Διασώζονται από την αύξηση εισφορών 300.000 παλαιοί ασφαλισμένοι

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-11-2017

Κοινωνική ασφάλιση

Δημοσίευση: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 11:27

Διασώζονται από την αύξηση εισφορών 300.000 παλαιοί ασφαλισμένοι

Μαίρη Λαμπαδίτη
   

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε χθες ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος, διασώζονται περίπου 300.000 παλαιοί ασφαλισμένοι για τους οποίους προβλεπόταν αύξηση των εισφορών υπέρ εφάπαξ.

 

Ειδικότερα, βάσει της τροπολογίας είχε οριστεί ενιαίο ασφάλιστρο Πρόνοιας 4% για όλους, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους με αποτέλεσμα, πολλές κατηγορίες που πλήρωναν πολύ χαμηλό ασφάλιστρο να καταβάλουν αυξημένες εισφορές που φτάνουν ως και τον 5πλασιασμό, σε ακραίες περιπτώσεις.

Η νομοτεχνική βελτίωση Πετρόπουλου ορίζει πως:

- διατηρούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ πρόνοιας όπου υπάρχουν για τους παλαιούς ασφαλισμένους
- οι πριν την 1/1/1993 ασφαλισμένοι μισθωτοί διατηρούν τις παλαιές διατάξεις. Εξαιρούνται μόνο οι μισθωτοί του τ. ΕΤΑΠ -ΜΜΕ (δημοσιογράφοι) των οποίων τα ποσοστά εισφορών υπολογίζονται επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους όπως προσδιορίζονται στο νέο νόμο.

Αυτό σημαίνει πως διασώζονται: εμπορουπάλληλοι που πληρώνουν ασφάλιστρο μόλις 0,8% (0,4% ο εργαζόμενος και 0,4% ο εργοδότης), εργατουπάλληλοι μετάλλου που πληρώνουν 1%, ξενοδοχουπαλληλοι (2% εργαζόμενος και 2% εργοδότης), δημοτικοί υπάλληλοι κ.α.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου