Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 28-04-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2017 11:20

Λιγότερα και καλύτερα...

Λάμπρος Καραγεώργος
   

Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι γνωστή σε όλους, όπως επίσης και οι βασικές θέσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι τα φορολογικά, τα ανασφάλιστα, τα θέματα με τα προγράμματα υγείας, το Επικουρικό κεφάλαιο και η «τρύπα» του, οι ασφαλίσεις φυσικών καταστροφών αλλά και τα θέματα που άπτονται της κοινοτικής οδηγίας για το Solvency II κ.α.

 

Τα τελευταία χρόνια η ασφαλιστική αγορά δεν έπαψε να θέτει με τον πλέον επίσημο τρόπο όλα αυτά τα θέματα υπόψη της κάθε φορά πολιτικής ηγεσίας, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Πολλά ζητήματα αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς όπως αυτά που αφορούν σε φορολογικά θέματα των εταιρειών (όχι των συμβολαίων) ή κάποιες ρυθμίσεις για το Επικουρικό, ενώ άλλα παραπέμφθηκαν για το μέλλον.

Προφανώς λόγω και των δημοσιονομικών δυσκολιών της χώρας είναι πολύ δύσκολο ορισμένα εξ αυτών να γίνουν αποδεκτά από τα αρμόδια υπουργεία. Όμως η νέα διοίκηση της ΕΑΕΕ και ο πρόεδρος της Δημήτρης Μαζαράκης, με την πλούσια εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, είναι σε θέση να χαράξει ένα φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό με προφανή τα οφέλη για την ασφαλιστική αγορά.

Π.χ. η ολοκλήρωση της ρύθμισης για το Επικουρικό κεφάλαιο μπορεί να είναι μέσα στους στόχους, όπως επίσης και η στενότερη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο υγείας και της αξιοποίησης των δημοσίων νοσοκομείων. Επίσης και η ασφάλιση των περιβαλλοντικών κινδύνων. Σε κάθε περίπτωση μία συγκεκριμένη μελέτη της κατάστασης και η οριοθέτηση συγκεκριμένων στόχων θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της αγοράς.

 

Από την εφημερίδα Nextdeal, τεύχος 379

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου