Η ίδρυση ασφαλιστικής εταιρίας χωρίς ασφαλιστικούς πράκτορες και οι τραπεζικοί υπάλληλοι με προμήθειες!

RSS
Αθήνα, 23-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 10:24

Η ίδρυση ασφαλιστικής εταιρίας χωρίς ασφαλιστικούς πράκτορες και οι τραπεζικοί υπάλληλοι με προμήθειες!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Οι κινητοποιήσεις συλλόγων διαμεσολαβούντων με αφορμή τη διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς που προωθεί ERGO και NN και όλα τα σχετικά με αναφορά στο bancassurance και την πιθανή αφαίρεση εισοδήματος από τους ασφαλιστές δίνουν αφορμή στο www.nextdeal.gr να θυμίσει την ιστορική πρόταση το 1930 στελέχους της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς προς τον ιδιοκτήτη τράπεζας για ίδρυση ασφαλιστικής εταιρίας χωρίς πράκτορες!

 

Συγκεκριμένα ο γενικός Διευθυντής της τότε ασφαλιστικής εταιρίας «ΕΘΝΙΚΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΙΣ» κ. Α. Πασχαλίγκος αποχωρώντας από τη διοίκησή της, προτείνει στον ιδιοκτήτη της Τράπεζας Αθηνών Τζον Ηλιάσκο την ίδρυση ασφαλιστικής εταιρίας χωρίς πράκτορες! Σκοπός η εξεύρεση χρήματος από την εξαφάνιση προμηθειών και η παραγωγικότερη εκμετάλλευση των υπαλλήλων με ένα Bonus στα συμβόλαια σε πελάτες της Τραπέζης.

Ο Ηλιάσκος δέχτηκε και προχώρησε στην ίδρυση της εταιρίας ΑΣΤΗΡ (1931) στην Οδό Σταδίου στο Μέγαρο Τραπέζης Αθηνών. Τον πρώτο χρόνο έγιναν 1.000 ασφαλιστήρια (Ζωής και Πυρός), τον 9ο χρόνο 10.000 και 15 χρόνια μετά, το 1956, όταν η Τράπεζα συγχωνεύθηκε με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ η ΑΣΤΗΡ μέτρησε στην ιδιοκτησία της Τραπέζης ως ανεξάρτητη ασφαλιστική εταιρία (υπήρχε η ΕΘΝΙΚΗ). Το 1997 πέρασε στην ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική και εξαφανίσθηκε με την ιστορία της.

Το nextdeal.gr παρατηρεί ότι ορισμένες «καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες» όπως κάποια στιγμή θεωρήθηκε και το bancassurance, δεν είναι τελικά τόσο νέες και σύγχρονες. Υπήρχαν και στο παρελθόν και προφανώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, ενώ ορισμένοι από τους φορείς αυτών των ιδεών έπαψαν να υπάρχουν. Το bancassurance υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον, γιατί προσφέρει και αυτό μία υπηρεσία. Όπως επίσης υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Όμως το ποιες εταιρείες bancassurance και ποιες τράπεζες θα υπάρχουν στο μέλλον όπως και ποιοι διαμεσολαβητές εξαρτάται από τον επαγγελματισμό τους και το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν και πόσο αυτές ανταποκρίνονται τις ανάγκες του κόσμου. Οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα πρέπει να ζητούν και να αγωνίζονται για την εφαρμογή των νόμων αλλά παράλληλα να φροντίζουν για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν στον πελάτη τους. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης των προκλήσεων και βέβαια να μην υπονομεύουν οι ίδιοι την θέση τους συνεργαζόμενοι με το τραπεζικό σύστημα εκτός νομίμων πλαισίων.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου