Κερδίζουν έδαφος παγκοσμίως οι συνεταιριστικές ασφαλιστικές! 1η Kaiser Permanente, 2η State Farm, 3η η Zenkyoren!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-12-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 15:10

Κερδίζουν έδαφος παγκοσμίως οι συνεταιριστικές ασφαλιστικές! 1η Kaiser Permanente, 2η State Farm, 3η η Zenkyoren!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Την έκθεση "Global 500" με τις μεγαλύτερες αλληλασφαλιστικές και συνεταιριστικές ασφαλιστικές του κόσμου, με βάση τα έσοδα από ασφάλιστρα έτους 2015, έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Συνεταιριστικών Ασφαλιστικών Οργανώσεων (International Cooperative and Mutual Insurance Federation - ICMIF).

Σύμφωνα με την έκθεση Global 500, οι μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου κατέγραψαν συνολικά ασφάλιστρα ελαφρώς κάτω από 1,2 τρισ. δολάρια το 2015, αντιπροσωπεύοντας το 95% του συνολικού παγκόσμιου αλληλασφαλιστικού και συνεταιριστικού ασφαλιστικού τομέα. Τα συνολικά ασφάλιστρα των 500 αυτών εταιριών αυξήθηκαν κατά 2,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά σημειώθηκε μεγαλύτερη αύξηση στις εργασίες κλάδου γενικών (+ 4,2%) σε σχέση με τις εργασίες κλάδου ζωής (+ 1,0%). Συνολικά, οι 365 (ποσοστό 73%) των 500 μεγαλύτερων αλληλασφαλιστικών εταιριών σημείωσαν θετική αύξηση σε επίπεδο ασφαλίστρων το 2015 ενώ 70 αλληλασφαλιστικές (ποσοστό 14%) σημείωσαν διψήφια αύξηση ασφαλίστρων από το 2014.

Η αμερικανική μη κερδοσκοπική ασφαλιστική κλάδου υγείας, Kaiser Permanente κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις μεγαλύτερες αλληλασφαλιστικές/συνεταιριστικές εταιρίες του κόσμου, αντικαθιστώντας την επίσης αμερικανική State Farm, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η Ιαπωνική Συνεταιριστική και μέλος της ICMIF, Zenkyoren κατέλαβε την τρίτη θέση ενώ άλλα τέσσερα μέλη της ICMIF ήταν μεταξύ των 20 μεγαλύτερων αλληλασφαλιστικών/συνεταιριστικών εταιριών. Συνολικά, 108 μέλη της ICMIF βρίσκονται στην κατάταξη της Global 500 για το 2015. Από αυτές, οι 81 (ποσοστό 75%) σημείωσαν θετική αύξηση ασφαλίστρων σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 6 ήταν μεταξύ των 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενων αλληλασφαλιστικών εταιριών το 2015.

Σημειώνεται επίσης, ότι στις 30 μεγαλύτερες αλληλασφαλιστικές/συνεταιριστικές περιλαμβάνονται η Achmea, μητρική της INETRAMERICAN, και η Unipol, μια εκ των βασικών μετόχων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής.

 

Διαβάστε εδώ την έκθεση (στα αγγλικά).

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου