Με ρυθμούς "+2,6%" τρέχει η ασφαλιστική αγορά της Κύπρου!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 23-11-2017

Κύπρος

Δημοσίευση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 09:57

Με ρυθμούς "+2,6%" τρέχει η ασφαλιστική αγορά της Κύπρου!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

H ασφαλιστική βιομηχανία συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη της οικονομίας ως θεσμικός επενδυτής με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €2,35 δισ. Οι συνολικές πληρωμές σε ωφελήματα και αποζημιώσεις ανήλθαν στα €472,5 εκατ. το 2016, αυξάνοντας τη συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική σταθερότητα και ανεξαρτησία των πελατών.

 

Αυτά τόνισε, μιλώντας από το επίσημο βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), η απερχόμενη πρόεδρος κ. Άρτεμις Παντελίδου.

Ειδικότερα, η κ. Παντελίδου ανέφερε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία, κατά το 2016 ενίσχυσε την αναπτυξιακή της πορεία με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι θετικοί σε όλους τους κλάδους, αφού τα συνολικά ασφάλιστρα παρουσίασαν αύξηση 2,6% σε σχέση με οριακή άνοδο 0,7% το 2015.

Σύμφωνα με την κ. Παντελίδου, ο Γενικός Κλάδος παρουσίασε άνοδο 4%, σε σύγκριση με αύξηση 0,4% το 2015 ενώ ιδιαίτερα σημαντική άνοδο της τάξης του 15% παρουσίασε ο Κλάδος υγείας. Ο Κλάδος Ζωής, παρέμεινε επίσης σε θετική πορεία σημειώνοντας οριακή αύξηση 0,7% σε σχέση με αύξηση 1% για το 2015 επιδεικνύοντας σταθεροποιητικές τάσεις.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ακόλουθους:

Πρόεδρος: Ανδρέας Κρητιώτης

Αντιπρόεδρος Κλάδου Ζωής: Άρτεμις Παντελίδου

Αντιπρόεδρος Κλάδου Γενικής Φύσεως: Ανδρέας Στυλιανού

Μέλη: Ευάγγελος Αναστασιάδης, Νάκης Αντωνίου, Κωνσταντίνος Δεκατρής, Σωκράτης Δημητρίου, Φίλιος Ζαχαριάδης, Αντώνης Καρπασίτης, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Πόλυς Μιχαηλίδης, Άριστος Στυλιανού, Σταύρος Φλωρίδης, Χρίστος Χριστοδούλου  

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου