Τα μέτρα αφανίζουν τους διαμεσολαβούντες. Επιστολή στους βουλευτές της Κρήτης από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του νησιού!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 15:27

Τα μέτρα αφανίζουν τους διαμεσολαβούντες. Επιστολή στους βουλευτές της Κρήτης από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του νησιού!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές τη Κρήτης με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών απέστειλαν οι σύλλογοι Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι το κράτος προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και να τους σπρώξει σε μεγάλα σχήματα είτε σαν μισθωτούς είτε σαν ελεύθερους επαγγελματίες με επαχθέστερους όρους από αυτούς που έχουν σαν ανεξάρτητοι ασφαλιστές τονίζουν στην επιστολή τους οι διαμεσολαβούντες της Κρήτης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανοικτή επιστολή των διαμεσολαβούντων της Κρήτης προς τους βουλευτές του νησιού.

Προς: Βουλευτές Κρήτης

Από Συλλόγους Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου

Κοινοποίηση:
Μέλη Σ.Α.Δ.Χ.
Μέλη ΣΥ.ΡΕ.Α.
Μέλη Σ.Α.Δ.ΗΡ.

Θέμα: Ψήφιση μέτρων μνημονίου-αύξησης ασφαλιστικών εισφορών

Κύριοι Κρήτες βουλευτές

Απευθύνουμε προς εσάς κραυγή αγωνίας για τη συνέχιση της επαγγελματικής μας υπόστασης. Σε ένα κράτος ανίκανο να επιβάλλει όρους ίσης μεταχείρισης προς τους πολίτες του, οι έλληνες ασφαλιστές βρεθήκαμε να παίζουμε τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος.

Καταδικασμένοι να μη μπορούμε να φοροδιαφύγουμε και να δηλώνουμε το 100% των εισοδημάτων μας, φορολογούμαστε και πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους το κράτος θεωρεί συλλήβδην φοροφυγάδες. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί που νομοθετούν τα καταστροφικά μέτρα γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας αλλά κρύβονται πίσω από τη δήθεν ισονομία μεταξύ των πολιτών, η οποία όμως δεν αποτυπώνεται ανάλογα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι το κράτος προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και να τους σπρώξει σε μεγάλα σχήματα είτε σαν μισθωτούς είτε σαν ελεύθερους επαγγελματίες με επαχθέστερους όρους από αυτούς που έχουν σαν ανεξάρτητοι ασφαλιστές.

Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του κλάδου μας είναι τιμωρητική της σκληρής δουλειάς, αφού όσο περισσότερο εισόδημα με σκληρή δουλειά παράγουμε, τόσο περισσότερη αφαίμαξη μας κάνει το κράτος εξομοιώνοντάς μας όσον αφορά το εισόδημα σχεδόν με δημόσιους υπάλληλους χωρίς όμως να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της μισθωτής μόνιμης εργασίας.

Στους συμπολιτευόμενους βουλευτές λέμε πάρτε πίσω τα εξοντωτικά μέτρα και θεσπίστε δίκαιο τρόπο κατανομής των βαρών λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Αλλιώς σας καλωσορίζουμε στο τοπίο της μελλοντικής πολιτικής ανυπαρξίας στο νησί.

Στους αντιπολιτευόμενους βουλευτές λέμε αντιδράστε στον αφανισμό ενός κλάδου της ελεύθερης αγοράς που προσφέρει θέσεις εργασίας, συνεισφέρει σε φόρους και αυξάνει το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κάντε τη διαφορά και τηρήστε τις προεκλογικές υποσχέσεις για μείωση φόρων και δικαιότερη μεταχείριση που φευ κάθε φορά διαψεύδονται πανηγυρικά, από αυτούς που αναλαμβάνουν την εξουσία.

Πρόεδρος Συλλόγου Ρεθυμνίων Ασφαλιστών - Ροδινός Κώστας

Πρόεδρος Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου - Τσακίρης Στέλιος

Πρόεδρος Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων - Δημήτρης Σκιτζής

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου