Μεταφέρονται για το Φθινόπωρο οι συμψηφισμοί των εισφορών!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-11-2017

Κοινωνική ασφάλιση

Δημοσίευση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 10:25

Μεταφέρονται για το Φθινόπωρο οι συμψηφισμοί των εισφορών!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν περίπου 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, όσον αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές τους καθώς τα εκκαθαριστικά θα παραμείνουν φουσκωμένα και οι συμψηφισμοί μεταφέρονται στην καλύτερη περίπτωση, για τον Σεπτέμβριο.

 

Ειδικότερα οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες στον ΕΦΚΑ πληρώνουν εισφορές επί πλαστών εισοδημάτων, καθώς υπολογίζονται με βάση το εισόδημα του 2015. Ωστόσο από τότε έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και ενδεχομένως τα εισοδήματα εκείνα να μην υπάρχουν σήμερα.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα γίνει συμψηφισμός με βάση τα εισοδήματα του 2016 μόλις κατατεθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις. Όμως η διαδικασία πάει για αργότερα, ενδεχομένως για το τέλος του 2017.

Επίσης σημειώνεται ότι μόλις χθες η ΗΔΙΚΑ προκήρυξε δύο διαγωνισμούς για την κατασκευή λογισμικών των οποία θα πλαισιώσουν τα ήδη υφιστάμενα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο ΕΦΚΑ για τον υπολογισμό των εισφορών, και την διαχείριση του μητρώου ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου