ΕΑΕΕ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από την ανάκληση λειτουργίας της International Life!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 14:30

ΕΑΕΕ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από την ανάκληση λειτουργίας της International Life!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος που σχετίζεται με την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των εταιριών International Life Α.Ε.Γ.Α. και International Life Α.Ε.Α.Ζ. η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος δηλώνει τα εξής:

 

• Η τοποθέτηση ασφαλιστικού διαχειριστή στις εταιρίες αυτές με απόφαση της αρμόδιας εποπτικής αρχής, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν σημαντικά οι επιπτώσεις της ανάκλησης λειτουργίας των ανωτέρω εταιριών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως για τους ασφαλισμένους.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Ζωής η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Ζωής και Υγείας μεταφέρθηκε σε άλλη ασφαλιστική εταιρία γεγονός που αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη πρωτίστως για τους ίδιους τους ασφαλισμένους, καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβολαίων τους.

• Από το 2010 έχει θεσπιστεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, με στόχο την προστασία ασφαλισμένων στον κλάδο ζωής σε περίπτωση πτώχευσης ή ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής τους επιχείρησης. Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής χρηματοδοτείται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τελεί υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

• Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκίνητων το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων επεμβαίνει μετά από πρόσκληση του διορισμένου από την Τράπεζα της Ελλάδος ασφαλιστικού εκκαθαριστή, προκειμένου να αποζημιωθούν τα πρόσωπα που ζημιώθηκαν λόγω θανάτωσης, σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα στην περίπτωση της ανάκλησης άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης.

Ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται σήμερα σε μια διαδικασία πλήρους θωράκισης και κεφαλαιακής ενίσχυσης προς όφελος των ασφαλισμένων. Η προσαρμογή των εταιριών στις απαιτήσεις φερεγγυότητας του νέου αυστηρότατου ευρωπαϊκού πλαισίου Solvency II σε συνδυασμό με την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος ενισχύει συνεχώς την αξιοπιστία του κλάδου έτσι ώστε η πιθανότητα μίας ανάκλησης άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης να είναι εξαιρετικά μικρή. Παράλληλα ακόμα και στην περίπτωση που μια ασφαλιστική επιχείρηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ενεργοποιούνται έγκαιρα μηχανισμοί και διαδικασίες διαχείρισης και αντιμετώπισης που ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις για όλα τα μέρη : τους ασφαλισμένους, τους εργαζόμενους και την ασφαλιστική αγορά.

   

σχόλιο

  • ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΑΣΣΑΛΟΣ
    ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΑΣΣΑΛΟΣ Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 19:04

    ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η INTERNATIONAL LIFE ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ. ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ? ΗΤΑΝ ΣΕ ΦΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ? ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ? ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΑΕΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ Η ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ...

Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου