Κατάθεση εγγράφων στη Βουλή σχετικά με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 22-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 13:18

Κατάθεση εγγράφων στη Βουλή σχετικά με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Την κατάθεση στη Βουλή της επιστολής του Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP) σχετικά με την Εθνική Ασφαλιστική, ζητά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της αίτησης κατάθεσης εγγράφων:

"Προς: τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: «Αίτηση κατάθεσης στη Βουλή της επιστολής του Υπουργού Οικονομικών κ.Τσακαλώτου προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP) σχετικά με την Εθνική Ασφαλιστική»

Κύριε Υπουργέ,

Η πώληση από την Εθνική Τράπεζα της ΑΕΕ Γενικών Ασφαλειών «Η Εθνική» ως συνέπεια της συμφωνίας του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενόψει της ανακεφαλαιοποίησής της το 2015, κρίνεται πλέον ως μη απαραίτητη, με δεδομένη την πώληση – στο διάστημα που μεσολάβησε – άλλων εταιριών του Ομίλου. Την άποψη αυτή φέρονται να συμμερίζονται οι εργαζόμενοι της ΑΕΕΓΑ «Η Εθνική», η Διοίκηση του Ομίλου, αλλά και η ίδια η Κυβέρνηση. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ.Τσακαλώτος απέστειλε τον Ιανουάριο σχετική επιστολή στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP). Την ίδια στιγμή, οι διαδικασίες για την πώληση της ΑΕΕΓΑ «Η Εθνική» συνεχίζονται.

Με το πλάνο αναδιάρθρωσης του Ομίλου ΕΤΕ σε εξέλιξη, η παρέμβαση της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την DG COMP για αναθεώρησή του με σκοπό την εξαίρεση της πώλησης της ΑΕΕΓΑ «Η Εθνική» κρίνεται εξαιρετικά σημαντική.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλείται ο κύριος Υπουργός:

Να καταθέσει στη Βουλή τη σχετική επιστολή του Ιανουαρίου, καθώς και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα."

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου