Γ. Στουρνάρας: Είμαστε πολύ κοντά στη βιωσιμότητα του χρέους

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 23-11-2017

Οικονομία

Δημοσίευση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 08:57

Γ. Στουρνάρας: Είμαστε πολύ κοντά στη βιωσιμότητα του χρέους

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Αισιόδοξος για την θετική έκβαση του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, διαβεβαιώνοντας πως είναι όλα έτοιμα.

 

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους επομένως τα μέτρα που απαιτούνται δεν θα είναι τόσο σκληρά. Παράλληλα ανέφερε ότι εάν υπάρξει απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, τότε μπορεί να τεθεί προς συζήτηση η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Αναφερόμενος στην σχέση της ΤτΕ με την κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι είναι θετική και ότι έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν ενώ σχολιάζοντας την κατάσταση της οικονομίας επεσήμανε ότι τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω.

Τέλος, χαρακτήρισε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ως πρόβλημα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη μείωσή τους και διαβεβαίωσε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένα.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου