Ο «τυχερός» κ. Πάρις Παυλίδης της AXA και οι «άτυχοι» συνάδελφοί του στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 19-10-2017

Ευάγγελος Σπύρου

Δημοσίευση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 12:16

Ο «τυχερός» κ. Πάρις Παυλίδης της AXA και οι «άτυχοι» συνάδελφοί του στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Ευάγγελος Γ. Σπύρου
   

Με σύνθημα «σταθερή αξία στη νέα εποχή» πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της AXA στις 24 Απριλίου 2015 όπου ο διακοσμημένος κατάλληλα χώρος του συνεδρίου θύμιζε οικογενειακούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους και όπου οι διοργανωτές εβράβευσαν εκτός των άλλων και ετίμησαν τον παλαίμαχο αγωνιστή διαμεσολαβούντα κ. Πάρι Παυλίδη μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα. Ο κ. Π. Παυλίδης από το 1989 μέχρι σήμερα εκόσμησε τον ασφαλιστικό κλάδο με την προσφορά του, με όλες τις ιδιότητες ευθύνης του αφήνοντας καλό έργο αλλά και συνεχιστή το γιο του Τάσο Παυλίδη που σήμερα είναι διακεκριμένος του τομέα του (1ος επόπτης Ασφαλίσεων Ζωής για το 2014 στην AXA).

«Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που είμαι ανάμεσά σας! Στη δύση της ζωής μου, δεν περίμενα, ούτε επεδίωξα τέτοια τιμή και χαρά» είπε ο κ. Πάρις Παυλίδης απευθυνόμενος στους σύνεδρους, παλαιούς και νέους, που όρθιοι προφανώς συγκινημένοι με παρατεταμένα χειροκροτήματα έδειχναν το πόσο κορυφαία ήταν η στιγμή που η AXA, η εταιρία τους, έδειχνε την τιμή και ευγνωμοσύνη σ’ ένα συνάδελφό τους κάτι που μέσα τους εύχονταν να συμβεί κάποτε και στους ίδιους. «...Προσφέραμε ότι καλύτερο είχαμε για την εταιρία μας και την κάναμε ανθρώπινη, αξιόπιστη, μοναδική που θα το ζήλευαν πολλοί... Οι νέοι ας την αγαπήσουν και να μη ξεχάσουν την προσφορά της» κατέληξε ο κ. Παυλίδης ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ερρίκος Μοάτσος συγκινημένος και αυτός συνέχαιρε τον βραβευθέντα τονίζοντας ότι «νέοι και παλαιοί, όλη η μεγάλη οικογένεια AXA αυτές τις στιγμές είμαστε συγκινημένοι και μαζί στη χαρά σας!»

Το γεγονός της βράβευσης και τιμής στον κ. Π. Παυλίδη από την AXA, στη δύση της ζωής του μας προτρέπει να σχολιάσουμε ότι ο κ. Πάρις Παυλίδης επάξια τιμήθηκε και τον συγχαίρουμε αλλά και να υπενθυμίσουμε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ελληνική αγορά δεν στάθηκαν τόσο «τυχεροί» να ζήσουν την οφειλόμενη τιμή απ’ τις εταιρίες τους. Για κάποιους ίσως να μην έχουν τόση σημασία οι παρατηρήσεις του άρθρου αλλά η μακρόχρονη θητεία μας στον κλάδο μας δίνει κάπως την άδεια να γράψουμε για όλους αυτούς που δεν τιμήθηκαν και δεν είχαν άλλο τρόπο να πουν το «παράπονό» τους από το να μας το εκφράσουν πότε πικραμένοι και πότε αγανακτισμένοι, πότε περίλυποι και πότε φιλοσοφώντας! Ναι, πολλές φορές μας το εξέφρασαν στο «Ασφαλιστικό ΝΑΙ» και το «www.nextdeal.gr» το μαύρο μαχαίρι της αδικίας που κάρφωσε την καρδιά τους! «Με ξέχασαν!» «Με αδίκησαν» «έκανα τόσα γι’ αυτή την εταιρία (πολλές εταιρίες!) και ουδέποτε δεν είδα μια αναγνώριση!» «Αντίθετα με πολέμησαν!» «Με περιφρόνησαν!»

Πολλοί «άτυχοι» εγκατέλειψαν το επάγγελμα και άλλοι πέθαναν πικραμένοι και αγνοημένοι! Είναι και κάποιοι που συκοφαντήθηκαν έτσι «γενικώς και αορίστως»! Και μερικοί «διάβασαν» στα μάτια κάποιων διοικητικών ένα «αδιόρατο μίσος» για τις μεγάλες αμοιβές και τα bonus των ολίγων σε σχέση με μισθούς των πολλών διοικητικών!

Στην ΕΘΝΙΚΗ, στην INTERAMERICAN, στην ALLIANZ, στην ΑΣΠΙΣ – ΠΡΟΝΟΙΑ, στην NN, στην METROLIFE, στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ, στην INTERNATIONAL LIFE, στην AGF – ΚΟΣΜΟΣ, στον πρώην ΑΣΤΕΡΑ, στον ΦΟΙΝΙΚΑ, στην ALICO και σε άλλες εταιρίες ακούγονται αδύναμες φωνούλες ταλαιπωρημένων ανθρώπων τους συστήματος που ναι μεν πολλές φορές είναι ένοχο και άδικο, αλλά δεν το «δίκασε» κανείς!

Το βογγητό του πόνου, της απαξίωσης και έλλειψης τιμής ακούγεται από όσους έχουν αυτιά σε πολλά γραφεία κ0αι από πολλούς και είναι αυτό η απόδειξη για το τι φταίει και έχουμε χαμηλή εκτίμηση ως κλάδος, μειωμένη ασφαλιστική συνείδηση, μικρά μερίδια παραγωγής και γύρισμα πλάτης στο κάλεσμα θητείας στο επάγγελμα!

Τι να πρωτοθυμηθούμε τι να πρωτοξεχάσουμε με τους πρωταγωνιστές και πρωτεργάτες που καλλιέργησαν χέρσα και άγονα χωράφια μέχρι να τα παραδώσουν «καρποφόρα περιβόλια» και «ολάνθιστους κήπους» με κτίρια, εξοπλισμούς, γραφειάρες, μηχανοργανώσεις, εκπαιδευμένα στελέχη, ταμπέλες και αξιοπρεπείς χώρους εργασίας!

«Άτυχοι» στρατιές ανθρώπων με πολυετίες εργασίας, αδικημένοι εξ αιτίας ανικανότητας αρκετών νεότερων του «Management»… που ήταν η καλύτερη συμμαχία για το ηθικό και την παρακίνηση της νέας γενιάς!

Δεν με χωράει ο χώρος του άρθρου να γράψω ονόματα!

Ευλαβικά τους φέρνω στην μνήμη μου με αυτές τις λίγες γραμμές αποδίδοντας τιμή σε όλους και αυτούς τους τυχερούς που βραβεύτηκαν και βραβεύονται, αλλά και στους ανώνυμους συνταξιούχους, τις «στυμμένες λεμονόκουπες» και τα σκοτωμένα γερασμένα άλογα που σκότωσαν κάποιοι άδικα!

Κύριε Παυλίδη Πάρι, θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για την αφορμή τιμής σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους διαμεσολαβούντες που τίμησαν την ιδιότητα του σωστού ασφαλιστή.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου