Τζον Κουδούνης: Γιατί επενδύουμε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στην Εθνική Ασφαλιστική μαζί με τους Κανελλόπουλο και Αδαμαντιάδη

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 23-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 14:35

Τζον Κουδούνης: Γιατί επενδύουμε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στην Εθνική Ασφαλιστική μαζί με τους Κανελλόπουλο και Αδαμαντιάδη

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» έδωσε ο κ. Τζον Κουδούνης που συμμετέχει στο επιχειρηματικό σχήμα ΕΧΙΝ, το οποίο διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική.

 

Στη συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Αθανάσιο Έλλις ο κ. Κουδούνης, σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι πολύ καλή ευκαιρία. Και δεν το λέω γιατί είμαι Ελληνοαμερικανός. Το λέω ως επενδυτής που έχω κλείσει μεγάλες συμφωνίες στη Γουόλ Στριτ. Όμως, έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους τους Αμερικανούς επενδυτές, οι επιλογές να γίνονται με διαφάνεια». Επίσης αναφέρεται στην συνεργασία του με τους κ.κ. Κανέλοπουλο και Αδιαμαντιάδη.

Ο Τζον Κουδούνης, ο οποίος στις αρχές Μαΐου θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο συνέδριο του Ινστιτούτου Μίλκεν, ο Ματ Φέρφιλντ και ο Τζον Κάλαμος, μέσα από το επενδυτικό σχήμα EXIN, εστιάζουν στη δημιουργία μακροπρόθεσμης υπεραξίας στην ασφαλιστική και τη χρηματοπιστωτική αγορά, μέσα από την εφαρμογή οργανωτικών δράσεων και όχι απλώς με κινήσεις χρηματοπιστωτικής φύσης, αναφέρει η εφημερίδα.

Στη συνέντευξη του μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «ενδιαφερόμαστε για εξωστρεφείς επενδύσεις στην Ελλάδα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής

Προσθέτει επίσης ότι «Πιστεύουμε στη δύναμη των Ελλήνων, όπως φαίνεται και από τη μέχρι τώρα παρουσία και τις επιχειρηματικές μας δράσεις στην Αμερική. Ερχόμαστε στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε την αίσθηση ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή για να επενδύσουμε. Βλέπουμε καλές ευκαιρίες για επικερδείς δράσεις. Αυτή είναι η αίσθηση που έχουμε τόσο ο κ. Κάλαμος και εγώ, όσο και ο τρίτος συνεταίρος μας, ο Ματ Φέρφιλντ, ένας ισχυρός παίκτης με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ασφαλιστικών υπηρεσιών, ο οποίος έχει συνεχή παρουσία επί 26 χρόνια στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, ενώ δραστηριοποιείται και στην αμερικανική έχοντας εμπειρία στις εξαγορές».

Εκτιμά παράλληλα ότι «Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ευκαιρία. Και δεν το λέω γιατί είμαι Ελληνοαμερικανός. Το λέω ως επενδυτής που έχω κλείσει μεγάλες συμφωνίες στη Γουόλ Στριτ. Ομως, έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους τους Αμερικανούς επενδυτές, οι επιλογές να γίνονται με διαφάνεια».

Για την EXIN σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εγώ και ο Φέρφιλντ γνωρίζουμε τον Παύλο Κανελλόπουλο και τον αδελφό του από το Πανεπιστήμιο Brown, και τώρα μαζί με τον κ. Κάλαμο, έχουμε δημιουργήσει το επενδυτικό σχήμα EXIN Partners. Αυτό που εισπράττουμε στις συναντήσεις μας, μιλώντας με επιχειρηματίες και τα στελέχη του κλάδου στην Ελλάδα, είναι ότι η ομάδα μας συνδυάζει την αίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας, την οικονομική ευρωστία, όπως και τη βαθιά γνώση της ασφαλιστικής αγοράς. Είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε με τους κ. Κανελλόπουλο και Αδαμαντιάδη, οι οποίοι λειτουργούν πάντα σε μακροπρόθεσμη βάση. Δεν είναι τυχαίο ότι ασχολούνται με τον τομέα της ασφάλισης από το 1932. Με δεδομένη την ιστορική παρουσία τους επί δεκαετίες στην ασφαλιστική αγορά, η επένδυση βασίζεται σε στέρεες βάσεις. Από κοινού αγοράσαμε τον ελληνικό κλάδο της AIG, με σημαντική θέση στο εγχώριο ασφαλιστικό τοπίο, και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σε περίπου οκτώ μήνες, η AIG θα έχει διαφορετικό όνομα. Πιστεύουμε στη δύναμη των Ελλήνων, όπως αποδεικνύεται και από την παρουσία μας στην Αμερική.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ στην kathimerini.gr

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου