Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-05-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 09:21

Μία συμφωνία υψηλής προστιθέμενης αξίας!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Τέλος καλό όλα καλά όχι μόνο για 8.122 ασφαλισμένους αλλά και για τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς η συμφωνία μεταβίβασης των συμβολαίων υγείας της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική, λειτουργεί εξυγιαντικά και για την εικόνα του κλάδου.

 

Αφού ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια και με την διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής να επιδεικνύει σοφή υπομονή και επιμονή, υπεγράφη, στις 3 Μαρτίου, η τελική συμφωνία μεταβίβασης του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου, με βάση την οποία μεταβιβάζονται στην Εθνική Ασφαλιστική από 09/02/2017, συγκεκριμένα και πλήρως εξατομικευμένα 8.122 ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής με Προσαρτήματα Υγείας ισάριθμων ασφαλισμένων της International Life ΑΕΑΖ.

Η συμφωνία επικυρώθηκε και ουσιαστικά από την επιστολή που έστειλε πρόσφατα, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε όλα τα συμβλημένα νοσοκομεία και σημεία της οποίας παρουσιάζει σήμερα κατά αποκλειστικότητα το Nextdeal (σ.σ. τεύχος 378, Τετάρτη 15 Μαρτίου).

Στην επιστολή μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα 13/3/2017, για τους ασφαλισμένους της εταιρείας μας, με ασφαλιστήριο συμβόλαιο μεταβιβασθέν από την International Life AEAZ, οι οποίοι θα προσέρχονται για νοσηλεία στο νοσοκομείο, θα πρέπει να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από τη μεταξύ μας σύμβαση διαδικασίες και οι νοσηλείες τους να τιμολογούνται βάσει το μεταξύ μας συμφωνηθέντος τιμοκαταλόγου.

Εφόσον δε σας σταλεί από την εταιρεία μας επιστολή για την απευθείας κάλυψη κόστους νοσηλείας, το τιμολόγιο θα πρέπει να εκδίδεται με υπόχρεο την Εθνική Ασφαλιστική».

Όπως τονίζουν τόσο ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής όσο και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σταύρος Κωνσταντάς «η απόφαση της Εθνικής Ασφαλιστικής να αναλάβει την ομαλή συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχεται μέσω των συγκεκριμένων 8.122 ασφαλιστηρίων συμβολαίων, αποτέλεσε μία δύσκολη άσκηση και είχε πάντα ως στόχο όλοι οι ασφαλισμένοι μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης»

Είναι γεγονός ότι η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε να αντιμετωπίσει και να λύσει πολλά προβλήματα νομικής και οικονομικής φύσεως πριν φθάσει στη συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να συμπεριφερθεί σύννομα, να προστατεύσει τα συμφέροντα του μετόχου της, αλλά και των ασφαλισμένων της και ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στην ανάγκη να «διασώσει» όσο το δυνατόν περισσότερα συμβόλαια της International Life, τολμώντας εκεί που άλλες ασφαλιστικές εταιρείες «σήκωσαν τα χέρια ψηλά», ενώ κάποιες άλλες «τρυγούσαν» το υγιές χαρτοφυλάκιο της International.

Από την άποψη αυτή η προσφορά της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ασφαλιστική αγορά θα αποτιμηθεί σαν πολύ υψηλότερη από την «αξία» των 8.122 συμβολαίων καθώς

• μειώνει τους κραδασμούς από την διακοπή λειτουργίας μιας ασφαλιστικής εταιρείας ζωής
• δημιουργεί προηγούμενο και εμπλουτίζει μία εμπειρία χειρισμού τέτοιων φαινομένων και στο μέλλον προσφέροντας την αναγκαία «ύλη» για μελέτη στην αγορά αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή.
• λειτουργεί ενισχυτικά στις πωλήσεις του δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής που έχει επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο Ζαφείρη γενικό διευθυντή πωλήσεων, Μιχάλη Τάτση διευθυντή δικτύων πωλήσεων και Γιάννη Σηφάκη, διευθυντή Marketing, Bancassurance και λοιπών Συνεργασιών, αφού η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας αποδεικνύει ότι έχει τη δύναμη και τη βούληση να αναζητά λύσεις και σε δύσκολες περιπτώσεις προς όφελος του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι κ.κ. Γιώργος Ζαφείρης, Μιχάλης Τάτσης και Γιάννης Σηφάκης

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη συμφωνία Υπογραφή Τελικής Συμφωνίας Μεταβίβασης Μέρους του Ασφαλιστικού Χαρτοφυλακίου Ζωής και Υγείας της International Life ΑΕΑΖ στην Εθνική Ασφαλιστική:

Σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της ΤτΕ για εξυγίανση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου και προστασία των ασφαλισμένων της εταιρείας INTERNATIONAL LIFE ΑΕΑΖ με τον διορισμό ασφαλιστικού διαχειριστή της και με την μεταβίβαση σε ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση μέρους του ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου ζωής και υγείας, καθώς και για την έγκριση της μεταβίβασης στην ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ, υπογράφηκε την 03/03/2017 η τελική συμφωνία μεταβίβασης και του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου, με βάση την οποία μεταβιβάζονται στην ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ, από την 09/02/2017, συγκεκριμένα και πλήρως εξατομικευμένα (8122) ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής με Προσαρτήματα Υγείας ισάριθμων ασφαλισμένων της INTERNATIONAL LIFE ΑΕΑΖ.

Στη συμφωνία ρητά προβλέπεται ότι η ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ αναλαμβάνει από την ημερομηνία αυτή (09/02/2017) και εφεξής τις υποχρεώσεις των μεταβιβαζόμενων ασφαλιστηρίων συμβολαίων που θα προκύψουν και θα αφορούν ασφαλισμένους, νοσηλευτικά ιδρύματα και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Χριστόφορος Σαρδελής και ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της πολύμηνης αυτής διαδικασίας, επεσήμαναν ότι «Η απόφαση της Εθνικής Ασφαλιστικής να αναλάβει την ομαλή συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχεται μέσω των συγκεκριμένων 8.122 ασφαλιστηρίων συμβολαίων, αποτέλεσε μία δύσκολη άσκηση, η λύση της οποίας προέκυψε από την προσπάθεια πολλών και είχε πάντα ως στόχο όλοι οι ασφαλισμένοι μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ευχαριστούμε τις εταιρικές μας υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του ασφαλιστικού διαχειριστή για την συμβολή τους στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας».

Στο μεταξύ η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε η αναστολή πληρωμών και καταβολών από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις «IΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL LΙFΕ Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων» και «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής» που προβλέπεται στην παρ. 2 της απόφασης 193/1/27.7.2016 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος να παραταθεί μέχρι την 31η Μαρτίου 2017.

 

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου