Μαρία Καμπανέλλου: Η επιτυχία της ομάδας μας βασίζεται στη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 08:33

Μαρία Καμπανέλλου: Η επιτυχία της ομάδας μας βασίζεται στη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Της Μαρίας Καμπανέλλου*

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο, ως διεθνείς οργανισμοί, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες που προάγουν την ισότητα στην εργασία και τη διαφορετικότητα. Το κοινωνικό αυτό θέμα μας αγγίζει και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς μόνο όταν έχεις εξασφαλίσει ότι μπορούν να ακουστούν διαφορετικές απόψεις στο τραπέζι, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα καταφέρεις να βρεις τις πιο δημιουργικές ιδέες και τις πιο έξυπνες λύσεις.

Στην Generali τροφοδοτούμε συνεχώς την κουλτούρα της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού. Μέσα από ενέργειες που ορίζει η στρατηγική μας για τη “Διαφορετικότητα και την Ένταξη -Diversity & Inclusion strategy” έχουμε καθιερώσει μια σειρά προγραμμάτων καθοδήγησης (mentoring) για νέους και νέες με υψηλή παραγωγική δυναμική, τα οποία στοχεύουν στην εκπαίδευση ηγετικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.

Επίσης, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη θέματα ισότητας των φύλων και ίσης εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Εταιρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται στην Generali Hellas αγγίζει το 57%. Πρόκειται για εργαζόμενες με πολυετή εμπειρία στο χώρο της ασφάλισης, καθώς ο μέσος όρος προϋπηρεσίας στην Generali μόνο είναι τα 10 έτη.

Μιλάμε δηλαδή για μια γενιά ικανών στελεχών με πολύ υψηλό κεφάλαιο γνώσης το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και διαχέεται στο εσωτερικό του οργανισμού.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα ποιοτικά στοιχεία, καθώς ένα πολύ υψηλό ποσοστό αυτών των γυναικών (24%) διαθέτει ανώτατη εκπαίδευση. Παράλληλα, ο βαθμός επαγγελματικής εξειδίκευσής τους συνεχώς αυξάνεται μέσα από σεμινάρια και προγράμματα ηγεσίας που διοργανώνονται σε ετήσια βάση. Τέλος, σε αντίθεση με τα διεθνή στοιχεία που μιλούν για χαμηλή εκπροσώπηση των γυναικών σε διευθυντικές και διοικητικές θέσεις, στην Generali το ποσοστό των γυναικών που κατέχουν θέσεις ευθύνης, αγγίζει το 40%.

Η συμμετοχικότητα και η ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων στου κόλπους του οργανισμού μας είναι ένα από τα στοιχεία που θα μας εξασφαλίσουν ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ακόμη πιο πελατοκεντρικές λύσεις για τους ασφαλισμένους στο μέλλον. Ειδικά, αν λάβουμε υπόψη τις πρόσφατες έρευνες που καταδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στη μεταμόρφωση των οικονομιών σε όλες τις υπό ανάπτυξη χώρες παγκοσμίως. Εξίσου σημαντική κρίνεται και η δυναμική τους στη διαμόρφωση των τάσεων της αγοράς διεθνώς, κυρίως λόγω της ανάληψης των πολλαπλών, διαφορετικών ρόλων που αναλαμβάνουν, εντός των κοινοτήτων των οποία δραστηριοποιούνται.

Προσωπικά, είμαι περήφανη για τις ταλαντούχες γυναίκες οι οποίες μετέχουν στην ομάδα μας. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την καταπολέμηση της προκατάληψης και της έλλειψης ευκαιριών, οι οποίες στέκουν εμπόδιο στη φιλοδοξία και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους τους εργαζόμενούς μας, ώστε να ηγηθούν της αλλαγής.

 

*Η κα. Μαρία Καμπανέλλου είναι HR Manager της Generali

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου