Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 23-05-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 10:45

Μαίρη Βογιατζή: O ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και την ασφαλιστική αγορά

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Της Μαίρη Βογιατζή*

 

Σημαντικός και σύνθετος ο ρόλος της γυναίκας σήμερα κάτι που, αν και ιστορικά αποτελεί κατάκτηση, γίνεται νομίζω πλέον αντιληπτό πρωτίστως ως κοινωνική αναγκαιότητα. Στη σύγχρονη εποχή των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων, της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης και της υψηλής εξειδίκευσης, η ισότιμη συμβολή όλων των μελών της κοινωνίας, ανεξαρτήτως φύλου και άλλων διακρίσεων, αποτελεί όχι μόνο κοινωνικό δικαίωμα αλλά και προϋπόθεση για την πρόοδο και εξέλιξη του συνόλου. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον η διεύρυνση του ρόλου της γυναίκας αποκτά εξέχουσα σημασία. Οι σύγχρονες γυναίκες συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά και διακρίνονται σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης ζωής, την οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη, τον πολιτισμό, την τέχνη, και αυτό μόνο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου μπορεί να είναι. Ταυτόχρονα, βέβαια, οι πολλαπλοί ρόλοι και οι ευθύνες συνεπάγονται αυξημένες πιέσεις, η διαχείριση του χρόνου μεταξύ οικογένειας – καριέρας γίνεται όλο και πιο δύσκολη ενώ σε πολλές περιπτώσεις εξακολουθούν να ισχύουν δυστυχώς προκαταλήψεις ή υποτιμητικές υπεραπλουστεύσεις. Ας σκεφτούμε για παράδειγμα τον χαρακτηρισμό «εργαζόμενη μητέρα». Πόσο συχνά τον ακούμε στον εργασιακό χώρο ή τον κοινωνικό μας περίγυρο και τι υποδηλώνει; Αν και συχνά ίσως λέγεται με θετικές προθέσεις, δεν υποδηλώνει μία ξεχωριστή κατηγορία γυναικών στο χώρο εργασίας που χρήζει ίσως άλλης αντιμετώπισης; Και γιατί αυτή η κατηγοριοποίηση να υφίσταται μόνο στην περίπτωση των γυναικών και όχι των «εργαζόμενων πατέρων»;

Θεωρώ λοιπόν ότι, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, έχουμε ακόμη ως κοινωνία δρόμο να διανύσουμε και οι γυναίκες υψηλότερους στόχους να κατακτήσουμε. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την ασφαλιστική αγορά. Ενώ ο κλάδος μας απασχολεί πολλές γυναίκες, νομίζω ότι το ποσοστό αυτών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις δεν είναι ικανοποιητικό. Θα θέλαμε λοιπόν να δούμε αυτό να αλλάζει στα επόμενα χρόνια. Άποψή μου είναι ότι οι γυναίκες, με την υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, τη δημιουργικότητα, τις επικοινωνιακές και ομαδικές ικανότητες που μας χαρακτηρίζουν μπορούμε να λειτουργήσουμε ως οι καλύτεροι εκπρόσωποι και να συμβάλουμε τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός κλάδου, ο οποίος προάγει την υπευθυνότητα, την πρόληψη και την προστασία ως βασικά στοιχεία της κοινωνικής ευημερίας.

 

* Η Μαίρη Βογιατζή είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου