Σε ποια ιστοσελίδα διαπιστώνουμε εάν κάποιος είναι διαμεσολαβών ασφαλιστής; Τι λένε οι σύλλογοι; Ποιοι παραπλανούν καταναλωτές;

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 11:45

Σε ποια ιστοσελίδα διαπιστώνουμε εάν κάποιος είναι διαμεσολαβών ασφαλιστής; Τι λένε οι σύλλογοι; Ποιοι παραπλανούν καταναλωτές;

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Το www.NextDeal.gr προτείνει στην ΤτΕ (ΔΕΙΑ) να εξετάσει ένα αίτημα καταναλωτών και επαγγελματιών ασφαλιστών σχετικά με την νομιμότητα και ταυτότητα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Πού μπορεί να το διαπιστώσει ένας ενδιαφερόμενος εάν αυτός που του ζητά να τον ασφαλίσει είναι νόμιμος, με άδεια συμφώνως τω νόμω;

 

Για την ασφάλιση αυτοκινήτου το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει την ιστοσελίδα www.hic.gr όπου διαπιστώνει κάποιος εάν το όχημα του είναι ασφαλισμένο.

Στην ιστοσελίδα www.bankofgreece.gr εμφανίζονται όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται νομίμως στην Ελλάδα.

Όμως πουθενά ΔΕΝ υπάρχει ποιοι είναι οι πιστοποιημένοι συμφώνως τω νόμω ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Ούτε στην ΔΕΙΑ, ούτε στα επιμελητήρια, ούτε στον ΣΕΜΑ, ούτε στον ΠΣΣΑΣ, ούτε στον ΠΣΑΣ, ούτε στην ΠΟΑΔ. Γιατί; Ποιοι αντιδρούν και ποιοι ωφελούνται; Ούτε στις ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκεις ποιοι συνεργάζονται μαζί τους. Είναι τυχαίο;

Το www.NextDeal.gr θέτει το θέμα περιμένοντας περισσότερο να γίνει κάτι παρά ευχολόγια και παραπλανήσεις δηλώσεων.

Εδώ θα φανούν και οι... μαύροι κωδικοί. Ας σταματήσει το ΜΑΥΡΟ. Και υπεύθυνη είναι η ΔΕΙΑ ως εποπτεύουσα με έργο και ΟΧΙ με σιωπή ή δηλώσεις.

   

σχόλια

 • Λάουρα Σταυρίδου
  Λάουρα Σταυρίδου Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 09:56

  Επικροτούμε και εμείς ως Insurance Academy με τη σειρά μας, την πρακτική (επιτέλους) αυτή κίνηση, η οποία είναι κίνηση σεβασμού προς τους διαμεσολαβητές που παρά τις επαχθείς χρεώσεις κρατούν ανοιχτούς τους κωδικούς τους.
  Αντιλαμβανόμαστε πως αυτές οι χρεώσεις είναι και άδικες και μη ανταποδοτικές. Εν συντομία καλούμε τους συναδέλφους να δουν αυτές τις χρεώσεις με μια διαφορετική οπτική, αυτή του Μarketing και της επαγγελματικής προβολής!
  Με λίγα λόγια, ας θεωρήσουν τις χρεώσεις αυτές ως έξοδα γνωστοποίησης στον πελάτη, μιας επιτυχημένης πορείας στον χώρο.
  Αν μη τι άλλο ένας καθαρός κωδικός δείχνει οικονομική δυνατότητα και άρα συνεπαγόμενη επιτυχία.
  Αλλιώς το αίσθημα της αδικίας όντως θα μας οδηγήσει σε μη επιχειρηματικές κινήσεις.

 • ΣΚΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  ΣΚΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 11:36

  Πολύ καλή σκέψη .........και ερωτώ εγώ..... οι τραπεζικοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι που είναι και πιστοποιημένοι θα φαίνονται στο μητρώο αυτό ???
  Και τώρα που λόγω τις κρίσης καταθέτουν τις άδειές τους οι διαμεσολαβητές και προσλαμβάνονται από άλλα ασφαλιστικά γραφεία σαν πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί υπάλληλοι θα φαίνονται και αυτοί στο μητρώο ???

 • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 23:58

  Αγαπητό NEXTDEAL μπράβο σε σας κ στη δημοσιογραφική σας ομάδα που επανέρχεστε σε αυτό το τεράστιο θέμα των 'ΜΑΥΡΩΝ ' Ασφαλιστών.
  Το θέμα αυτό μας προσβάλλει ΄΄όλους.
  Είναι Απαράδεκτο κ αρκετά επικίνδυνο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς [Ασφαλιστικές εταιρίες,κράτος,σωματεία,επιμελητήρια,καταναλωτές κοινωνία κ έντιμους κ νόμιμους ασφαλιστές]
  Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι ,όσο ποιό ψηλά τόσο κ μεγαλύτερη ευθύνη.
  Κατά τη προσωπική μου γνώμη με τη κάτωθι σειρά
  Οι ασφαλιστικές,οι γενικοί διευθυντές,οι διευθυντές πωλήσεων,οι διευθυντές γραφείων ,πρακτορείων ,μάνατζερς, ασφαλιστές ,καταναλωτές,δημοσιογράφοι]
  Όλοι τους γνωρίζουν κ κανείς δε μιλάει ..
  Γιατί?
  Ποιός έχει όφελος?
  Ποιός κινδυνεύει?
  Ποιός κλέβει ποιόν?
  Οι συνταξιούχοι των ενόπλων δυνάμεων,των σωμάτων ασφαλείας,των δημοσίων υπαλλήλων ,των Δέκο κ ο παπάς της ενορίας σ'ημερα είναι ασφαλιστής.
  Κάποτε ήταν ταξιτζήδες όλοι αυτοί κ σήμερα ασφαλιστές?
  Όταν μάλιστα όλοι αυτοί παίρνουν μισθό η σύνταξη,Πήραν μεγάλα εφάπαξ.
  Ολοι εμείς πληρώνουμε φόρους για να πληρώνονται όλοι αυτοί για να μας υπηρετούν .
  ίΑντί αυτού σως να ''έκβιάζουν '' η να υπόσχονται προνομιακή μεταχείριση για να ασφαλίζουν.
  Τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρίες τους χρησιμοποιούν οι ενάντια στους ασφαλιστές που διώχνουν για να καρπωθούν τον ιδρώτα κ το αίμα των συναδέλφων μας...
  Αυτό δε το θέλει ούτε ο ΘΕΟΣ ούτε ο Διάβολος ,πόσο μάλλον εμείς... Κάναμε πολύ υπομονή ..σε λίγο έρχονται τα στοιχεία...[φωτογραφίες..δηλώσεις..συνέδρια...κύπελλα,..βραβεύσεις...ταξίδια...δηλώσεις πελατών...εισαγγελείς δημοσιογράφοι.....ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΘΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ...οι φυλακές τους περιμένουν...στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό!!

 • ᾽Αργυρῶ Κουκουλᾶ
  ᾽Αργυρῶ Κουκουλᾶ Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 20:21

  Εὐστοχότατον!
  Καιρός νά ἀποκτήσῃ οὐσιαστικό ρόλο αὐτή ἡ ἐποπτεύτουσα ἀρχή!

 • ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΑΣΣΑΛΟΣ
  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΑΣΣΑΛΟΣ Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 18:55

  ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΔΗΘΕΝ" ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ - ΤΟΥΣ "ΜΑΥΡΟΥΣ" ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ,ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,ΜΕΣΙΤΕΣ). ΟΙ ΛΟΓΟΙ? ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ...

 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 15:28

  Ένα χρόνιο αίτημα από εκατοντάδες επαγγελματίες συναδέλφους!!!
  Oφείλουμε λοιπόν όλοι μας να ενισχύσουμε τέτοιου είδους ενέργειες και παρεμβάσεις για την πλήρη κάθαρση και εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς.
  Πολλά συγχαρητήρια στο nextdeal!!!

 • Γιώργος Κουτίνας
  Γιώργος Κουτίνας Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 13:38

  Συγχαρητήρια στο NEXTDEAL για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία!

  Κάποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να εξελιχθεί / αναβαθμιστεί η Ιδιωτική Ασφάλιση. Προς τούτο, ο κλάδος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που άμεσα περνάει μηνύματα και προσφέρει υπηρεσίες στους Καταναλωτές (Ιδιώτες και Επιχειρήσεις) έχει προτεραιότητα.
  Βέβαια, η απαραίτητη κάθαρση δεν είναι μόνο ευθύνη της ΔΕΙΑ αλλά και των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Η αδράνεια και η έλλειψη βούλησης από την πλευρά τους, για τάξη στα πράγματα, είναι που επιτρέπουν την υπέρβαση των Ασφαλιστικών Διαμεσαλαβητών.

Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου