Δρομολογείται η υποχρεωτική ασφάλιση των αυτόνομων αυτοκίνητων στη Βρετανία!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-11-2017

Διεθνείς ειδήσεις

Δημοσίευση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 14:39

Δρομολογείται η υποχρεωτική ασφάλιση των αυτόνομων αυτοκίνητων στη Βρετανία!

Γιώργος Μούζος
   

Το Υπουργείο Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας πρότεινε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να συμπεριληφθεί η υποχρεωτική ασφάλιση αυτόνομων οχημάτων, τα οποία θα έρθουν στην αγορά σε πέντε έως δέκα χρόνια.

 

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κάνει τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις ώστε η ασφάλιση των αυτόνομων οχημάτων να ενταχθεί όσο πιο ομαλά γίνεται στην ασφαλιστική αγορά, ώστε να αναπτυχθούν και τα κατάλληλα ασφαλιστικά προγράμματα για τους συγκεκριμένους τύπους οχημάτων. Αναμένεται να προταθεί η επέκταση της υποχρεωτικής ασφαλιστικής κάλυψης στα αυτόνομα αυτοκίνητα, δημιουργώντας παράλληλα έναν ενιαίο ασφαλιστικό μοντέλο, όπου η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύπτει τόσο τον οδηγό, όσο και την αυτόνομη τεχνολογία. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα ασφαλίζει τον οδηγό όταν εκείνος έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αλλά κι όταν θα έχει ενεργοποιήσει την αυτόνομη οδήγηση, έτσι ώστε σε περίπτωση ατυχήματος με την αυτόνομη τεχνολογία ενεργοποιημένη, ο παθών να αποζημιώνεται άμεσα, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε εξαίρεση.

Μάλιστα, η προσθήκη στο νομοθετικό πλαίσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, μιας κι ο υφυπουργός μεταφορών θα εκδώσει μια λίστα με τα μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία ενσωματώνουν αυτόνομη τεχνολογία και πάνω σε αυτήν θα εργαστούν οι ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να δημιουργήσουν τα νέα προγράμματα ασφάλισης.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου