Το στοίχημα της διαφάνειας για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 23-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 10:28

Το στοίχημα της διαφάνειας για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Λάμπρος Καραγεώργος
   

Στις 20 Μαΐου η κάθε ασφαλιστική εταιρεία θα δημοσιοποιήσει αναλυτικό report σχετικά με τα αποτελέσματά της και την οικονομική της κατάσταση με βάση τις απαιτήσεις του εποπτικού θεσμικού πλαισίου που εισάγει το Solvency II.

 

Τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε από τις σχετικές αναφορές του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρη Μαζαράκη, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή 7 Απριλίου στα γραφεία της ΕΑΕΕ.

Η δημοσιοποίηση των δεδομένων της κάθε εταιρείας σε μια έκδοση πολλών σελίδων ανάλογων της ετήσιας οικονομικής έκθεσης, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι εύλογος και αφορά
αυτή καθεαυτή την οικονομική κατάσταση της κάθε εταιρείας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το πολυαναμενόμενο Solvency Ratio. Ο δεύτερος λόγος αφορά τη διαφάνεια.

Θα αποδειχθεί κατά πόσο θα ισχύσει στην πράξη η πολυδιαφημιζόμενη διαφάνεια στη χρηματοοικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιρειών και τη λειτουργία τους, που προανήγγειλε η νέα οδηγία Solvency II.

Η δημοσιοποίηση των καταστάσεων θα αποτελέσει ένα στοίχημα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, η αξιοπιστία της οποίας έχει πληγεί πολλάκις στο παρελθόν.

Θα πρέπει λοιπόν όπως πολύ σωστά σημείωσε ο κ. Μαζαράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Nextdeal να αξιοποιηθεί η διαδικασία αυτή, επικοινωνιακά και από την ΕΑΕΕ, προκειμένου με απλό τρόπο να πληροφορήσει τον Έλληνα ασφαλισμένο για την όποια επάρκεια της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς!

 

Από την εφημερίδα Nextdeal, τεύχος 380

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου