Μαριάννα Πολιτοπούλου: H γυναίκα δηλώνει δυναμικά την παρουσία της και στον ασφαλιστικό κλάδο!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 19-10-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 08:36

Μαριάννα Πολιτοπούλου: H γυναίκα δηλώνει δυναμικά την παρουσία της και στον ασφαλιστικό κλάδο!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Της Μαριάννας Πολιτοπούλου*

 

Με την πάροδο των ετών, μετά από εντατικούς αγώνες αλλά και ανεξάντλητη προσπάθεια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την αναβάθμιση και ανάδειξη της θέσης της γυναίκας στον επαγγελματικό στίβο. Η νέα αυτή πραγματικότητα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που κυριαρχούσε στο παρελθόν, όπου ο άνδρας διατηρούσε την αποκλειστικότητα σε υψηλές διοικητικές θέσεις. Στην σύγχρονη εποχή οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και η γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης. Στην προσπάθεια της αυτή, χρειάζεται να «ζυγίζει» έξυπνα και ορθολογιστικά τις προτεραιότητες της, ώστε κανένας από τους ρόλους αυτούς να μην μένει ανεκπλήρωτος και η ίδια να διατηρεί την ισορροπία σε κάθε επίπεδο της ζωής της.

Φυσικά, ο ρόλος της ως εργαζόμενης, της έχει δώσει όλα τα εχέγγυα για να στηρίζεται στις δυνάμεις της, στα δικά της έσοδα και να αναπτύσσεται μεθοδικά ως σωστή επαγγελματίας. Καταρρίπτοντας το κατεστημένο που ήθελε τον άνδρα να πρωτοστατεί στον εργασιακό τομέα, η γυναίκα αναδεικνύεται πλέον ως ένας δυναμικός παράγοντας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, προσφέροντας τις υπηρεσίες της και τη δική της διαφορετική οπτική στα πράγματα.

Ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα, η γυναίκα δηλώνει δυναμικά την παρουσία της και σε εργασιακούς κλάδους, όπως ο ασφαλιστικός, οι οποίοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως παραδοσιακά «ανδρικοί». Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, και συγκεκριμένα από το 2000, έχω αναλάβει ανώτατες διευθυντικές θέσεις, επιτυγχάνοντας εξαιρετική συνεργασία με στελέχη και των δύο φύλων. Πλέον, έχω την τιμή και τη χαρά να ανήκω στον Όμιλο ΝΝ, ο οποίος εμπιστεύθηκε για πρώτη φορά Ελληνίδα στο τιμόνι της θυγατρικής του.

Εν κατακλείδι, η επαγγελματική πρόοδος και εξέλιξη είναι πάντα θεμιτή, και ναι μπορεί να συνδυαστεί με την προσωπική ισορροπία, τη δημιουργία οικογένειας και την κατάκτηση των προσωπικών στόχων που έχει ο καθένας για τη ζωή του. Πιστεύω ότι αυτή είναι η απόλυτη πρόκληση για τη γυναίκα του σήμερα.

 

*Η Μαριάννα Πολιτοπούλου είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΝ Hellas

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου