάτων.

Σας ευχαριστώ

Κι εύχομαι για τον ΣΕΜΑ και για όλους μας, να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, αλλά και καλλιεργώντας, παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, το φωτεινό κομμάτι του εαυτού μας.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου