Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 30-04-2017

Ψιλά Γράμματα

Δημοσίευση: Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 12:29

Νέα Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στα σκαριά

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ανακατατάξεις, με αλλαγή φρουράς, στην ηγεσία των εκδοτών

 

Τέλος μπαίνει στην «ακυβερνησία» της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Η ΕΙΗΕΑ βρίσκεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, σε φάση αναδιοργάνωσης, καθώς φαίνεται πως προωθείται τελικά το παλαιότερο σχέδιο ένταξης σε αυτήν και των εκδοτών του περιοδικού Τύπου! Παράλληλα, υπάρχουν παρασκηνιακές επαφές και διεργασίες για τη συνένωση της ΕΙΗΕΑ με την ΕΝΕΔ, την Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου, αν και αυτό το σχέδιο δεν έχει την πλήρη υποστήριξη όλων των εκδοτών.

Η επιβεβαίωση των ανακατατάξεων έρχεται από δικαστικό… δρόμο. Όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση της στήλης typologies.gr, ο νομικός σύμβουλος της ΕΙΗΕΑ Γιώργος Δημαράς, με επιστολή του στους εκδότες-μέλη της ΕΙΗΕΑ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αδυναμία λειτουργίας της Ένωσης Εκδοτών και προτείνει τον διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο! Ο νομικός σύμβουλος περιγράφει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μη λειτουργία της ΕΙΗΕΑ τα τελευταία χρόνια, όπως την αδυναμία πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και την αδυναμία παράστασης στα δικαστήρια. Επίσης ενημερώνει τους εκδότες πως η ΕΙΗΕΑ έχει αρκετά διαθέσιμα κεφάλαια ώστε να είναι αυτάρκης και βιώσιμη! Γράφει ακόμη πως στην τελευταία γενική συνέλευση δεν υπήρξε απαρτία κι έτσι δεν κατέστη δυνατή η εκλογή νέου ΔΣ.

Στον αντίποδα, η δεύτερη Ένωση ιδιοκτητών, η ΕΝΕΔ, με πρόεδρο τον Δ. Μάρη, έχει αναπτύξει πλήρη δράση και έχει ηχηρή παρουσία στον κλάδο, κυρίως στις σχέσεις με τους αρμόδιους κρατικούς και κυβερνητικούς φορείς. Στην ΕΝΕΔ, στο μεταξύ, συμμετέχει και το σύνολο των εκδοτών του ημερήσιου Τύπου, που έχει αφήσει στην τύχη της τη λειτουργία της ΕΙΗΕΑ.

 

Πηγή: typologies.gr

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου