Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-05-2017

Τεχνολογία

Δημοσίευση: Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 12:04

H Google αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη διάγνωση του καρκίνου μαστού

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Την τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιεί η Google για τη διάγνωση του καρκίνου μαστού με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Συγκεκριμένα, η Google αξιοποίησε το deep learning, μια διαδεδομένη έκφανση του Artificial Intelligence, για να αναλύσει χιλιάδες διαφάνειες καρκινικών κυττάρων, τις οποίες παρείχε ένα Ολλανδικό Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το CNN, με το deep learning οι υπολογιστές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν μοτίβα σε τεράστιους όγκους δεδομένων και αυτή η τεχνική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε οπτικούς ελέγχους, όπως είναι η βιοψία καρκίνου μαστού.

Η Google ελπίζει ότι η τεχνολογία που έχει αναπτύξει θα βοηθήσει τους παθολόγους να χειριστούν καλύτερα τους ασθενείς, χωρίς, βέβαια, να ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο σκοπεύει να αντικαταστήσει τους πραγματικούς ιατρούς. Στόχος της, απεναντίας, είναι να βοηθήσει το ιατρικό προσωπικό ώστε να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει στους ασθενείς. Και για τους ασθενείς που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε έναν παθολόγους ένας αλγόριθμος - ακόμα και αν έχει ατέλειες - θα μπορούσε να τους βοηθήσει σημαντικά στη διάγνωση και στην πρόωρη πρόληψη του καρκίνου.

Οι πολλές πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης και η αξιοποίησή της για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση τετριμμένων καθημερινών εργασιών θα συζητηθούν διεξοδικότερα στο συνέδριο ΑΙ Conference, το οποίο θα λάβει χώρα την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο gazARTE από την Boussias Communications.

 

Πηγή: NetFAX

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου