Το nextdeal.gr, οι «μαύροι κωδικοί» και η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 12:58

Το nextdeal.gr, οι «μαύροι κωδικοί» και η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Το nextdeal.gr παρακολουθώντας στενά τις προσπάθειες της ασφαλιστικής αγοράς και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του κλάδου εδώ και αρκετό καιρό, έθεσε με τον πλέον επίσημο τρόπο και στην πολιτεία το θέμα των πιστοποιημένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των «μαύρων κωδικών».

Απέστειλε σχετική επιστολή στο υπουργείο οικονομικών το οποίο και απάντησε ότι το όλο θέμα θα εξετασθεί και στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την ένταξη στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2016/97/ΕΕ σχετικά με την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Διαβάστε στη συνέχεια την επιστολή του εκδότη του nextdeal.gr κ. Ευάγγελου Σπύρου, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο:

"Υπόψιν: Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Νextdeal.gr και οι εκδόσεις Ευάγγελου Σπύρου στο σύνολο τους, ενδιαφέρονται για την περαιτέρω ενίσχυση της αξιοπιστίας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο με τίτλο:

«Σε ποια ιστοσελίδα διαπιστώνουμε εάν κάποιος είναι διαμεσολαβών ασφαλιστής; Τι λένε οι σύλλογοι; Ποιοι παραπλανούν καταναλωτές;».

Το άρθρο ανέφερε τα εξής: «Το www.NextDeal.gr προτείνει στην ΤτΕ (ΔΕΙΑ) να εξετάσει ένα αίτημα καταναλωτών και επαγγελματιών ασφαλιστών σχετικά με την νομιμότητα και ταυτότητα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.Πού μπορεί να το διαπιστώσει ένας ενδιαφερόμενος εάν αυτός που του ζητά να τον ασφαλίσει είναι νόμιμος, με άδεια συμφώνως τω νόμω;

Για την ασφάλιση αυτοκινήτου το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει την ιστοσελίδα www.hic.gr όπου διαπιστώνει κάποιος εάν το όχημα του είναι ασφαλισμένο.

Στην ιστοσελίδα www.bankofgreece.gr εμφανίζονται όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται νομίμως στην Ελλάδα.

Όμως πουθενά ΔΕΝ υπάρχει ποιοι είναι οι πιστοποιημένοι συμφώνως τω νόμω ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Ούτε στην ΔΕΙΑ, ούτε στα επιμελητήρια, ούτε στον ΣΕΜΑ, ούτε στον ΠΣΣΑΣ, ούτε στον ΠΣΑΣ, ούτε στην ΠΟΑΔ.

Γιατί; Ποιοι αντιδρούν και ποιοι ωφελούνται; Ούτε στις ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκεις ποιοι συνεργάζονται μαζί τους. Είναι τυχαίο;

Το www.NextDeal.gr θέτει το θέμα περιμένοντας περισσότερο να γίνει κάτι παρά ευχολόγια και παραπλανήσεις δηλώσεων.

Εδώ θα φανούν και οι... μαύροι κωδικοί. Ας σταματήσει το ΜΑΥΡΟ. Και υπεύθυνη είναι η ΔΕΙΑ ως εποπτεύουσα με έργο και ΟΧΙ με σιωπή ή δηλώσεις».

Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως κύριε Υπουργέ, εάν είχαμε μία σύντομη τοποθέτηση σας επί του θέματος, με σκοπό να καταδειχθεί η ανάγκη καταγραφής των πιστοποιημένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Σπύρου
Εκδότης- Δημοσιογράφος"

Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου:

Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών 

Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα «Σε ποια ιστοσελίδα διαπιστώνουμε εάν κάποιος είναι διαμεσολαβών ασφαλιστής; Τι λένε οι σύλλογοι; Ποιοι παραπλανούν καταναλωτές;»

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου