Συνεργασία της SAS με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοικητική Επιστήμη & Τεχνολογία (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 23-11-2017

Τεχνολογία

Δημοσίευση: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 15:29

Συνεργασία της SAS με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοικητική Επιστήμη & Τεχνολογία (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Οι πρώτοι απόφοιτοι του Joint Certificate σε Business Intelligence και Data Mining μέσω της SAS

 

Συνεχίζεται με επιτυχία για δεύτερη χρονιά η συνεργασία της SAS με το μεταπτυχιακό ΔΕΤ του ΟΠΑ, μέσω ενός πρωτοποριακού Προγράμματος – SAS Joint Certificate σε Business Intelligence και Data Mining. Η πρώτη χρονιά της συνεργασίας κύλησε με ιδιαίτερη επιτυχία και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/02/2017 έγινε η απονομή στους πρώτους επιτυχόντες που είναι φοιτητές του MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία.

Prof Doukidis Student Nikos Peppas SASProf Doukidis student Nikos Peppas SAS1
Οι κ.κ. Δουκίδης και Πέππας με φοιτητές του MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και οι φοιτητές έχουν hands-on εκπαίδευση περίπου 45 ώρες στα εργαλεία της SAS και περιλαμβάνει την παρακολούθηση τεσσάρων μαθημάτων, συγκεκριμένα: Διαχείριση Δεδομένων και Στατιστική Ανάλυση με τον SAS Enterprise Guide, Επιχειρηματική Ευφυΐα με τον SAS Visual Analytics και Data Mining μέσω του SAS Enterprise Miner.

Η επιτυχής παρακολούθηση των παραπάνω μαθημάτων ακολουθείται από την εκπόνηση ενός project στο οποίο οι φοιτητές καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω εργαλεία και τις σχετικές τεχνικές που έμαθαν για να διαχειριστούν και να αναλύσουν δεδομένα μια πραγματικής επιχείρησης και να τη βοηθήσουν να λάβει αποφάσεις. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούν μοντέρνες τεχνικές ανάλυσης όπως RFM analysis για customer segmentation, market basket analysis για next best offer related αποφάσεις και predictive analytics για βελτιστοποίηση του ROI προωθητικής καμπάνιας και ανάλυση πιστωτικού κινδύνου.

Έτσι λοιπόν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) σε συνεργασία με τη SAS προετοιμάζει την επόμενη γενιά Business Analytics professionals σε τμήματα χρήστες (π.χ. μάρκετινγκ, logistics, πωλήσεις, χρηματοοικονομικά κλπ) οι οποίοι προβλέπεται να απορροφηθούν από εταιρείες όλων των κλάδων αφού τα SAS skills είναι περιζήτητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο σημείο αυτό πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το πρόγραμμα πιστοποίησης της SAS με το MSc ΔΕΤ είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη σύμφωνα με τα αμερικάνικα standards ακολουθώντας το παραδείγματα γνωστών Πανεπιστημίων όπως το New York University, Stevens Institute of Technology, Purdue University στις ΗΠΑ, το City University of Hong Kong στην Κίνα, το Queens University στον Canada, το University of Melbourne στην Αυστραλία και πολλά άλλα.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας κ. Πέππα οι δύο πρώτοι απόφοιτοι του προγράμματος που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στη SAS και σε στρατηγικούς της συνεργάτες.

Profs department DET SAS Academic Manager Elpida Kallia SAS Instructor Mr ZarasΗ κα Ελπίδα Καλλία, SAS Academic Manager και ο κ. Ζάρας, SAS Instructor
με καθγητές του MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία

Σχετικά με τη SAS

H SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών Business Analytics και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής παγκοσμίως στην αγορά του Business Intelligence. H SAS αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, με τις εξειδικευμένες και κλαδικές λύσεις της να χρησιμοποιούνται σε πάνω από 83.000 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 148 χώρες. Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της ανά τον κόσμο “The Power to Know®


Φωτογραφία πάνω: από αριστερά οι κ.κ. Δουκίδης, Πέππας και Λεκάκος

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου