Για το δυνατό ασφαλιστή, η αποτυχία έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την επιτυχία. Για τον αδύναμο ασφαλιστή και τα δύο είναι καταστροφή!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-11-2017

Πωλήσεις

Δημοσίευση: Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 11:18

Για το δυνατό ασφαλιστή, η αποτυχία έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την επιτυχία. Για τον αδύναμο ασφαλιστή και τα δύο είναι καταστροφή!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Το κόστος της επιτυχίας, έχει πάντα να κάνει με τις καινούριες ασθένειες που πλήττουν το ΕΓΩ του ανθρώπου και φυσικά του ασφαλιστή. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στις πωλήσεις που μπορούν να συμβιώσουν με την επιτυχία, επειδή συνήθως η επιτυχία παραμορφώνει όλα όσα ξέρουμε. Μπορεί να αλλάξει τη γνώμη που έχουμε ακόμη και για τον ίδιο μας τον εαυτό. «Ταΐζει» τη ματαιοδοξία μας, αλλάζει όλες τις παλιές μας σχέσεις. 

 

Παλιοί, πιστοί φίλοι, συνάδελφοι, άνθρωποι που σε έβαλαν στο χώρο του επαγγέλματος και σε βοήθησαν να αναπτυχθείς, μπορεί ξαφνικά να γίνουν ακριβοθόρυβοι, αν ο χαρακτήρας σου δεν είναι και τόσο καλός και προσγειωμένος με την πραγματικότητα. Από την άλλη, αν ο χαρακτήρας σου είναι πολύ καλός, τότε περνάς πολύ χρόνο κυνηγώντας μία κάποια αλλαγή του χαρακτήρα σου, διότι δεν προχωράς αντίστοιχα με την επιτυχία.

Γενικά η επιτυχία δημιουργεί πολλά προβλήματα, όταν μάλιστα έχει έρθει χωρίς μεγάλη ελεγχόμενη προσπάθεια. Μία τεράστια επιτυχία επιβεβαιώνει πως σου προσφέρει, όμως είναι η επίγνωση ότι τουλάχιστον δεν είσαι αποτυχημένος. Το να γνωρίζει ένας ασφαλιστής κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό πράγμα.

Τώρα όσον αφορά την αποτυχία, η καλή της πλευρά είναι ότι πάντα σε διδάσκει τρεις φορές περισσότερα πράγματα απ’ ότι η επιτυχία. Διότι, αν επιτύχεις από συγχαρητήρια που σου δίνουν οι άλλοι όλη την ώρα, δεν σου μένει χρόνος να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς γίνεται. Αν αποτύχεις εισπράττεις πολλή κριτική, εισπράττεις πολλά συλλυπητήρια από τα οποία άλλα είναι ειλικρινή και άλλα ψεύτικα, και έχεις την ευκαιρία να κοιτάξεις μέσα σου και να προσπαθήσεις να δεις τι έφταιξε.

Θα έλεγα ότι για έναν δυνατό άνθρωπο των πωλήσεων της πρώτης γραμμής (ασφαλιστής) η αποτυχία έχει μεγαλύτερη αξία από την επιτυχία. Για έναν αδύναμο άνθρωπο και τα δύο είναι καταστροφή.


Μπάτρης Δημήτρης - Batris Insurance

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου