Η Έκθεση για τη Φερεγγυότητα και τη Χρηματοοικονομική Κατάσταση (SFCR): παρουσίαση από τους ειδικούς για τους μη ειδικούς

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 14:26

Η Έκθεση για τη Φερεγγυότητα και τη Χρηματοοικονομική Κατάσταση (SFCR): παρουσίαση από τους ειδικούς για τους μη ειδικούς

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο τις πρόσφατα δημοσιευθείσες εκθέσεις για τη φερεγγυότητα και τη χρηματοοικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων (SFCR).

Σκοπός της επιμορφωτικής αυτής συνάντησης ήταν η αποσαφήνιση των όρων των εκθέσεων, ώστε τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιριών να κατανοήσουν πλήρως και να αντιληφθούν με σαφήνεια το περιεχόμενο της ετήσιας έκθεσης για τη φερεγγυότητα και τη χρηματοοικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Προσκεκλημένοι του Συνδέσμου για να αναλύσουν τις απόψεις τους πάνω στο ζήτημα ήταν οι κ.κ. Σπυρίδων Μπαρκούζος και Ιωάννης Πηταράς, Chief Risk Officers των ασφαλιστικών εταιριών «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ» και «ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» αντίστοιχα και Μέλη της Επιτροπής Solvency II, Risk & Οικονομικών της ΕΑΕΕ.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκαν τα εξής:

• Με την ισχύ του καινούργιου πλαισίου Φερεγγυότητας ΙΙ από 01/01/2016, η Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης δημοσιοποιείται από όλες τις ασφαλιστικές μια φορά τον χρόνο.
• Η έκθεση απευθύνεται σε πολλαπλούς αποδέκτες όπως : στους ασφαλισμένους, στους διαμεσολαβητές, στους επενδυτές, στους οίκους αξιολόγησης.
• Ο δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ αποτελεί μια σημαντική πληροφόρηση η οποία παρέχεται μέσω της έκθεσης αυτής. Ωστόσο, οι διάφορες ενότητες της έκθεσης δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αποσπασματικά. Στο σύνολό τους παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων σχετικά με τη φερεγγυότητα και τη χρηματοοικονομική κατάσταση της κάθε εταιρίας.
• Το περιεχόμενο της έκθεσης ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το νομοθετικό πλαίσιο «Φερεγγυότητα ΙΙ» και έχει ως στόχο την παροχή μιας πλήρους εικόνας της Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης των εκάστοτε ασφαλιστικών εταιριών.

Η αγορά ομόφωνα εξέφρασε την σημασία της καλύτερης και πιο ουσιαστικής κατανόησης των Εκθέσεων Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης. Άλλωστε, αυτή η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν οι κ.κ. Δ. Μαζαράκης και Ε. Μοάτσος, Πρόεδροι της Ε.Α.Ε.Ε. και του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. αντίστοιχα.

Δημήτρης Μαζαράκης

Ερρίκος Μοάτσος

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου