Η πρωτοβουλία ως βασικό ζητούμενο της διαμεσολάβησης!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-02-2018

Πωλήσεις

Δημοσίευση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 10:54

Η πρωτοβουλία ως βασικό ζητούμενο της διαμεσολάβησης!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Εκείνοι που διαθέτουν πρωτοβουλία ενεργούν πριν αναγκαστούν να το κάνουν από εξωτερικούς παράγοντες.

 

Αυτό συχνά σημαίνει προληπτική δράση για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα πριν καν εμφανιστούν ή εκμετάλλευση ευκαιριών προτού αυτές γίνουν ορατές από οποιοδήποτε άλλον.

Το να διαθέτει κανείς αυτήν τη διορατικότητα σημαίνει να κάνει ορισμένα βήματα όταν κανείς άλλος δε θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Εκείνοι που δε διαθέτουν πρωτοβουλία χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι μονίμως αναγκάζονται να αντιδρούν στα γεγονότα αντί να είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτά.

Η αποτυχία να προβλεφθεί (pre-empt) αυτό που αναμένεται να συμβεί, μια ενδεχόμενη αντίρρηση, σημαίνει αναγκαστικά λειτουργία σε κατάσταση κρίσης δηλαδή να αναγκάζονται διαρκώς να αντιμετωπίζουν καταστάσεις που δεν κατάφεραν να προβλέψουν. 

Όλα αυτά, όπως η αναβλητικότητα και η μη έγκαιρη δράση, δηλώνουν μια βασική αδυναμία προγραμματισμού.

Αντίθετα η προβλεπτικότητα έχει αποτελέσματα.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν απλώς να κάθονται και να περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνο ή αντίθετα μπορούν να αναλάβουν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν με αυτούς τους δυνητικούς πελάτες, ώστε να είναι σίγουροι ότι αφιερώνουν το χρόνο τους σε εκείνους που έχουν περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν.

Το να δράττεται κανείς νέων ευκαιριών αποτελεί κάτι σημαντικό σε πεδία όπως η παροχή συμβουλών όπου δεν υπάρχει εισόδημα χωρίς πρωτοβουλία.

 

Θανάσης Στεφάνου για τη Βatris Insurance

Batris.Insurance logo

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου