Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου στην HMS

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 23-11-2017

Τραπεζικά νέα

Δημοσίευση: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 11:06

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου στην HMS

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

H Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωση ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ποσοστού της θυγατρικής της «Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου ΛΤΔ» προς την εταιρεία "Holding M. Sehnaoui SAL" («HMS») έναντι τιμήματος €3,2 εκατ, μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΤΠΚ ύψους €40 εκατ, η οποία καλύφθηκε χωρίς συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω, το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου κατήλθε στο 17,7%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2015.

Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ενισχύεται κατά περίπου 15 μονάδες βάσης ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET 1 ratio) του Ομίλου Πειραιώς.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή ήταν η UBS Limited, ενώ η Norton Rose Fulbright και το νομικό γραφείο Άντη Τριανταφυλλίδη και Υιοί LLC ενήργησαν αντίστοιχα ως διεθνής και τοπικός νομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου