Ασφαλιστές Έμποροι και Ιστορία Ελληνικού Έθνους

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-11-2017

Ψιλά Γράμματα

Δημοσίευση: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 12:00

Ασφαλιστές Έμποροι και Ιστορία Ελληνικού Έθνους

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ένα ιστορικό πολύ σημαντικό βιβλίο ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ που πρέπει να διαβάσετε είναι το βιβλίο του Ευάγγελου Σπύρου «Ασφαλιστές, Έμποροι και Ιστορία Ελληνικού Έθνους». Αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν ασφαλιστές και έμποροι κατά την Ελληνική Επανάσταση, μέσα από ντοκουμέντα, ιστορικά έγραφα και μαρτυρίες που έρχονται στο φως για πρώτη φορά. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην ιστορική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής  την Παρασκευή 10 Ιουνίου του 2011 από τον Γρηγόριο Φιλ. Κωσταρά, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Μιλτιάδη Νεκτάριο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο κος Κωσταράς χαρακτήρισε το βιβλίο έρευνα το οποίο κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να μελετήσει με προσοχή. Όπως είπε η ερευνητική ιστορική δίψα του συγγραφέα φωτίζει καινούριες πλευρές του μεγάλου γεγονότος της επαναστάσεως του 1821. Από την πλευρά του ο καθηγητής κος Νεκτάριος με αφορμή και την οικονομική συγκυρία τόνισε ότι χρειάζεται η συγκρότηση μιας νέας Φιλικής Εταιρείας η οποία και θα διαπραγματευτεί με τους συμμάχους μια συμφωνία που θα είναι αμοιβαίως επωφελής. Ο συγγραφέας Ευάγγελος Σπύρου χρησιμοποιώντας την προτροπή του Περικλέους στον Επιτάφιο «Πλούτω τε έργου μάλλον καιρώ ή λόγου κόμπω χρώμεθα» τόνισε ότι το μήνυμα του βιβλίου είναι ότι ο πλούτος πρέπει να χρησιμοποιείται για το κοινωνικό σύνολο. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN και τότε Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Γιώργος Κώτσαλος.

Ο Ευάγγελος Σπύρου ανέγνωσε και σχετικό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη που είχε προγραμματιστεί να ομιλήσει αλλά δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω αλλαγής προγράμματος εκδηλώσεών του με τη «ΣΠΙΘΑ» στη Θεσσαλονίκη. Παραβρέθηκαν πολιτικοί (ο κος Δημήτρης Τσιρώνης τιμώντας το νομό Άρτης, πατρίδα του Νίκου Σκουφά), καθηγητές Πανεπιστημίου, η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κος Δημήτρης Σπυράκος, οι εκδότες του ασφαλιστικού τύπου Π. Δρακάτος και Μαρίνα Δρακάτου, Φίλιππος Μωράκης και Δημήτρης Ρουχωτάς, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, οι Πρόεδροι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κος Κώστας Τσουπαρόπουλος και της ΕΔΙΠΤ κος Βαϊος Σελλούντος, εκπρόσωποι ασφαλιστικών Εταιρειών, διαμεσολαβούντες και φίλοι του συγγραφέως.

 

Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν το βιβλίο μπορούν να τηλεφωνήσουν στα τηλέφωνα 210-3229394 και 210-3221525 (Υπεύθυνη κα Καλτσώνη Γεωργία) ή να στείλουν e-mail στο [email protected] με τα στοιχεία για την παραγγελία τους ή fax στο 210-3257074.

Επίσης μπορούν να το προμηθευτούν από τα ακόλουθα σημεία:

  • Βιβλιοπωλείο Αθανάσιος Χριστάκης Α.Ε.

Ιπποκράτους 10-12
106 79
Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3639336

  • Πρακτορείο ΑΡΓΟΣ σε:

Κέντρα τύπου
Αεροδρόμια


*Η αποστολή και παραλαβή θα γίνει με ευθύνη των εκδόσεων Σπύρου

   

σχόλιο

  • κοσμηματα
    κοσμηματα Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 21:17

    Πραγματικά πολύ όμορφη δουλειά έχετε κάνει στο παρόν βιβλίο Κύριε Σπύρου. Συγχαρητήρια καλές πωλήσεις.

Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου